Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Florin Smeureanu a reușit săreabiliteze Grupul Școlar Oltchim în totalitate

În doar cinci luni,

Normal 0 21 COMPETENÎĂ. Din luna martie a acestui an, fostul inspector general al Inspectoratului Școlar Județean Vâlcea, Florin Smeureanu, a fost numit director al Grupului Școlar Oltchim Rm. Vâlcea. Cunoscut ca un bun manager, care își dăinteresul pentru ca procesul educațional săse desfășoare în cele mai bune condiții, Florin Smeureanu a reușit săfacă în cinci luni, cât nu au reușit alții în ani buni. El ne-a mărturisit că are planuri mari de viitor și că , în curând, școala pe care o conduce va fi cea mai frumoasădin județ. Mai mult decât atât, Florin Smeureanu este decis săridice ștacheta la învățăturăa elevilor școlii sale, pentru a obține cât mai multe premii la olimpiadele naționale și internaționale. Pentru a-i motiva, anul acesta, directorul Grupului Școlar Oltchim le-a oferit tinerilor ce au obținut premii la olimpiade câte un laptop.

 

Rep.: Ați fost inspector general al Inspectoratului Școlar Județean Vâlcea timp de un an. Care au fost cele mai mari satisfacții pe care le-ați avut în această funcție?

Florin Smeureanu: În această perioadă petrecutăla Inspectorat, m-am bucurat enorm de mult că am reușit săfac anumite lucruri foarte importante pentru învățământul vâlcean. Am reușit sătransform Tabăra Interjudețeană de Matematică de la Voineasa, în TabărăNaționalăde Matematică , devenind, astfel, prima din România. Din fericire, am avut sprijinul colegilor profesori de matematică , printre care vreau să-i amintesc pe Ștefan Smărăndoiu, Costel Popescu, Radu Gheorghe, Constantin Saraolu, Marius Mazilu și alții. De asemenea, o altăsatisfacție personalăa fost că am reușit săînființez, la Vâlcea, Centrul Olimpic de Excelență. Centre de acest gen nu erau decât la Cluj și la Oradea și eu am ținut cu tot dinadinsul săfac și la Vâlcea, deoarece avem elevi excepționali. După părerea mea, acest Centru de Excelență, împreunăcu Tabăra Naționalăde Matematică de la Voineasa, au contribuit enorm la diferența de participanți la Olimpiada Naționalăde Matematică . Dacă în 2006 județul Vâlcea avea 12 participanți la faza finalăa olimpiadei, în 2009 aveam 22 de participanți.

Rep.: Ce părere aveți de noua conducere a ISJ Vâlcea, precum și de controversatele numiri ale directorilor școlari?

F.S: Numirile, evident, sunt făcute pe criterii politice în mare parte. Eu cred însă , că odatăcu descentralizarea nu va mai fi așa, cel puțin în municipiul Rm. Vâlcea, pentru că primarul Gutău a spus clar că apartenența politică a directorilor nu contează, ci doar competența. În județ însă , va fi mare jale, pentru că ați văzut și dumneavoastrăcum sunt primarii. În ceea ce privește Inspectoratul Școlar, cred că situația este critică în acest moment. Mărefer aici la reformă , dar și la situația fondurilor. Anul acesta s-au alocat foarte puțini bani pentru școli, iar la licee trebuie revizuităîn totalitate baza materială.

Rep.: În urmăcu cinci luni ați fost numit director al Grupului Școlar Oltchim Rm. Vâlcea. Care sunt realizările dvs. în această perioadă ?

F.S: În primul rând, aș dori săspun că , deși de-a lungul anilor am ocupat anumite funcții de conducere la ISJ Vâlcea, am continuat săfiu profesor de matematică la Grupul Școlar Oltchim. Cât am fost inspector general am încercat să-mi ajut școala și, cred eu, am și reușit. Am obținut fonduri de la Ministerul Educației pentru reabilitarea și dotarea laboratoarelor de chimie, precum și pentru realizarea Centrului de Documentare și Informare, care este cel mai bine pus la punct centru din Oltenia. Mai mult, am reușit sădotăm și laboratoarele de informatică . De când sunt director însă , cu ajutorul Primăriei Râmnicului, am făcut lucruri extrem de importante pentru școală. Am reabilitat în totalitate școala de sport, atelierele, toate sălile de clasădin liceu, parcul din incinta unității și am construit terenul de sport cu gazon sintetic și nocturnă.

Rep.: Care sunt proiectele dumneavoastrăde viitor?

F.S: Acum, în septembrie, tot cu ajutorul Primăriei, încercă m săreabilităm exteriorul clădirii unde avem laboratoarele, precum și cantina și internatul. Abia După aceea putem spune că avem cea mai frumoasășcoalădin județ. Mai mult, am vorbit cu profesorii din liceu și vrem săridică m ștacheta la învățăturăa elevilor. Bine, nici acum nu ne putem plânge, deoarece vara aceasta elevii noștri au avut rezultate foarte bune la olimpiade. Ne putem mândri că șase tineri au reușit săaibărezultate deosebite în fazele finale ale olimpiadelor de chimie, chimie industrială, biologie și la specialități (electrotehnică și mecanică ). Ei au obținut trei premii II, două premii III și o mențiune. Pentru rezultatele lor, elevii au fost răsplătiți de că tre școalăcu câte un laptop. Și ceilalți elevi care au participat la olimpiade au fost răsplătiți cu sume de bani.