Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

ÎIGĂNIE LA CONGRESUL PC

” noul președinte al PC este Daniela Popa, o protejatăa lui Dan Voiculescu ” fără cele 85 de voturi ale lui Sabin Cutaș, Popa nu l-ar fi declasat pe contracandidatul său, Florian Anghel ” susținătorii lui Anghel au huiduit-o pe Daniela Popa

Peste 1.500 de delegați PC, printre care și 50 de vâlceni în frunte cu Dumitru Bușe, au fost chemați duminică , 27 ianuarie a.c., la Palatul Parlamentului pentru a desemna noua conducere a Partidului Conservator (PC), care timp de 16 ani a fost condusăde controversatul politician și om de afaceri Dan Voiculescu – Felix.

În mesajul său, fondatorul partidului le-a spus celor prezenți că „l-au dezamăgit”. Acum nu se știe și de ce, dar la acest partid merge săafirmi ceva și săgândești altceva. De asemenea, el nu a pierdut prilejul, ca de la tribuna congresului, să-l atace pe președintele Traian Băsescu: „Ne bârfim unii pe alții ghidați de un dirijor care vrea săne bârfim și care apoi cere note de la Servicii pentru a afla cum ne bârfim unii pe alții… Băsescu o fi perfect la el acasă, dar în politică Băsescu a greșit foarte mult Față de poporul care l-a ales”.

La PC nu existăturul doi

În cursa pentru președinția PC s-au înscris trei conservatori: Daniela Popa (protejata lui Dan Voiculescu), Florian Anghel și Sabin Cutaș. Dan Voiculescu va avea funcția onorifică de președinte fondator, iar votul său în deciziile partidului va fi consultativ. După 4 ore de așteptare, cât a durat numărătoarea voturilor, s-a anunțat câștigă torul în persoana Danielei Popa. Acest congres a dovedit pe deplin că pentru Dan Voiculescu noțiunea de democrație e una abstractă. În loc săse organizeze turul II de scrutin, cum ar fi fost normal și cum spune statutul, cel de-al treilea clasat, Sabin Cutaș a declarat că -i va dona voturile Danielei Popa, anulând, astfel, prevederile statutare. „Favorita” Popa a primit 570 de voturi în mod direct și cu cele donate de Cutaș a reușit să-l surclaseze pe Florian Anghel, care a obținut 557 de voturi. Împotriva acestuia au votat 655 de delegați. Noul „președinte dăruit” și nu ales democrat a fost huiduit de susținătorii lui Florin Anghel, care, de altfel, au și părăsit sala, la aflarea rezultatelor. Voiculescu a încercat sămai dreagăcumva busuiocul, spunându-le delegaților: „Nu doresc ca cineva săplece din această salăcu părerea că a fost înșelat”. De parcă tovarășii săi politici nu văzuserășmenul și nu citiserăstatutul partidului. În timp ce Daniela Popa vorbea de la tribună, din salăse auzeau huiduielile nemulțumiților. Ceea ce au remarcat cei care au participat la congres a fost înverșunarea cu care unii lideri ai PC s-au opus organizării turului II, așa cum era normal și doctrinar. În acest fel, s-a încă lcat grav statutul partidului, care prevedea că învingătorul trebuie săobțină50%+1 din numărul de voturi.

Partid mic, ambiții mari

Dumitru Bușe, președintele conservatorilor vâlceni a prins din nou un post de vicepreședinte în conducerea partidului, fără a mișca un deget. A făcut doar act de prezențăfizică , pentru că , odatăajunsăpreședintele partidului, cu de la Voiculescu putere, Daniela Popa a decretat ca toți cei 30 de candidați pentru posturile de vicepreședinți săfie propulsați în funcții, fără alegeri. Nu înțelegem cum un partid care are sub 4% în preferințele electoratului, are nevoie de 30 de vicepreședinți…? De ce nu or schimba titulara din PC in PCR (partidul conservator român), nu se știe? Cu atâția comuniști la mijloc nu e mare chestie și dămai bine denumirea de Partidul Conservator Român. Ar avea acel strop de naționalism care ne trebuie…

Cine este Daniela Popa?

Daniela Popa s-a născut la 8 mai 1956, la Târgoviște, în județul Dâmbovița și este doctor în economie. De asemenea, are studii de securitate și apărare națională, fiind doctorand în științe militare și informații. Popa se aflăprintre membrii fondatori ai FSN, iar din 1990 este deputat în Parlamentul României. Ea a ocupat funcția de vicepreședinte PC, este lider de grup și vicepreședinte al Camerei Deputaților.

Mult zgomot pt nimic

Voiculescu nu mai e președinte de partid, dar e nu știm ce președinte onorific. Roșca Stănescu nu mai e director de ziar, ci director onorific. Jocuri ieftine de imagine. Cine săconducă PC dacă nu Voiculescu? Doar partidul-televiziune nu a fost creat de el, pentru ambițiile lui personale și nimic altceva? Din dragoste de PC, Voiculescu „se sacrifică „. Nu văvine sărâdeți?

Magda Tolea