Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

„Îmi doresc încă un mandat pentru că nu am dezamăgit vâlcenii prin prestația mea în Parlament”

” Deputatul Aurel Vlădoiu declară:

” „Sunt printre primii zece parlamentari prin modul în care reprezint Vâlcea și vâlcenii în Parlamentul României, am peste 80 de interpelări numai în ultima perioadă , am peste 22 de legi din care 3 au fost aprobate, inclusiv ultima lege în care este vorba de a da un ajutor celor care sunt bolnavi de cancer și de SIDA”, spune Aurel Vlădoiu

” Rep.: Este pregătit PSD-ul pentru alegerile locale care vor avea loc în luna mai a acestui an?

” Aurel Vlădoiu: Suntem pe ultima sutăde metri pentru definitivarea candidaților noștri pentru funcția de primar. Acolo unde avem primarii noștri s-a mers, de regulă, cu același candidat. Unde nu avem primar, s-au făcut trei propuneri pentru această funcție. Candidații trebuie săconvingăcomunitatea localăcu programul pe care îl propun, pentru că fiecare vine cu programul lui, iar cel care convinge va candida din partea PSD-ului. În câteva localități, vom demara sondaje de opinie săvedem cum stăm. Deja, a început un sondaj la Berbești, s-a finalizat sondajul la Băbeni, avem acum demarat sondaj de opinie la Olănești și la Horezu și în câteva localități unde considerăm că este neapărat nevoie săfacem un asemenea sondaj. Acolo unde avem deja primari, sperăm săcâștigă m din primul tur. Sperăm ca cel puțin 20 de primării săle câștigă m din primul tur de scrutin. Avem primari consacrați, primari care au făcut lucruri bune pentru comunăși pentru locuitorii ei, ca de exemplu, primarii din Bunești, Stoenești, Pietrari, Bărbătești, Tomșani. În zona spre Drăgășani, în mod sigur câștigă m din primul tur la Scundu, Orlești, Prundeni, Sutești, Amărăști, Crețești, Ștefănești, Lungești, sunt localității unde avem oameni de mare valoare, care s-au implicat și au făcut lucruri deosebite. În zona Bălceștiului, din primul tur câștigă m la Diculești, Lăcusteni, chiar și la Făurești și Laloșu. Deci, noi sperăm săcâștigă m din primul tur de scrutin 20 de localități din județul Vâlcea, iar în turul al doilea sămai luăm în jur de 24-25 de localități.

” Rep.: Și orașele?

” A.V.: La orașe este mai delicat. Vom câștiga fără probleme în că limănești și Brezoi. La Brezoi, din sondajele noastre, omul nostru este cel mai bine plasat. Vom câștiga la Olănești, pentru că ce se întâmplăacum la Olănești este un dezastru și noi avem un candidat foarte bun, este vorba despre Ion Cazan. Sperăm săcâștige încrederea comunității locale știu săajungăprimar. E un om de afaceri, constructor, fiu al localității, născut și crescut acolo. Asta ar fi prima etapă, După ce terminăm etapa cu primarii, urmeazăa doua etapă, cea cu consiliile locale. În această etapă, trebuie săne gândim foarte bine la strategia pe care trebuie săo adopte fiecare candidat al nostru și nu în ultimul rând la obiectivele cu care trebuie sămergem din casăîn casă. Nu știu dacă o săși reușim, dar vrem sădialogăm cu toți vâlcenii. Comunicarea este foarte importantă. Le vom spune: „Nene Ioane sau ÎațăMarie, uite, asta este echipa care se angajeazăcare săfacă în comunăniște lucruri formidabile, prospere și tot ce este nevoie pentru comunăși aici, în spatele echipei, avem trecute obiectivele”. Obiectivele care vor fi trecute vor fi și ce am avut de făcut din 2004 până în 2008 și ceea ce ne propunem din 2008 până în 2012. Așa gândim săacționăm și sperăm săavem câștig de cauză.

” Rep.: Cum vedeți lupta pentru șefia Consiliului Județean? În cazul în care se va merge pe votul uninominal, atât domnul Câlea de la PSD, cât și domnul Frâncu de la PNL vor sădevinăpreședinții Consiliului județean.

