Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Gheorghe Niță, un candidat expirat pentru primăria Horezu

Mai sunt doar câteva zile până ce va avea loc cel de-al doilea tur al alegerilor locale. Lupta este aprigăîn anumite localități ale județului nostru, iar orgoliile liderilor politici vâlceni sunt mari. În orașul Horezu, bătălia se dăîntre candidatul PD-L, Constantin Nițu și cel al PNL-ului, Gheorghe Niță. Dacă Constantin Nițu a decis încă de la început săducă o campanie curată, fără lovituri sub centură, din păcate nu putem spune același lucru și despre primarul în funcție, Gheorghe Niță. Nu de puține ori, edilul a spus că liberal-democratul Nițu este un profesor foarte bun, care poate duce o discuție doar cu copiii și nu cu oamenii maturi și din acest considerent el trebuie să rămână la catedră. Replica pedelistului nu a întârziat săaparăși într-un mod elegant i-a sugerat primarului Nițăsă-și vadăde treaba lui. „Îi mulțumesc foarte mult pentru aprecieri, dar săle păstreze de acum înainte pentru el. Oamenii din Horezu măcunosc foarte bine și nu pleacă urechea la răutățile actualului primar” – ne-a declarat candidatul PD-L la primăria Horezu, Constantin Nițu.

„Actualul primar nu și-a respectat promisiunile electorale din 2004”

Comportamentul primarului Nițăa fost taxat și de horezeni care s-au arătat nemulțumiți de faptul că în cei patru ani de zile de când este primar, Gheorghe Nițănu s-a consultat niciodatăcu oamenii. Mai mult decât atât, ori de câte ori o persoanăse ducea să-i cearăo informație, edilul îl scotea afară. „S-a întâmplat de nenumărate ori. Îmi aduc aminte de un bărbat care l-a ajutat foarte mult în campania electoralădin 2004. S-a dus la el în birou să-i reproșeze că nu își respectăpromisiunile electorale, acelea de a da raportul oamenilor și de a-i consulta în luarea deciziilor importante pentru Horezu. Nițăs-a enervat rău și a început să-l înjure ca la ușa cortului. După câteva minute l-a scos afarăca pe un câine. Și acesta nu este un caz singular…” – ne-a spus un horezean care din motive lesne de înțeles a dorit să-și păstreze anonimatul.

În campania electoralădin 2004, Gheorghe Nițăa promis, printre altele, că va înființa sfatul înțelepților în fiecare sat, că va realiza integral lucrarea de aducțiune cu gaz, că va reface fațada blocurilor, că va face în așa fel încât fiecare săaibăun loc de muncă și multe, multe altele. Niciuna dintre aceste promisiuni nu au fost duse la îndeplinire și, cu siguranță, duminică , 15 iunie a.c., horezenii îl vor taxa la vot.

Interese obscure?

Cu doar trei zile înainte de primul tur de scrutin al alegerilor locale, primarul Gheorghe Nițăa convocat o ședințăa Consiliului Local. Unul din proiectele și rapoartele de hotărâri făcea referire la trecerea a 10 hectare de teren din domeniul public în cel privat al primăriei, pentru ca mai apoi săfie scos la licitație pentru concesionare. Este cel puțin suspect faptul că Gheorghe Nițăa decis chiar înainte de alegeri săpunăpe lista de Consiliu un asemenea punct. Alegătorilor din Horezu nu le-a mai rămas decât o singurăîntrebare pe buze: Oare ce interese obscure se aflăîn spatele acelei hotărâri de Consiliu Local?

Raul Pop