Acasă Arhiva 2 Furturile, în creștere Față de anul trecut

Furturile, în creștere Față de anul trecut

” Un raport al poliției arată

RAPORT. Hoții din Vâlcea lucreazăcu normăîntreagă. Băieții furătot ce le pică în mână, de la mașini la găini și animale din gospodărie. Numărul furturilor a crescut cu 20% Față de aceeași perioadă a anului trecut, doar că , în prezent, a crescut foarte mult numărul spargerilor date la societățile comerciale, acestea înregistrând o creștere de 30%, Față de primul trimestru al acestui an. Într-un cuvânt, fenomenul infracțional din județ crește direct proporțional cu accentuarea crizei economice chiar dacă polițiștii se zbat din răsputeri pentru combaterea lui.

Actualul inspector șef al IPJ Vâlcea a dat raportul în fața șefilor care l-au numit în fruntea Inspectoratului de Poliție Vâlcea și conform datelor, polițiștii vâlceni sunt cei mai tari de pe mapamond și cei mai disciplinați, cu excepția unuia singur: fostul șef, comisarul Marin Florian, el este singurul polițist mustrat în această perioadă , ceilalți au reușit prin activitatea lor să menținăsub control fenomenul infracțional și să crească nivelul de încredere al cetățenilor în poliție. Astfel, polițiștii vâlceni au soluționat 3021 de dosare penale din totalul de 11.588 de dosare, iar în ceea ce privește activitatea de combatere a corupției, au soluționat, în trimestrul III din acest an, 8 dosare dintr-un total de 9 înregistrate. Toate cele 8 dosare, cu excepția unuia aflat în lucru, s-au soluționat cu propunerea de declinare a competenței. Adică a fost pasat altei instituții. Rutierii fluierăa pagubă

Nici Poliția Rutierănu stămai bine, polițiștii de la circulație au cam rămas fără pâinea cea de toate zilele din cauza creșterii gradului de responsabilizare a participanților la trafic. În traducere liberă, deși infracțiunile din trafic au crescut cu 22%, Față de anul trecut, s-au reținut cu 27 % mai puține permise de conducere, iar sancțiunile contravenționale au scă zut cu 42 % Față de trimestrul III din 2008, de la 25.506 la 14 758.

Enigma unui polițist: rudotelul sau benzina?

Știați sau nu, aflați acum oricum: vara lui 2009 a fost o varăfoarte geroasă, plină de nămeți. Și ar mai trebui săștiți că datele nu au fost oferite de Institutul de Meteorologie, ci de Inspectoratul Județean de Poliție Vâlcea, care a trecut prin multe schimbări vara aceasta, schimbări care au lăsat sechele. Angajații IPJ stau foarte prost cu nervii, nu o spunem noi, o spun chiar ei în raportul înaintat consilierilor județeni, din care rezultăcă în trimestrul III din 2009, polițiștii au intervenit la deblocarea că ilor de circulație înghețate și înzăpezite. „În cele 14 cazuri când s-a impus intervenția lucrătorilor de poliție pentru deblocarea că ilor de circulație în caz de îngheț, alunecă ri de teren, înzăpezire etc., în total, s-a impus intervenția a 54 de lucrători de poliție, pe parcursul a 14 zile, fiind salvate 18 persoane”.

Și dacă cei 54 de polițiști, stresați, au muncit 14 zile săsalveze de la înghețul din vară, 18 persoane, alți 16 au lucrat 16 zile, pentru a salva o persoanădintr-un incendiu sau o explozie, raportul ne oferăposibilitatea săalegem.

Dana Nedescu

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.