Acasă Arhiva 2 Horia Horăscu, primarul „Ciocu Mic””, face legea-n Prundeni

Horia Horăscu, primarul „Ciocu Mic””, face legea-n Prundeni

” O comunitate aflatăsub teroare/Edilul-șef crede că instituția ce-o conduce e bun personal

” cetățenii sunt nemulțumiți că Horia Horăscu refuzăsăelibereze titluri de proprietate pentru terenurile pe care le dețin, înstrăinându-le proprietățile în mod abuziv ” oamenii au formulat o plângere penală, în care îi aduc acuze dintre cele mai grave ” considerându-se primar pe viață, Horia Horăscu a hotărât săfacă singur legea în localitate, acționând în funcție de interesul personal, în defavoarea binelui comunitar ” infatuat și lipsit de respect Față de cei care i-au acordat încredere votându-l în funcția de primar al localității Prundeni, Horia Horăscu jignește cetățenii considerându-i niște oameni de nimic, ale că ror doleanțe nu merităluate în considerare

Acuzat de deturnare de fonduri, hulit de locuitorii comunei Prundeni pentru aroganța cu care le vorbește, primarul Horia Horăscu (PSD) a ajuns un personaj detestat în comunitatea pe care o păstorește și pe care, se plâng cetățenii, o conduce După bunul său plac, sfidând legea. Despre ilegalitățile săvârșite de acest edil-șef (care s-a crezut deasupra muritorilor de rând, așezând, în primărie, un bust cu chipul său) VOCEA VÂLCII a scris zeci de pagini trăgând, totodată, un semnal de alarmăcu privire la modul dictatorial în care a înțeles săconducă comuna al că rui primar, încă , mai este. Considerându-se primar pe viață, Horia Horăscu a hotărât săfacă singur legea în localitate, acționând în funcție de interesul personal, în defavoarea binelui comunitar.

Cei mai mulți dintre locuitorii din Prundeni susțin că primarul refuzăsăle retrocedeze terenurile care le aparțin. Temerea cea mai mare a acestora este că Horăscu le-a vândut pământurile, edilul având impresia, probabil, că a ajuns stăpân și peste bunurile publice pe care le poate înstrăina cui și cum dorește, fără sădea socoteală. Mai mult decât atât, oameni spun că Primăria Prundeni ar avea, la momentul de Față , peste 60 de angajați, cunoscuți și rubedenii de-ale primarului, care primesc bani grei fără sămuncească prea mult și că teroarea indusăde actualul edil-șef în sânul comunității a devenit de nesuportat. În acest sens, de curând, câțiva locuitori nemulțumiți au formulat o plângere penalăla adresa lui Horia Horăscu că ruia îi impută, în principal, faptul că , făcând abuz de funcția pe care o îndeplinește, a făcut afaceri în interes personal. Pe scurt, primarului i se pun în cârcă fel de fel de fapte cu iz penal, dezonorante, pentru care edilul trebuie sădea socotealăîn fața legii.

Horăscu, acuzat că desfidălegea

Un prim aspect sesizat de câțiva localnici este acela că localul pe care social-democratul îl deține în Zăvideni – și pe care îl închiriazăpentru diverse evenimente – a fost modernizat cu materialele pe care Primăria le primise pentru a reface că minul Cultural din localitate. Mai grav, cetățenii susțin în plângerea înaintatăParchetului Vâlcea că edilul a racordat, ilegal, localul ce-l deține la rețeaua de electricitate stradală. O altăproblemăridicatăde locuitori este aceea că Horăscu și-ar fi angajat și soția în primărie, Tatiana Horăscu, care, spun ei, deși nu are niciun fel de specializare pentru a îndeplini o funcție în administrația publică , primește un salariu lunar, fără a presta măcar o zi de muncă . În aceiași situație, se precizeazăîn plângere, se găsește și nevasta unui consilier local al Primăriei Prundeni, Ilincuța Vasile. Conform declarațiilor oamenilor, aceste angajări s-au făcut fără concurs, în afara legii. „O parte din angajați au prestat muncă în străinătate, ei fiind angajați, iar dl. primar ridicându-le salariile: ca de exemplu Trașcă , Saraoru, Petrescu. A angajat un casier fără concurs, Bulete Gigel, transferându-l de la firma primarului, acesta acceptându-i toate decontările ilegale. A angajat un profesor pensionar pe post de consilier cultural (Roșianu) acesta neavând domiciliul în Prundeni cum prevede legea, condiționându-l săîl elogieze în activitatea sa și în fața cadrelor didactice. De asemenea, mai are și alți angajați fără concurs și care nu au niciun fel de activitate”, se mai spune în sesizare.

