Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Inspectorii sanitari dorm în bocancii statului

 Mizerie în ștrandurile vâlcene

NEPĂSARE. După ce că inspecția la bazele de agrement din Vâlcea a început cu aproape o lună de întârziere, angajații ISS Vâlcea se pare că închid ochii la anumite nereguli. În această situație, persoanele care intrăîn bazin se pot expune cu ușurințăunor boli infecțioase transmise atât prin apa contaminată, cât și prin contactul direct cu suprafețele: pereții piscinei, grătarul de la duș sau șezlonguri

 

De aproximativ două săptămâni, angajații Inspecției Sanitare de Stat (ISS) Vâlcea efectueazăcontroale în ștrandurile și piscinele din județul nostru. Concluzia la care au ajuns ei este una simplă: în ștrandurile și bazele de agrement din Vâlcea domnește curățenia. Singura deficiențăgăsită, în doar câteva baze, a fost aceea că grupurile sanitare sunt insalubre sau în curs de igienizare. În rest, conform spuselor inspectorului șef al ISS Vâlcea, Lorena Mărgăritescu, ștrandurile aratăimpecabil. Una din obligațiile inspectorilor este de a verifica dacă apa din bazin corespunde din punct de vedere chimic și microbian cu toate condițiile impuse de lege. Numai că , angajații ISS Vâlcea nu s-au sinchisit săfacă acest lucru, lăsând sarcina în seama patronilor bazelor de agrement. Ei nu au verificat nici măcar dacă aceștia au prelevat zilnic probe din bazine, așa cum prevede legislația în vigoare. Lorena Mărgăritescu, inspector sanitar șef al Inspecției Sanitare de Stat Vâlcea, ne-a declarat zilele trecute că până la această datăau fost controlate doar ștrandul din Ostroveni, piscina din Ostroveni, ștrandul și piscina de la Băile Govora, precum și două baze de agrement din că limănești. Cu nonșalanță, ea a mărturisit că nu s-au prelevat probe din bazine la niciuna dintre bazele de agrement verificate, spunând că nu este obligatoriu. „Nu am găsit probleme mari la nicio piscină. Unde am găsit mici deficiențe, am dat termen de remediere și peste puțin timp vom merge din nou în control săvedem dacă s-au conformat. Probe de apănu s-au luat. Monitorizarea apei din bazine se face prin autocontrol” – ne-a declarat inspectorul sanitar șef, Lorena Mărgăritescu.

După ce că inspecția la bazele de agrement din Vâlcea a început cu aproape o lună de întârziere, angajații ISS Vâlcea se pare că închid ochii la anumite nereguli. În această situație, persoanele care intrăîn bazin se pot expune cu ușurințăunor boli infecțioase transmise atât prin apa contaminată, cât și prin contactul direct cu suprafețele: pereții piscinei, grătarul de la duș sau șezlonguri.