” A.V.: De la un an la altul această funcție devine foarte importantă. În condițiile în care ajungem, și trebuie săajungem, la începutul anului 2009, noi speram chiar în 2008, la această doritădescentralizare, foarte multe atribuțiuni le preia Consiliul Județean. Va prelua problemele legate de Sănătate, de Învățământ, de Agricultură, probleme și din alte domenii foarte importante. Deci, Consiliul județean va avea un rol foarte important și multe fonduri vor veni întâi că tre Consiliul Județean și apoi că tre Consiliile locale și trebuie ales un bun gospodar, un om care cunoaște foarte bine județul și care știe săfacă ceva pentru județ. Bătălia sper săfie cinstită, corectăși săse lupte în proiecte și programe cei care vor săfacă ceva pentru județ. Și în această perioadă , Vâlcea a primit foarte multe fonduri de la Uniunea Europeană , sunt, de asemenea, foarte multe proiecte în derulare. Cel care va câștiga această funcție va trebui săaibăo direcție de integrare foarte puternică și cu cei mai valoroși oameni care sălucreze permanent pentru proiecte, programe. Domnul Câlea este cunoscut mai mult în județ, a lucrat foarte multăvreme în agricultură, cunoaște fiecare comună, fiecare sat, cunoaște foarte mulți locuitori din acest județ. Domnul Frâncu s-a făcut cunoscut prin postul de televiziune care îl are și prin faptul că în orice acțiune pe care o inițiazăGuvernul spune că este acțiunea PNL-ului. De aici a câștigat puținăimagine. Mai nou, și asta măderanjeazăcel mai tare, și-a permis săspunăcă și ultima lege pe care Parlamentul României a adoptat-o pe 17 decembrie, o lege foarte importantăpentru toți cei care dețin tractoare, este o lege asemănătoare cu cea în legăturăcu autoturismele care au putut fi predate la acele centre care le colecționeazăși le distrug. Astfel, tractoarele care au o vechime de peste 12 ani de zile, pot fi predate la aceste centre autorizate de că tre Guvernul României și primesc o sumăde 170 milioane lei vechi, ceea ce înseamnă primul avans pentru a-și lua un tractor nou. Legea a fost inițiatăde un grup important din PSD, în frunte cu domnul Mircea Geoană, cu domnul Ilie Sârbu de la Timișoara, cu domnul Munteanu (colegul meu din Comisia de Agricultură) din Piatra Neamț și cu alți colegi, iar în presa localădin Vâlcea a apărut „Guvernul vine în sprijinul dumneavoastrăși vădătractoare”, chestiune care nu le aparține. Acum este o bătălie pentru a culege cât mai mult capital politic. Noi sperăm săfie o luptă, repet, pe proiecte, pe programe și pe ce putem săfacem fiecare pentru județul Vâlcea. Eu îl văd câștigă tor în bătălie pe domnul Câlea.

” Rep.: Vedeți o alianțăîntre PSD și PNL înainte de alegeri?

” A.V.: Nu. Înainte de alegeri nu va fi nici un fel de alianță. Dacă va fi vreo alianță, aceasta se va face După alegerile parlamentare din decembrie, pentru a se putea forma Guvernul. Executivul trebuie săfie unul puternic, nu unul cum este acum cu susținere de 20% și în Parlament și în rândul populației. Noi i-am susținut pe proiectele cele mai importante de lege și pentru că ne-am impus și noi un număr important de legi, este vorba de legea pensiilor, După aceea aceste inițiative pe care le-am impus în bugetul de stat pentru 2008, cu pensia soțului supraviețuitor, cu decontarea tichetelor de găzduire care nu sunt utilizate, bursele pentru copii care merg la liceu, alocațiile pentru copii, „cornul și laptele” extins la clasele V-VIII, toate acestea le-am negociat la sânge și le-am trecut în bugetul pentru 2008, inclusiv creșterea salariilor pentru profesori cu 10%. Aceasta a fost o gândire, zic eu, foarte bunăpentru că în 2007 s-a întors la Guvern o sumăimensăde bani care nu s-a cheltuit la modernizarea școlilor. Și acum dacă dăm o sumăfoarte importantăpentru renovarea, reabilitarea și recondiționarea școlilor, hai săluăm de aici o bucă țică mică și săo băgăm în salariile acestor oameni care au nevoie de un sprijin financiar mai mare.

” Rep.: Pe ce listătrebuie săvăcaute vâlcenii la alegerile locale sau generale?

” A.V.: Vâlcenii să măcaute pe listele”¦ sper săfie o singurălistăcu un singur nume, adică vot uninominal, la Parlamentul României – Camera Deputaților. Îmi doresc încă un mandat ca deputat pentru că eu cred că nu am dezamăgit vâlcenii prin prestația mea în Parlamentul României. Sunt printre primii zece parlamentari prin modul în care reprezint Vâlcea și vâlcenii în Parlamentul României, am peste 80 de interpelări numai în ultima perioadă , am peste 22 de legi din care 3 au fost aprobate, inclusiv ultima lege în care este vorba de a da un ajutor celor care sunt bolnavi de cancer și de SIDA. până acum se dădea ajutor numai celor care erau bolnavi de TBC. Am extins această lege și statul le dăun ajutor substanțial și celor care au aceste boli groaznice.

Magda Tolea