Edilul a transformat primăria în afacere personală

Ca și cum ilegalitățile mai sus menționate ar fi insuficiente, o altăacuzație care i se aduce social-democratului este aceea că demareazălucrări și achiziționeazămateriale de construcții fără a face licitații publice. În plus, cetățenii se plâng că Horăscu folosește cetățenii care primesc, din partea primăriei, ajutor social la muncile din gospodăria proprie și din cea a câtorva consilieri locali, buni prieteni ai primarului în exercițiu. „( )A cumpărat o motocoasăla primărie pe care o folosește în gospodăria proprie (că lina, 2 ha lucernă), săfie audiat angajatul care lucreazăcu motocoasa. Folosește cantina socialădrept paravan pentru spălarea de bani și acoperirea altor cheltuieli, cumpărând alimente la prețuri mari fără licitație, organizând chefuri cu apropiații, însușindu-și o parte bunădin produse, atât el, cât și angajații cantinei. A închiriat mașinile personale primăriei pentru a acoperi banii sustrași cu piese de schimb și combustibili și a nu plăti taxe și impozite. A cumpărat un Wolksvagen Pasat ultimul tip și un microbuz pentru primărie pe care le folosește După bunul plac, ca de exemplu: a fost în concediu la mare, duce fetele dumnealui la școală, pleacă în week-end etc. Într-o seară, primarul a încredințat uneia dintre fete mașina, aceasta provocând un grav accident, intrând într-o coloanăNATO care se afla în misiune și avariind mașina fără săse ia vreo măsură. Săfie audiat șeful de post”, declarăcetățenii.

Stăpân peste pământurile oamenilor

Nemulțumirea cea mai mare a cetățenilor, așa cum văinformam și în rândurile de mai sus, este aceea că Horia Horăscu refuzăsăelibereze titluri de proprietate pentru terenurile pe care le dețin, înstrăinându-le proprietățile în mod abuziv. „Face abuz de putere și fals în acte publice modificând procesele verbale, semnând pentru alte persoane și obligând consilierii săaccepte toate ilegalitățile. Săfie audiați consilierii Frâncu Florin, Mândru Ion, Hududoi Nicolae etc. Acestea sunt doar o parte din abuzurile și ilegalitățile făcute de primarul comunei Prundeni, Horăscu Ion, pe care vărugăm săle verificați și săluați cât mai urgent măsuri, în caz contrar ne vom adresa Ministrului Justiției, Președinției și Curții de la Haga”, se aratăîn încheierea plângerii. Rămânând la capitolul retrocedări, trebuie menționat că VOCEA VÂLCII a intrat în posesia unei decizii definitive și irevocabile a instanței de judecată, care relevăcă Vartolomeu Mirescu, un cetățean din Prundeni, trebuie pus în posesie de Comisia de Fond Funciar Prundeni cu 1.48 hectare. Precizăm că sentința a fost pronunțatăîn data de 11 februarie 2008 de Tribunalul Vâlcea – Secția Civilă. „Sunt de cinci ori nemulțumit de actualul primar. Sunt în proces cu el. L-am dat în judecatăpentru abuz în serviciu. În anul 2000 am făcut cerere pentru a-mi da 75 de arii de pământ pentru că am act de proprietate pe acest teren. Subprefectul Mircea Nadolu i-a spus primarului sărezolve problema mea, dar nu a vrut. Cred că mi-a vândut terenul. În 2006, mi-a spus că nu are de unde să-mi dea pământul și l-am dat în judecată. Am câștigat procesul la Drăgășani, mi-a făcut recurs la Vâlcea și l-am câștigat și aici. A fost hotărâre definitivăși irevocabilăși tot nu m-a pus în posesie. I-am dus copie După hotărârea judecă torească și nu l-a interesat. A zis că nu-mi dăterenul pentru că nu-l mai are „, ne-a declarat Vartolomeu Mirescu.

