Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

„Incendiu” la Hotel Central din că limănești

” aplicația ISU Vâlcea a vizat, în principal, perfecționarea modului de intervenție în cazul izbucnirii unui incendiu într-un imobil cu destinație turistică

Nu văsperiați! Nu a izbucnit nici un incendiu la Hotelul Central din că limănești, este vorba doar despre o aplicație tactică a ISU pentru perfecționarea modului de intervenție în cazul izbucnirii unui incendiu într-un imobil cu destinație turistică .

La ora 11.00, s-a dat alarma de incendiu, După ce în prealabil au fost primiți invitații și s-a întocmit „planul de bătaie” al exercițiului. Imediat, la fața locului a ajuns o echipăa Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgențăal orașului că limănești, care a luat primele măsuri, intervenind cu ajutorul unei autospeciale. După aproximativ 10 minute, aceștia au primit „întăriri”. Mai multe efective de angajați ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență(ISU) „General Magheru” Vâlcea au sosit la locul „incendiului”. Ei au constatat că focul a izbucnit la mansarda hotelului, afectând structura de rezistențăa clădirii. Mai mult, pompierii au observat că incendiul s-a extins și la restul imobilului, iar viața turiștilor era pusăîn pericol. Nu au mai avut timp să-i scoatăpentru că turla principalăa hotelului s-a „prăbușit”, rănind grav mai multe persoane ce au rămas blocați în clădire. „Pentru ca scenariul săfie cât mai complex, am hotărât simularea unei situații de terminare a apei din rezervoarele autospecialelor de intervenție, fiind introdusăîn scenariu o motopompăcu ajutorul că reia autospecialele au fost alimentate cu apă din râul Olt aflat în imediata apropiere” – ne-a declarat Adrian Mesescu, inspectorul șef al ISU Vâlcea.

În ultima parte a exercițiului s-a simulat izbucnirea unui scandal între forțele de ordine și localnicii ale că ror mașini au fost blocate de autospecialele de intervenție. „Scandalagii” au fost reținuți, într-un final, de efectivele de jandarmi care asigurau ordinea publică în zonă. Aplicația s-a încheiat în jurul orei 12.35, când s-au prezentat concluziile exercițiului. Trebuie menționat că la această simulare au luat parte echipe de pompieri, jandarmi, polițiști, angajați ai primăriei că limănești, ai SC Apavil, precum și personalul Hotelului Central.

Claudia Stanciu