1

ÎIGANII ATACĂ ORDINEA PUBLICĂ

” Spitalul județean a fost devastat

În După -amiaza zilei de duminică , 20 ianuarie a.c., Spitalul Județean Vâlcea a fost invadat de țigani. Peste 200 de conaționali au dat buzna, în forță, în curtea unității spitalicești. Motivul a fost unul destul de banal: doi țigani cunoscuți pentru atitudinea lor rebelăs-au bătut și unul dintre ei – Samoil Miclescu, de pe strada Daniil Ionescu, din Râmnic, a ajuns în stare gravăla Unitatea de Primiri Urgențe.

Portarul spitalului, bătut de țigani

Samoil Miclescu a avut un conflict cu vărul său, care, supărat că a fost jignit (După cum declară), l-a lovit pe Samoil cu mânerul cuțitului în cap. Suferind de semi-pareză, Miclescu s-a prăbușit inconștient la pământ. Rudele victimei l-au dus imediat la UPU și a fost internat la Secția de Chirurgie din cadrul Spitalului Județean, cu diagnosticul de traumatism cranio – cervical. La scurt timp, zeci de mașini ale țiganilor au invadat curtea unității, iscându-se un scandal monstruos. Portarul DMC a încercat să-i oprească pe țigani săintre în curte, dar s-a ales cu o bătaie bunăși cu amenințări cu moartea. „La un moment dat, am închis poarta După ce au venit două ambulanțe. Am văzut că în spatele lor erau două mașini cu țigani care veneau în trombă. Nu am vrut să-i las săintre și i-am rugat săparcheze mașinile în afara spitalului, că erau destule locuri. Nu am avut cu cine să măînțeleg, urlau ca nebunii. până la urmă, văzând că nu-i las și-au dus mașinile în parcare. Când au venit la poartăau început din nou săfacă scandal. Unul dintre ei m-a imobilizat, iar alții veneau din spital și au început să mălovească . Am încercat săsun la poliție, dar mi-au dat peste mână. Din fericire, am reușit săscap, am intrat înăuntrul camerei de pază, am încuiat ușa și am sunat la poliție” – ne-a mărturisit tânărul paznic. Bărbatul a fost nevoit săsune de două ori la poliție pentru că nu venea nimeni să-l ajute.

Secția de Chirurgie a fost devastată

După o perioadă destul de mare, la spital și-au făcut apariția șase echipaje de poliție, care în loc să-i scoatăafarăpe țigani au început sănegocieze cu ei părăsirea incintei. Îiganii au stat toată noaptea în spital, devastând Secția de Chirurgie. „Au spart geamurile, fumau într-una și aruncau chiștoacele pe jos. Asta ca sănu mai vorbim de gălăgia pe care o făceau. Nu se poate așa ceva, pacienții noștri nu au putut săse odihnească deloc, iar noi, cadrele medicale, nu am fost lăsați săne facem meseria așa cum trebuie” – ne-a declarat un cadru medical al acestei secții. Miclescu a fost trimis, marți dimineața, la București, pentru investigații amănunțite, iar miercuri a fost externat din spital.

Concluzii

S-a obișnuit săse spunăcă noi, ceilalți cetățeni ai Râmnicului, facem urăde rasăși că nu-i putem suferi pe țigani, dar nu-i adevărat. Desele scandaluri create de conaționali, ne îndreptățesc săspunem că ne-a ajuns funia la os. Spitalele din județ au ajuns teatrul de război al țiganilor, iar poliția se mulțumește cu rolul de arbitru, fără a lua măsuri drastice, descurajante. În acest caz, polițiștii de la Muinicipiu nu și-au făcut datoria. Indulgența lor s-a repercutat în cele petrecute până la ziuăîn spital și în distrugeri. Din surse sigure, știm că s-au întocmit două procese verbale legate caz, dar incidentul nu s-a raportat ierarhic, urmând a se întocmi un dosar cu numele necunoscut al agresorului, la calendele grecești. Da, nu se cunoaște agresorul! În timp ce portarul spitalului a fost amenințat cu moartea și distrugerea familiei în cazul în care reclamăincidentul și trăiește cu frica-n sân, agresorul și ai lui ciraci se plimbăîn libertate. până când? Este de neînțeles indolența lucrătorilor ce au fost la fața locului, cu atât mai mult cu cât, apreciindu-se pericolul situației, a fost alarmatăunitatea specialăde intervenții (Mascații lui Mao) și, dintr-o datăs-a renunțat la deplasarea lor, cu toate că țiganii erau încă pe „metereze”. Cunoscând seriozitatea și intoleranțășefilor Poliției Minicipale și a comandanților IJP Vâlcea, ne așteptăm la aplicarea durăa legii și sancționarea toleranților polițiști. Opinia publică trebuie săprimească răspuns…

Andrei Bacalu