„Ciocu’ mic” și fără pretenții

Infatuat și lipsit de respect Față de cei care i-au acordat încredere votându-l în funcția de primar al localității Prundeni, Horia Horăscu, jignește cetățenii considerându-i niște oameni de nimic, ale că ror doleanțe nu merităluate în considerare. Un exemplu solid în acest sens este o adeverințăeliberatăde Primăria Prundeni, pe numele lui Ion Pătroiu, și semnatăde edilul Horăscu, în care acesta îi sugereazălocalnicului care și-a revendicat terenurile, ce-i aparțineau de drept, să-și vadăde treabăși sălase pretențiile de-o parte, sfătuindu-l sălase „ciocu’ mic”. Argoul apare chiar la sfârșitul adeverinței, sub semnătura primarului Horia Horăscu.

Un contracandidat redutabil

Pânăacum câțiva ani, Horia Horăscu nu a avut un contracandidat puternic la Primăria Prundeni. Cei care îi făceau opoziție se înscriau în lupta pentru fotoliul de edil-șef al localității formal, pentru a lăsa senzația unei democrații aparente, false. Candidatul PNL la primărie, Ion Nistorescu, spune că cetățenii sunt din ce în ce mai nemulțumiți de felul în care Horăscu conduce comunitatea și că , în ultimul timp, mare parte a cetățenilor declarărăspicat că s-au săturat de primarul penal care pus stăpânire într-un mod grotesc pe comunitate. Mai exact, localnicii nu mai vor la cârma primăriei un edil certat cu legea, care să-i sfideze, în timp ce el, se îmbogățește liniștit din afacerile cu bani publici. „Actualul primar a făcut mai multe abuzuri. Au venit oamenii la mine și mi-au spus că sunt nemulțumiți. Candidez pentru primăria Prundeni pentru că este nevoie de o schimbare în bine pentru aceastăcomunitate. Este prima oarăcând candidez, iar sondajele făcute în localitate aratăcă am obținut 44%. Deocamdată, nu mi-am stabilit o platformăprogram, dar lucrăm intens la ea. Consider că am câștigat încrederea oamenilor prin seriozitate, prin muncă , ascultându-le doleanțele, sfătuindu-i, am colaborat cu ei. Oamenii s-au săturat de Horăscu pentru că este încrezut, arogant și nu vrea săstea de vorbăcu ei Problema cea mai mare este că oamenilor le este frică săse exprime. Le este frică de primar. Nici pe vremea lui Ceaușescu nu era teama asta. A indus frica în rândul localnicilor. Peste douăsăptămâni voi avea lansarea oficialăla primărie, iar de la Vâlcea vor veni Frâncu și Buican sămăsusțină”, ne-a spus candidatul liberalilor la Primăria Prundeni, Ion Nistorescu.

” Olivia PÎRVU-CÎRCIU, Mirabela FÂNÃÎAN


În rândurile de mai jos, văprezentăm plângerea penalăadresatăParchetului Vâlcea, ale că rui reacții, vizavi de cele prezentate, le așteptăm cu mare interes.

Domnule Prim Procuror,

Suntem un grup de cetățeni ai localității Prundeni, județul Vâlcea.

