Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Fiul primarului din Voicești și un ziarist au fost bătuți de polițiști

 La un meci de fotbal,

Normal 0 21

Zilele trecute, Biroul de presă al Inspectoratului Județean Vâlcea ne-a emis la redacție o știre despre un scandal apărut în timpul unui meci de fotbal.

Am aflat astfel că în data de 24 mai a.c., în jurul orei 12.30, polițiștii din Lungești asigurau ordinea și liniștea publică cu ocazia desfășurării meciului de fotbal din Divizia județeană Vâlcea, dintre echipele din Lungești și Voicești. La un moment dat, a izbucnit un conflict între un spectator și arbitrul asistent și, în încercarea de a aplana starea conflictuală, cei doi polițiști au fost obstrucționați și înjurați de că tre Florian Vătafu și Alin Barbu. Polițiștii au înaintat o plângere la Parchetul de pe lângă Judecă toria Drăgășani împotriva celor doi, pentru săvârșirea infracțiunilor de „ultraj” și „ofensăadusăautorității”, iar pe 27 mai a.c. plângerea a fost înregistratăde că tre Parchetul de pe lângă Judecă toria Drăgășani sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „sfidarea organelor judiciare”.

Alin Barbu, unul dintre cei incriminați de polițiști a înaintat, la rândul său, o plângere la Poliția municipiului Drăgășani împotriva celor doi agenți pentru săvârșirea infracțiunilor de lovire, amenințare și distrugere, plângere ce urmeazăa fi înaintatăParchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea, spre soluționare. Lucrurile nu s-au oprit aici.

 

„Nu înțeleg cum de polițiștii ne-au agresat fără motiv, iar scandalagii au fost lăsați în pace”

 

Alin Barbu, manager al mai multor publicații vâlcene, s-a prezentat în redacția noastrăcu un memoriu în care aducea lămuriri asupra celor întâmplate la meciul de duminică .

„Duminică , 24 mai 2009, în jurul orei 12.20, șeful postului de poliție din Lungești, Tudor Neacșu, împreunăcu agentul Mihai Dandea, au sosit la meciul dintre Rapid Voicești și formația din localitate. Cu puțin timp înainte, între Cristi Vătafu, fiul primarului din Voicești, și unul dintre arbitrii tușieri a izbucnit un conflict, acesta reproșându-i arbitrului greșelile pe care considera că le-a făcut. Câțiva spectatori, localnici, au sărit la bătaie. Șeful de post l-a reținut pe Cristi Vătafu, l-a lovit, i-a adresat injurii și l-a acuzat că de începerea scandalului. În acest moment, eu m-am apropiat mai mult de șeful de post, tocmai pentru a filma scena respectivă. Dar, nu am mai avut cum, deoarece agentul Dandea a tras de mine, m-a lovit, m-a înjurat, După care i-a incitat pe spectatori săîmi ia camera și sămi-o arunce. Din fericire am acționat la timp și nu m-am ales decât cu trepiedul rupt. În acel moment, văzând că situația se complică , primarul comunei Voicești, Florian Vătafu, cel care se afla pe terenul de fotbal ca și jucă tor, a intervenit, spunându-i șefului de post că băiatul pe care l-a agresat atât fizic, cât și verbal este chiar fiul său. În acest moment, polițistul l-a lăsat pe Cristi în pace și și-a cerut scuze în fața domului primar. Am apelat la numărul de urgență112, cerând ca un echipaj de poliție săvinăîn zonăpentru a constata ce se întâmplă. Echipajul a venit După mai bine de o orăși patruzeci de minute, asta în condițiile în care între Lungești și Drăgășani sunt 17 kilometri”.

 

„fără discuție îi voi da pe cei doi polițiști în judecată”

 

Contactat telefonic, primarul comunei Voicești, Florian Vătafu a ținut săprecizeze: „La meciul de duminică , 24 mai, eu am jucat în teren. Este un hobby de-al meu mai vechi. La un moment dat, fiul meu, prezent în tribună, s-a dus să-i cearăexplicații unuia dintre tușieri. Atunci, un spectator, susținător al echipei adverse l-a luat la bătaie pe fiul meu. Imediat a intervenit poliția, de fapt cei doi reprezentanți ai acesteia, în persoana șefului de post de la Lungești, Tudor Neacșu și agentului Mihai Dandea. Aceștia l-au agresat pe fiul meu, atât verbal, cât și fizic, sucindu-i mâna la spate, rupându-i cele două lănțișoare pe care le purta la gât și amenințându-l că -l vor duce la postul de poliție unde îl vor învăța ei minte. Văzând că lucrurile se precipită, am intervenit, cerându-i șefului de post explicații asupra celor întâmplate. Nu înțeleg, cum ei, cei care ar fi trebuit sămenținăordinea și liniștea publică , au reacționat într-o astfel de manieră. Eu nu am mai văzut un om ca acesta. Parcă era drogat. Nu pot săpricep de ce fiul meu a fost insultat și lovit când el nu făcuse absolut nimic. Ba din contră, spectatorii echipei adverse au sărit la bătaie și au provocat tot conflictul. Ba mai mult, atât domnia sa, cât și agentul de poliție, au incitat spectatorii la scandal. Unul dintre ei l-a lovit și pe ziaristul Alin Barbu, prezent acolo pentru a filma evenimentul sportiv. Când șeful de post a auzit că este fiul meu, și-a cerut scuze. Am considerat incidentul ca fiind deja de domeniul trecutului, dar auzind că cei doi polițiști au înaintat plângere penalăpentru „ultraj” și „ofensăadusăautorităților”, m-am hotărât săintroduc și eu o acțiune în instanțăpentru calomnie, insultă, vătămare corporală. Avem martori, iar în fișa de arbitraj pe care am semnat-o toți cei prezenți se descrie foarte clar incidentul. Îin sămai spun că domnii polițiști au venit pe terenul de fotbal abia în minutul 76, observatorul Îarălungăîncepând meciul fără prezența acestora, ceea ce nu este deloc corect. Deci, fără discuție, îi voi da în judecată, iar instanța va hotărî de partea cui este dreptatea”.