Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Gigi Matei și Vasile Bleotu se pregătesc să părăsească barca PSD-ului

Vor să treacă la UNPR

DIHONIE ÎN PSD. După trecerea deputatului Constantin Mazilu în tabăra noului partid, din câte se pare alți membri de vazăai social-democraților vâlceni se pregătesc săfacă acest pas. Din surse demne de încredere, am aflat că aceștia ar fi deputatul Vasile Bleotu, președintele PSD Rm. Vâlcea, Gigi Matei, aceștia trăgând După ei alți membri care au muncit în campaniile electorale și, spun ei, „nu s-au ales cu nimic”. După Mazilu, prima care și-a dat demisia din PSD, înscriindu-se la UNPR, a fost președinta Organizației de Femei PSD Râmnicu Vâlcea, Adina Dobrete.

PSD Vâlcea este pe cale săse destrame. Cu doar câteva luni înaintea alegerilor interne, mai mulți pesediști de rang din organizația județeană Vâlcea se pregătesc săplece, urmând a se înscrie în rândurile noului partid creat, UNPR. Mare parte a social-democraților vâlceni sunt nemulțumiți de actuala conducere a partidului, iar acum, După rezultatul slab obținut la alegerile parțiale de la Primăria Râmnicului, ei aruncă toată răspunderea în spatele președintelui Ion Cîlea și a secretarului executiv Dumitru Persu.

Cîlea, în război deschis cu deputații

Disensiunile din sânul PSD Vâlcea au apărut încă de la sfârșitul anului trecut și par a nu mai avea un sfârșit sau cel puțin nu unul fericit. Ion Cîlea și deputații Vasile Bleotu și Aurel Vlădoiu și-au declarat război deschis, acuzându-se reciproc, înaintea alegerile interne de la nivel național, de faptul că fiecare încearcă săconvingăprimarii săvoteze cu favoritul loc. Mai apoi, când a venit vorba de alegerea unui candidat pentru alegerile parțiale de la Primăria Râmnicului, cei doi deputați au avut păreri diferite Față de liderul lor de partid, în timp ce acesta a ținut cu tot dinadinsul să-l nominalizeze pe Remus Grigorescu, neascultându-și niciunul dintre colegi. Acum, odatăcu pierderea alegerilor, Vlădoiu și Bleotu sunt îndreptățiți săpunăîntregul eșec în cârca lui Ion Cîlea.

Războiul mediatic dintre Ion Cîlea și Vasile Bleotu a continuat însă , amândoi anunțându-și intenția de a candida pentru postul de președinte al PSD Vâlcea. Dacă un timp se mima coeziunea și solidaritatea între colegi, de mai bine de o jumătate de an disensiunile dintre principalii candidați la funcția supremăîn partid au izbucnit mai ceva ca un vulcan. Ion Cîlea și Vasile Bleotu au realizat că bătălia pentru fiecare vot, pentru supremație, nu se poate realiza decât prin anihilarea colegului devenit, brusc, adversar. Acum, însă , sătul de certuri, deputatul drăgășenean se pare că renunțăla luptă, alegând săplece din partid.

Liderul PSD este acuzat de atitudine dictatorială

Nu puține sunt vocile în organizația județeană a PSD Vâlcea care îl acuzăpe Ion Cîlea de atitudine dictatorială, de aroganță, dar și de eliminarea conceptului de democrație din partid. De ceva vreme, spun ei, nimeni nu se mai poate înțelege cu liderul social-democraților vâlceni, care taie și spânzurăîn partid fără a asculta de sfaturile colegilor săi. Sprijinit de secretarul executiv Dumitru Persu, Ion Cîlea se comportăde parcă formațiunea politică îi aparține. Mai mult, o mare parte din tinerii social-democrați au renunțat sămai participe la acțiunile partidului, fiind nemulțumiți că , După ce au muncit pe brânci în campaniile electorale, Ion Cîlea i-a aruncat ca pe niște mere stricate, refuzând de fiecare datăsăle dea o mânăde ajutor atunci când aveau nevoie.

Se pregătesc săpărăsească PSD-ul

Așa cum spuneam mai sus, nu puțini sunt cei nemulțumiți de atitudinea lui Ion Cîlea. Problema mare pentru liderul PSD este că i-a nemulțumit tocmai pe cei care au pus umărul săaducă partidul pe primul loc în județ, adunând mii de voturi, iar aceștia nu mai sunt dispuși săsuporte nimic din partea sa. Astfel că , odatăcu înființarea noului partid – UNPR – ei se gândesc serios să-și dea demisia din PSD Vâlcea. Primul care a făcut acest pas a fost, așa cum bine se știe, deputatul Constantin Mazilu. Mai apoi, președinta Organizației de Femei PSD Râmnicu Vâlcea, Adina Dobrete, a decis și ea săpărăsească PSD-ul, trecând la UNPR. Iar asta se întâmpla chiar După ce acesta a mers în campania electoralăalături de Remus Grigorescu, fiindu-i chiar purtător de cuvânt. Și ei nu vor fi singuri Asta pentru că , din surse demne de încredere, am aflat că deputatul Vasile Bleotu și președintele PSD Rm. Vâlcea, Gigi Matei, s-au hotărât și ei să-și dea demisia din PSD, trăgând După ei alți membri care au muncit în campaniile electorale și, spun ei, „nu s-au ales cu nimic”.