Acasă Arhiva 2 ÎMBURGHEZITUL

ÎMBURGHEZITUL

 Ion Nicolae s-a îmbogățit peste măsură

Normal 0 false false false MicrosoftInternetExplorer4

 

BOGĂȚIE NEJUSTIFICATĂ. Recent, pe pagina de Internet a Inspectoratului Teritorial în Construcții, filiala Vâlcea, a fost postatădeclarația de avere, a inspectorului-șef al acestei instituții, Ion Nicolae, cunoscut publicului larg drept „Dintele de Aur”. Făcând o paralelăcu declarațiile de avere afișate în anii anterior, am descoperit că liberalul cu veleități de politician s-a îmbogățit, în ultima vreme, peste măsură. Greu de crezut că Nicolae a reușit săstrângăbani la teșcherea din modestul său salariu de bugetar, care de abia îi ajunge pentru un trai modest.

 

OLIVIA PÎRVU-CÎRCIU

olivia.pirvu@voceavalcii.ro

 

 

Avuția „Dintelui”

 

O declarație de avere a liberalului din 2005, postatăpe site-ul Primăriei Râmnicului, pe vremea când era consilier local, relevăcă Ion Nicolae deținea doar trei terenuri intravilane, poziționate în Livezi, Păușești-Măglași și Vlădești, precum și un apartament situat în municipiul Rm. Vâlcea. Tot pe atunci, „Dintele de Aur” scria în declarație că este proprietarul a două autoturisme BMW și Dacia, achiziționate în 1995 și respectiv 1998. În 2005, Ion Nicolae avea un salariu de 217 milioane lei vechi anual și o pensie de urmaș (?!?) de 38 milioane lei vechi.

În 2006, conform declarației de avere, situația Financiară a „Dintelui de Aur” se îmbunătățește vizibil. Acesta își mai adaugăla proprietăți încă un apartament, cumpărat chiar în acel an.

 

Paradox. Nicolae s-a culturalizat

 

În schimb, declarația din 2007, relevăcă Ion Nicolae are trei terenuri construibile (unul la Livezi – de 3.600 metri pătrați și un altul la Vlădești – 3.000 de metri pătrați). Colac peste pupăză, Nicolae mai deține încă unul la Păușești-Măglași, în supraFață de 1.000 metri pătrați. La cele trei proprietăți pe care le deține, Nicolae a „omis” sătreacă și valoarea lor de impozitare. Și ca săfie treaba treabă, liberalul și-a cumpărat în Rm.Vâlcea și două apartamente, ultimul dintre ele achiziționat chiar anul trecut. Nici la capitolul autoturisme bugetarul liberal nu stărău. Este proprietarul unui BMW și al unei Dacia 1310, pe care le ține în garaj, pentru a nu se uza. În schimb, preferăsăle folosească pe cele de la Inspectoratului Județean în Construcții Vâlcea, al că rui șef este. Diferența Față de declarațiile anterioare o fac cei 50 de mii de ero, pe care „Dintele” i-a investit în tablouri de valoare.

 

Agentul imobilar

 

În 2008, în declarația de avere a „Dintelui de Aur” nu mai apare terenul din Livezi, Nicolae devenind proprietarul a încă două terenuri, de data aceasta în Râmnic, situate pe strada Ferdinand și Carol, achiziționate în 2007. La „Capitolul Clădiri”, în declarația de avere a liberalul din acest an, mai apare și o casăde locuit, situatăpe strada Ferdinand din municipiu. Nicolae mai scrie că a vândut, anul trecut, un teren unui anume Costel Diaconu, tranzacție în urma că reia a câștigat 16 mii de euro. În schimb, „Dintele de Aur” nu mai pomenește nimic de cei 50 de mii de euro, de care a cumpărat obiecte de artăde mare valoare.

 

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.