Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

În 15 localități nu vor începe școlile

 Învățământul vâlcean în colaps?

HOTĂRÂRE. Prefectul județului, Remus Grigorescu, declara cu puțin timp în urmăcă școlile din Vâlcea care nu au obținut autorizația sanitarăde funcționare vor fi închise, sau chiar desființate dacă primarii nu vor urgenta procedurile de autorizare.

Grigorescu spunea că primarii vâlceni care nu au reușit sădemareze proiecte de reabilitare sau săobținăautorizația sanitarăa unităților școlare din comunitățile pe care le păstoresc vor fi taxați de electorat. „Am avut o întâlnire cu cei de la Inspectoratul Școlar Județean în urma că reia am decis setul de măsuri care trebuie luate pentru ca anul școlar 2009-2010 săînceapăfără probleme. Mai sunt încă , din păcate, în județ foarte multe școli neautorizate din punct de vedere sanitar și îmi doresc ca această situație săse regleze până la 1 septembrie 2009. Ca atare, am discutat cu inspectorul-șef Camelia Coroiu și am hotărât săgăsim o modalitate de impulsionare a primarilor, a administrațiilor locale pentru a face ca lucrurile săse îndrepte. În ceea ce privește unitățile școlare care nu au apăcurentăsau canalizare am luat o decizie radicală. Acestea vor fi închise până în momentul în care primăriile vor găsi o metodăde reglementare a acestei situații. Am intrat în Uniunea Europeană și trebuie, mai mult, avem obligația săoferim copiilor condiții civilizate: apăcurentă, canalizare, puncte sanitare. Nu măintereseazăcum vor rezolva domnii primari această problemă. Au fost aleși sărezolve problemele comunității și trebuie săfacă tot posibilul pentru acest lucru”, susținea Remus Grigorescu.

fără bani

Multe dintre școlile din județ se aflăîntr-o stare deplorabilă: nu au apă, canalizare, toaletele sunt mizerabile, iar sălile de clasăaratăca După război. Ziarul nostru a intrat în posesia unei liste ce cuprinde 36 de localități din județul Vâlcea. În 15 dintre ele, primarii nu au reușit săobțină, nici până acum, autorizațiile de funcționare. Este vorba de unitățile de învățământ din: Câineni, Cernișoara, Crețeni, Galicea, Ghioroiu, Ionești, Lăcusteni, Mateești, Mădulari, Mihăiești, Ocnele Mari, Oteșani, Pesceana, Prundeni, Sălătrucel, Scundu și Stoilești. Primarii localităților care nu au autoritățile de funcționare spun că vina o poartă, în principal, Guvernul României care nu i-a ajutat deloc cu bani pentru școli.