Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Fostul șef al femeilor de serviciu a ajuns prefect

” Ungureanu nu va sta mult în scaun

ÎNTÂMPLARE. Petre Ungureanu „Sexologu”, personajul care a ajuns, printr-un bizar concurs de împrejurări, ditai prefect al județului, a că lcat, După cum îi este felul, din nou pe bec, enervând, din nou, jurnaliștii. Prefectul, dorind sădea o lecție durăpresei care i-a demonstrat acest lucru, îi taxeazăexcentricitățile comportamentale de fiecare dată, a adoptat o procedurăde acreditare la Instituția Prefectului ce seamănăcu cererea de angajare. Omul, nu știm de unde i-a venit ideea, vrea, anexate, la cererile de acreditare CV-urile jurnaliștilor, precum și poze. O vrea săne facă pașaport și alta nu!

Lăsând gluma la o parte, îi spunem lui Ungureanu care nu va mai încă lzi pentru prea multăvreme scaunul de prefect în care a fost „plantat” doar de conjuncturăsănu batjocorească prin asemenea pretenții presa vâlceană , că ci libertatea de expresie nu poate fi pusăla zid de nimeni. „Sexologu” ar fi mai indicat, credem noi, săgăsească o modalitate de a închega relații interumane solide cu colegii din Prefecturăla adresa că rora, spun cârcotașii din instituție, a vorbit mizerabil de atâtea ori.

Mai mult, dacă tot a ajuns prefect – funcție de care este bucuros nevoie mare și pentru care se simte pregătit – ar fi potrivit să-și lege numele de o serie de proiecte personale, dacă vrea săfie trecut pe plăcuța de onoare a instituției. până acum, și avem dovezi solide în acest sens, Ungureanu a muncit pentru a-și mări averea personală, deci, în interes personal, și deloc pentru cel colectiv. Sincer, avem mari dubii că personajul va putea vreodatăsăcontribuie la rezolvarea problemelor cu care se confruntă cetățenii, având în vedere că , După cum spun unii, îi este tare greu săse trezească de dimineață. Ar vrea poate prefect cu jumătate de normă

Prefectul îmburghezit

Și mai este un motiv pentru care nu va face nimic pentru binele județului. Nu are timp. Omul este ocupat, zic cârcotașii, cât e ziua lungă, săfacă politică în instituție mai ceva ca în sediul de partid. Asta, desigur, cum spuneam, când nu este aiurea prin județ sămai achiziționeze câteva hectare bune de pământ, pe care, se spune, are de gând săle vândăla un preț bun când o trece blestemata de crizăFinanciară . Pe lângă acestea, el deține nu mai puțin de patru terenuri intravilane, două în Bujoreni, unul în Rm. Vâlcea și altul în Sf. Gheorghe și două extravilane. Mai mult, e și proprietarul unei case de locuit și al unui apartament, ambele poziționate în Râmnic, dar și al unei case de vacanțăîn Sf. Gheorghe. El s-a „dotat” și o cu șalupăși o barcă pe care a achiziționat-o în anii trecuți. Tot atunci, el a vândut jumătate dintr-un teren contra sumei de 312 mii lei și deține titluri de stat în valoare de 3 miliarde lei vechi.

Și când nu este ocupat nici cu acumularea de bani la teșcherea, Ungureanu dăordine femeilor de serviciu din instituție, pe care le pune săfacă curățenie și în găurile de șoareci, înfoindu-se, în pene, ca un păun. Ba, mai mult, le și jignește atunci când nu fac curățenie exemplară, iar din măturăgăsește, răzleț, câte un pai pe ici pe acolo. Când era subprefect, avea trasate, prin fișa postului, ca atribuții de serviciu, rezolvarea problemelor de fond funciar. Mult spus rezolvare, că ci Ungureanu nici nu catadicsea săle ia la cunoștință. Stătea tolănit în scaunul de la birou, visând la momentul când va ajunge mare șef și nu va mai fi nevoit săfacă nimic. Minunea s-a întâmplat, iar acum poate sădoarmăîn papucii statului cât poftește. În puținul timp cât e treaz, gândește planuri de răzbunare pe mass-media pe care o acuzăcă -l văruiește în culori sumbre. Oricât de mult s-ar cutremura la auzul cuvântului presă , îi promitem lui Ungureanu că -l vom ține sub lupă, observându-i atent fiecare mișcare pe care o face. Obișnuind săcalce des în străchini, cu zgomot și apăsat, suntem convinși că va face un munte de greșeli administrative pe care le vom taxa la momentul oportun.

Se aude vorba că vrea pozele jurnaliștilor pentru a le atârna de perete că și-a cumpărat un joc nou de darts pe care vrea să-l încerce pe fețele noastre Iar dacă veți auzi un urlet de bucurie venind dinspre biroul lui, înseamnă că a aruncat bullseye.

Olivia Pîrvu – Cîrciu