Acasă Arhiva 2 Gheorghe Ciucă vrea ca 80% din unitățile școlare săobținăautorizația sanitară

Gheorghe Ciucă vrea ca 80% din unitățile școlare săobținăautorizația sanitară

” Planuri îndrăznețe pentru 2008

” un alt obiectiv principal al inspectorului general este finalizarea lucrărilor începute încă de anul trecut, precum și atragerea de fonduri pentru școlile dezavantajate

Inspectorul general al Inspectoratului Școlar Județean Vâlcea, Gheorghe Ciucă , are planuri mari pentru anul 2008. Principalul său obiectiv este creșterea calității procesului de învățământ prin implementarea unor metode activ participative de învățare, precum și prin îmbunătățirea sistemului de evaluare. Mai mult decât atât, Gheorghe Ciucă va pune accent și pe calitatea managementului în școlile vâlcene. El i-a avertizat în nenumărate rânduri pe directorii unităților de învățământ din Vâlcea sălase de o parte implicarea politică și săse ocupe mai mult de școlile pe care le conduc. „Le-am spus foarte clar că în unitățile de învățământ trebuie săfacă doar politica educațională, iar în afara școlii săfacă ce vor. Anul trecut nu am putut săluăm nicio măsurăîmpotriva unor directori de școli care au avut abateri, tocmai pentru a nu fi interpretat politic. Cum ajungeam în acea localitate, începea săstrige în gura mare că totul este politic și că din cauza asta îl sancționăm. însă , în curând vom lua măsuri împotriva directorilor ce au abateri, indiferent de coloratura politică ” – ne-a spus inspectorul general.

Pe de altăparte, Gheorghe Ciucă este hotărât ca pentru anul școlar 2008-2009, unitățile de învățământ săarate impecabil, iar cel puțin 80% dintre ele săobținăautorizația sanitarăde funcționare. De aceea, un alt obiectiv principal al inspectorului general este finalizarea lucrărilor începute încă de anul trecut, precum și atragerea de fonduri pentru școlile dezavantajate. „Avem în derulare lucrări pentru două campusuri școlare la că limănești și Berbești, dar și pentru două școli de arte și meserii la Grupul Școlar Pleșoianul și la Colegiul Energetic din Râmnic. De asemenea, sunt într-un program de reabilitare școlile din Scundu, Amărăști, Berislăvești, Olănești, Sălătrucel, precum și Grupul Școlar Oltchim, Liceul de Artă, Grupul Școlar Ferdinand I, Grădinița Brătianu din Drăgășani și Grădinița Nord II din Râmnic. Data limităde finalizare a acestor lucrări este de 31 august 2008. Pe lângă toate acestea, mi-aș dori săobțineam finanțări pentru cel puțin 3 campusuri școlare, 3 școli de arte și meserii, 2 bazine de înot, 10 săli de gimnastică și 10 grădinițe” – ne-a mai spus Gheorghe Ciucă , inspectorul general al Inspectoratului Școlar Județean Vâlcea.

Claudia Stanciu

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.