Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Fost polițist, prins în flagrant

 A cerut bani săajute un vâlcean cercetat pentru ucidere din culpă

Un fost ofițer al Biroului Cercetări Penale a Poliției Municiple Pitești, Iulian că tălin D., a fost prins în flagrant delict de procurorii anticorpuție în momentul în care înceca să-și bage în buzunar suma de 300 lei și 50 euro pe care i-o oferise un cetățean din comuna vâlceană Budești, Cosmin S., care de altfel, a și formulat un denunț în care explica oamenilor legii motivul pentru care polițistul îi solicita banii.

Astfel, la data de 24 septembrie 2007, Direcția GeneralăAnticorupție – Pitești a sesizat D.N.A. – Serviciul Teritorial Pitești, în baza denunțului formulat de S. Cosmin. Potrivit procurorilor, Iulian că tălin D, i-a pretins vâlceanului o sumăde bani pentru a-l ajuta săobținăo soluție favorabilăîntr-un dosar în care era cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de ucidere din culpă, în urma unui accident rutier comis în județul Argeș. Ofițerul de poliție i-a sugerat lui Cosmin că are influențăși poate interveni, fără probleme, pe lângă un expert auto pentru ca acesta să-i întocmească o expertizătehnică favorabilă.

Menționăm că ofițerul, inculpat într-un dosar penal instrumentat la nivelul Direcției Generale Anticorupție – Pitești, a fost condamnat la 13 febriuarie 2009, de că tre Curtea de Apel Pitești, la 3 ani închisoare, cu suspendarea executării pedepsei, pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de influență, favorizarea infractorului și reținere sau distrugere de înscrisuri.