Ne plângem împotriva abuzurilor și ilegalităților de facturăpenalăfăcute de primarul comunei dl. Horăscu Ion După cum urmează:

Primarul are o proprietate privatăîn satul Zăvideni, unde închiriazălocalul pentru nunți, discotecă și alte activități percepând taxe de pânăla 15.000.000 lei vechi pe searăfără sătaie chitanțe sustrăgându-se de la plata impozitelor și a taxelor.A modernizat acest local cu materiale ce trebuiau folosite la că minul Cultural Zăvideni, ca de exemplu: ciment, adeziv, gresie, termopane, corpuri de iluminat, care se pot verifica iar lucrările s-au efectuat cu oamenii angajați la Primărie (social). Săfie audiat Bălan Nicolae care a executat partea electrică și vecinii localului exemplu popa Argentoianu. Tot la acest local se furăcurent din domeniul public: când se aprind luminile stradale se aprind și la acest local.

Face angajări fără concurs: A angajat pe nevasta sa Horăscu Tatiana la asistențăsocialăfără specialitate, aceasta neprestând nici o zi de muncă ridicând salariul lunar, la fel și nevasta consilierului Ilincuța Vasile. O parte din angajați au prestat muncă în străinătate, ei fiind angajați iar dl. primar ridicându-le salariile: ca de exemplu Trașcă , Saraoru, Petrescu. A angajat un casier fără concurs Bulete Gigel transferându-l de la firma primarului, acesta acceptându-i toate decontările ilegale. A angajat un profesor pensionar pe post de consilier cultural (Roșianu) acesta neavând domiciliul în Prundeni cum prevede legea, condiționându-l săîi elogieze în activitatea sa și în fața cadrelor didactice.

De asemenea mai are și alți angajați fără concurs și care nu au nici un fel de activitate.

Face lucrări și cumpărămateriale fără licitație. A ridicat din temelii o casăla cumnatul său Bondoc la Zăvideni cu oamenii de la primărie (de la social) și cu materiale luate de Primărie de la numitul Nistorescu – săfie audiat acesta și sesizatăCurtea de conturi. Folosește angajații primăriei (social) mai mult la treburile gospodărești ale primarului și a câtorva consilieri apropiați acestuia (ex. Vasile Ilincuță), săfie audiat Miu Gheorghe.

A extins asfaltul și conducta de apăpotabilăpânăla firma lui din că lina.

A cumpărat o motocoasăla primărie pe care o folosește în gospodăria proprie (că lina, 2 ha lucernă), săfie audiat angajatul care lucreazăcu motocoasa.

Folosește cantina socialădrept paravan pentru spălarea de bani și acoperirea altor cheltuieli cumpărând alimente la prețuri mari fără licitație, organizând chefuri cu apropiații, însușindu-și o parte bunădin produce, atât el, cât și angajații cantinei.

A închiriat mașinile personale primăriei pentru a acoperii banii sustrași cu piese de schimb și combustibili și a nu plăti taxe și impozite.

A cumpărat un Wolksvagen Pasat ultimul tip și un microbuz pentru primărie pe care le folosește După bunul plac, ca de exemplu: a fost în concediu la mare, duce fetele dumnealui la scoală, pleacă în week-end etc.

Într-o seară, primarul a încredințat uneia dintre fete mașina, aceasta provocând un grav accident intrând într-o coloanăNato care se afla în misiune și avariind mașina fără săse ia vreo măsură. Săfie audiat șeful de post.

Nu elibereazăla oameni titlu de proprietate pentru că a înstrăinat abuziv aceste terenuri cum este a lui Daragiu ªtefan, Mirescu Vartolomeu, Mirescu Lucian și alții.

Face abuz de putere și fals în acte publice modificând procesele verbale, semnând pentru alte persoane și obligând consilierii săaccepte toate ilegalitățile. Săfie audiați consilierii Frâncu Florin, Mândru Ion, Hududoi Nicolae etc.

Acestea sunt doar o parte din abuzurile și ilegalitățile făcute de primarul comunei Prundeni, Horăscu Ion, pe care vărugăm săle verificați și săluați cât mai urgent măsuri, în caz contrar ne vom adresa Ministrului Justiției, Președinției și Curții de la Haga.

Vămulțumim,

1. Daragiu ªtefan

2. Perpelea Oprea

3. Maria Ivan

4. Mircea Gheorghița

5. Mirescu Vartolomeu

6. Costescu Valeria

Data: 17.03.2008

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.