Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Inspectoratul Școlar va avea un nou șef

” Începând cu 1 iulie

SCHIMBARE. Cel mai probabil, locul fostului inspector general, Gheorghe Ciucă , va fi luat de adjunctul acestuia, Florin Smeureanu

 

Începând cu data de 1 iulie a.c., Inspectoratul Școlar Județean Vâlcea va avea un nou inspector general. Asta pentru că actualul conducă tor al instituției a fost ales în funcția de primar al localității Băile Olănești. Cel mai probabil, locul lui Gheorghe Ciucă va fi luat de Florin Smeureanu – inspector adjunct al Inspectoratului Școlar Vâlcea. „Încă nu am fost eliberat din funcție, însă imediat După ce am fost investit ca primar, mi-am depus demisia. Am fost sunat de la Ministerul Educației și mi s-a spus că sunt câteva proceduri care trebuie îndeplinite și că va mai dura câteva zile. După aceea urmeazăca ministrul sădea decizie de numire în funcție a unui alt inspector general” – ne-a declarat Gheorghe Ciucă .

Actualul inspector adjunct, Florin Smeureanu, este un personaj controversat în sistemul de învățământ. Fiind un marcant membru al Partidului Național Liberal, el s-a dedicat întrutotul muncii de partid, punând interesele politice mai presus decât cele ale elevilor vâlceni. Chiar în campania electoralăcare tocmai a trecut, el a iscat un adevărat scandal cu ocazia inaugurării lucrărilor la Grădinița Nord 1, acuzându-l, pe nedrept, pe edilul Râmnicului, Mircea Gutău că face campanie în unitățile de învățământ. Asta în condițiile în care chiar el l-a luat de mânăpe Bogdan Pistol, candidatul PNL pentru primăria Rm. Vâlcea, și l-a dus din școalăîn școalăla ședințele părinților. Mai mult decât atât, Florin Smeureanu răspunde prompt la toate comenzile politice ale liderului liberal vâlcean și nu de puține ori, la îndemnul lui Emilian Frâncu, a recurs la amenințarea directorilor școlari, care refuzau să-și dea demisia din funcțiile pe care le ocupau.