Acasă Arhiva 2 Georgeta Săliște menține Spitalul Județean pe linia de plutire

Georgeta Săliște menține Spitalul Județean pe linia de plutire

De profesie economist, Georgeta Săliște a devenit manager general al Spitalului Județean de Urgență(SJU) Vâlcea în anul 2006.

Demisăîn martie anul trecut, prin ordin al ministrului Eugen Nicolăescu, După un control amănunțit la Unitatea de Primiri Urgente a Spitalului Județean, Georgeta Săliște, sprijinităde sindicate și personal, a contestat în instanțădecizia de destituire și a obținut câștig de cauză. Și se pare că acest lucru s-a dovedit benefic pentru instituția pe care o conduce. Deși în plină crizăeconomică , Spitalul Județean Vâlcea nu face o excepție în a fi un datornic clar că tre furnizori, ba mai mult trebuie săse conformeze și legii 329/2009 care prevede reducerea cheltuielilor cu personalul pe lunile noiembrie și decembrie cu 15, 5 %, se dovedește că managerul Săliște reușește să-l menținăpe linia de plutire, astfel încât pacienții sănu aibăde suferit. Cu toate că unii bolnavi trebuie săvinăcu medicamente de acasă, Georgeta Săliște ne-a asigurat de faptul că în ceea ce privește urgențele, medicația este asigurată.

„Încercă m săasigurăm un stoc minim de medicamente și obiecte sanitare de urgențăpentru necesitățile impuse de perioada de până la 19-20 ianuarie. Acest demers s-ar ridica la suma de 3 miliarde de lei, sumăcare va fi decontatăde Casa de Asigurări de Sănătate. În prezent suntem în faza încheierii contractelor cu furnizorii”, a declarat aceasta.

În ceea ce privește datoriile, directoarea SJU a explicat faptul că instituția se aflăla luna mai cu plățile la medicamente. „Ne încadrăm în termenele prevăzute de contracte”, a conchis ea.

Alexandra Iordache

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.