Acasă Arhiva 2 Gutău spune NU „iepurașilor” în campania pentru Primăria Râmnicului

Gutău spune NU „iepurașilor” în campania pentru Primăria Râmnicului

” „am lansat oferta, ca la această competiție, pentru că toți râvnesc postul de primar al municipiului, săcandideze șefii de partid” – susține primarul Râmnicului

Deși oficial nu a fost declanșatăcampania pentru alegerile locale care vor avea loc în luna mai, mai toți politicienii și-au luat rolul în serios, conștienți fiind de marea provocare ce-i așteaptă. Deocamdatănu au fost stabiliți de la toate partidele candidații pentru primăria Râmnicului, însă , prin urbe s-au vehiculat tot felul de nume, printre care și cel al lui Dumitru Bușe, care s-ar putea săcandideze din partea PNL Vâlcea.

O asemenea variantă, demnăde luat în calcul, l-ar avantaja pe actualul primar al Râmnicului Mircea Gutău, care susține că vrea candidați redutabili în cursa pentru primărie: „Eu îmi doresc o victorie cu titulari și nu cu rezerve. Ca fost sportiv de performanță, în permanențăatunci când am concurat cu rezervele sau cu iepurașii, cu oameni despre care știam de la început că -i bat, nu măîncânta victoria. Victoria va fi cu atât mai savurată, cu cât vor candida oameni bine cotați în partidele lor și oameni care sunt președinți la județ sau la municipiu. Atunci când te lupți cu iepurași în campanie și ești conștient că nu au nicio șansăîncă de la început, nu mai e bucuria așa de mare. De aceea, eu am și lansat oferta, ca la această competiție, pentru că toți râvnesc postul de primar al municipiului, săcandideze șefii de partid. Sănu mai aparăDupă acea la TV și săspunăcă „dacă eram eu, nu știu ce făceam” și săse spargăoalele în capul celui care a candidat. De aceea, aș fi bucuros săcandideze domnul Bușe din partea acestei Alianțe PNL-PC sau e posibil ca PNL-ul săabsoarbăPC-ul, și aș fi foarte bucuros dacă ar candida și domnul Cîlea de la PSD. Dacă au sânge în instalație, îi invit săcandideze pentru postul de primar al Râmnicului și dacă măvor învinge voi fi primul care le va întinde mâna și-i voi felicita”.

Bușe a dat-o la întors

Sfătuit că are numai de pierdut dacă îl atacă pe primarul Mircea Gutău, președintele Consiliului Județean, Dumitru Bușe, a schimbat macazul și a început săfluture steagul alb al împăcă rii:” Chiar în cuvântul dânsului (n.r. – Mircea Gutău) vorbea de concordie și de pace. Deranjeazăpe cineva că între președintele Consiliului Județean și primarul municipiului este o relație de colaborare și de respect? Dacă deranjeazăpe cineva, îmi pare rău”. După ce, în urmăcu ceva timp, Bușe îl ataca pe primarul Gutău, acum șeful conservatorilor vâlceni vorbește despre responsabilitate și respect reciproc: „Și eu și Mircea Gutău suntem responsabili de ceea ce se întâmplăunul în județ și altul în municipiu. O eventualăaversiune nu are nicio legăturăcu relația instituțională. Suntem oameni serioși și responsabili în ceea ce privește faptele noastre. Văasigur că săptămâna viitoare voi avea o întâlnire cu primarul Mircea Gutău pentru a discuta pe marginea a două -trei probleme punctuale ce trebuie rezolvate urgent”.

Magda Tolea

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.