Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Furnizorii de servicii medicale trebuie săîncheie contract cu CAS Vâlcea

 Pentru 2009,

În această perioadă , sistemul de asigurări sociale de sănătate funcționeazănormal, în baza unor acte adiționale încheiate cu furnizorii de servicii medicale și care acoperăcheltuielile acestora la nivelul mediei lunare din trimestrul patru al anului 2008.

„În anul precedent finanțarea a fost foarte bună, lucru dovedit de faptul că spitalele, consumatorii cei mai mari de fonduri, nu au înregistrat datorii că tre furnizorii de medicamente și materiale sanitare”, a afirmat purtătorul de cuvânt al CAS Vâlcea, Dorel Constantinescu.

În baza bugetului aprobat de Parlament, a prevederilor din contractul cadru și a normelor de aplicare ale acestora pentru 2009, în următoarele două luni va avea loc pregătirea și încheierea contractelor cu furnizorii. „Important este ca toți potențialii furnizori de servicii medicale care doresc săîncheie contracte cu CAS săpregătească documentația necesară . După încheierea perioadei de contractare, o relație cu CAS va fi posibilădoar anul următor pentru că odatăcu contractul se repartizeazăfiecă rui furnizor și bugetul corespunzător”, a mai spus Constantinescu.