1

Gala Anuală a Premiilor

Miliția Presei

Marele Premiu – se acordă „Pulanul de Platină”

Uță(Mateescu) Claudia

Categoria: „Drosophila Necrophila.”

Locul și data: Viața Vâlcii, 01 aprilie 2008.

Fapta comisă: „Cadavrul acestuia va fi supus necropsiei astăzi.”

două vorbe: Cadavrul se împotrivea din toate puterile, zbierând nu și nu. Dumnealor, însă , l-au răzbit în cele din urmăși l-au supus necrofiliei… Pardon și ptiu drace… L-au supus necropsiei.

Premiul Întâi – se acordă”Pulanul de Aur”

Bădescu Adi

Categoria: „Dai, haiteo, cu bățu-n mine…”

Locul și data: Viața Vâlcii, 11 august 2008.

Fapta: „…a lovit-o cu sălbăticie, în mod repetat, cu o bâtă.”

două vorbe: Ce kinky ar fi fost dacă o lovea așa, oarecum cu duioasăgingășie…

Premiul al Doilea – se acordă”Pulanul de Argint”

Mitrache Daciana

Categoria: „Scriu, deci bat câmpii.”

Locul și data: Monitorul de Vâlcea, 22 noiembrie 2008

Fapta: ” a scă pat ca prin minunile acului „

două vorbe: Hotaraște-te, madam. Ori „…a scă pat ca prin minune…”, ori „…a scă pat ca prin urechile acului…”, că despre „minunile acului” nu a auzit nimeni.

Premiul al Treilea – se acordă”Pulanul de Bronz”

Vasilescu Carla

Categoria: „Baclava din carne de porc.”

Locul și data: Radical de Vâlcea, 10 iunie 2008.

Fapta comisă: „…mai existăcâțiva candidați […] huliți și hărțuiți de presă , însă tot pe ei au marjat și în această campanie…”

două vorbe: În limba românănu existăverbul „a marja” (nici măcar presupus înrudit cu substantivul „marjă” = „margine”!). Presupunem că limbofractoarea s-a gândit la verbul „a marșa”, care înseamnă „a accepta”.

 

În afara podiumului de premiere, pentru realizări mai puțin măiestre pe tăpșanul nobilei meserii, se acordăPulanul de Lemn și Pulanul de Cauciuc numitelor Beleț Mihaela și, respectiv, Cheran Lavinia.

Titlul de Mama India a competiției din 2008 îi revine, pentru un doilea an consecutiv, numitei Uță(Mateescu) Claudia, cu 47 de prezențe în rubrică .

În ciuda a ceea ce ar putea săcreadăunii cititori mai puțin instruiți decât noi, conform Dicționarului Explicativ al Limbii Române, apărut la Editura Academiei, denumirea premiilor acordate nu are nimic de a face cu anatomia mamiferelor de sex masculin, ci cu menținerea ordinii publice, de că tre „organele abilitate”, care au în dotare pistol, că tușe, spray lacrimogen și… pulan – adică baston scurt, confecționat din lemn sau din cauciuc, utilizabil pentru lovirea persoanelor recalcitrante.