Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Georgeta Săliște a fost repusăîn funcție

 Rațiunea a învins

Normal 0 21

DREPTATE. După ce, printr-o mare inechitate, Georgeta Săliște a fost demisă, actualul ministru al Sănătății a îndreptat greșeala predecesorilor săi, repunând în funcție poate cel mai performat manager pe care Spitalul Județean Vâlcea l-a avut vreodată. „Consider că s-a făcut un act de dreptate, întrucât performanțele Spitalului Județean de UrgențăVâlcea măîndreptățeau săocup în continuare această funcție” – ne-a mărturisit managerul Spitalului Județean Vâlcea

 

 

Încă din data de 25 februarie a.c., Georgeta Săliște a fost repusăîn funcția de manager (interimar) al Spitalului Județean de Urgență(SJU) Vâlcea, printr-un Ordin al Ministrului Sănătății, nr. 453. Acest lucru s-a întâmplat După ce în urmăcu aproximativ trei săptămâni, ea a fost demisăca urmare a pierderii procesului cu Ministerul Sănătății. Reamintim că în anul 2008, vâlceanul Florea Popescu a murit în condiții suspecte chiar în curtea spitalului, iar ministrul sănătății de atunci a învinuit-o, pe nedrept, pe Georgeta Săliște de nefericitul incident, eliberând-o din funcție. Aceasta a contestat în instanțăordinul de demitere, a câștigat trei procese la rând, însă l-a pierdut pe ultimul. „Sincer, am fost foarte afectatăde pierderea procesului cu Ministerul Sănătății. A fost o nedreptate, deoarcece câștigasem anterior trei procese în aceiași speță. Într-o instituție, fiecare angajat răspunde pentru pentru sarcinile pe care le are potrivit fișei postului. Atribuțiile mele ca manager sunt de a asigura că actul medical se desfășoarăîn bune condiții, de a măasigura că toate aparatele medicale sunt funcționabile și că la Unitatea de Primiri Urgențe, ca și în celelalte secții, sunt toate medicamentele necesare. La acea datăcând a avut loc incidentul, erau toate condițiile unei bune desfășurări a actului medical” – ne-a declarat Georgeta Săliște.

 

Georgeta Săliște are planuri mari pentru spital

 

De când Georgeta Săliște este manager, Spitalul Județean Vâlcea merge ca pe roate. Atât cadrele medicale, cât și personalul auxiliar se declarăextrem de mulțumiți de felul cum se desfășoarătoate lucrurile în spital. Dacă cu câțiva ani în urmăinstituția era înglodatăîn datorii, acum spitalul nu mai are absolut nicio datorie. Dacă în urmăcu ani buni bolnavii erau nevoiți săse interneze în saloane insalubre, unde gândacii umblau în voie, acum majoritatea secțiilor sunt reabilitate. Chiar zilele trecute, o nouăsecție a fost inauguratăla SJU Vâlcea. Este voba de Secția de Chrurgie și Ortopedie Pediatrică , care a fost reabilitatăcomplet din sponsorizarea Clubului „Lyon’s”, dar și din fondurile spitalului. Georgeta Săliște are planuri mari de viitor, principalul său scop este de a face ca cel mai important spital din Vâlcea săfie unul dintre cele mai moderne și mai performante din țară . „Bineînțeles că voi continua procesul de reabilitare al spitalului, care este foarte important pentru mine, dar și pentru toți vâlcenii. Mai apoi, voi începe procedurile pentru externalizarea bucă tăriei spitalului. De asemenea, în cel mai scurt timp, se va înființa un cabinet de stomatologie urgențe, în cadrul Unității de Primiri Urgențe, care va funcționa pe timp de noapte, precum și în week-end” – ne-a mai spus Georgeta Săliște, managerul Spitalului Județean Vâlcea.