1

Final de tur

Fotbal, Liga a II-a

” CSM terminăprima parte a campionatului cu 11 jucă tori mai puțin, pe locul 8 al clasamentului

CSM a început cu șansa a doua meciul cu FC Bihor, având în vedere că tehnicianul Alin Artimon a fost nevoit săapeleze la cinci juniori în formula de start și a avut numai juniori pe banca tehnică . Încă din minutul 4 oaspeții aveau sădeschidăscorul, cu un șut din interiorul careului și puținii spectatori vâlceni deja începuserăsăvocifereze. Vâlcenii au început cursa de egalare și au preluat, treptat, ostilitățile. „Grădinița” CSM a mutat jocul în mijlocul advers și ocaziile nu au întârziat săapară. În minutul 34 Răzvan Dobre a fost la un pas de gol, dar a trimis slab, cu capul, de la 2, 3 metri distanțăde poarta adversă. până la urmăa fost 1-1 cu două minute înainte de pauză. Dobre a dejucat excelent jocul la ofside al oaspeților, a scă pat singur spre poarta ardelenilor și i-a pasat lui Roman care nu a greșit ținta. În partea a doua a meciului, Vâlcea a dominat cu autoritate. Ocaziile au fost cu duiumul, dar mingea a refuzat sămai intre în poartăchiar dacă Dobre, în două rânduri, și Roman, de alte două ori, au fost singuri cu portarul advers. În plus, Ciprian Dinu și Răzvan Dobre au nimerit bara. CSM a terminat turul de campionat pe poziția a opta a clasamentului, cu minus 6 în clasamentul adevărului și pentru elevii lui Artimon se anunțăun retur de campionat extrem de dificil.

Artimon este mulțumit

Tehnicianul Alin Artimon a ținut să-și laude elevii la finele meciului cu Oradea: „Au jucat cum au putut ei mai bine. O mare parte dintre fotbaliști și-au depãșit condiția, chiar nu am ce sã le reproșez. E a doua partidã pe care o jucãm cu mulți juniori, și eu cred cã în ambele meciuri nu s-au fãcut de rușine. Am ratat foarte mult, mingea nu a vrut sã intre în poartã. Cred cã azi meritam victoria. Ca o concluzie, cred cã viitorul sunã bine la CSM, având în vedere cã o parte dintre fotbaliști mai au un an și jumãtate de juniorat, alții trei ani. Prezentul însã nu sunã deloc bine. Dacã acesta va rãmâne lotul pentru returul de campionat suntem aproape de retrogradare.”

Opt jucãtori mai puțin

În urma grevei fãcute de fotbaliștii de la CSM, opt fotbaliști au plecat de la Râmnicu Vâlcea. Cãpitanul Marius Pasãre, golgeterul Laurențiu Boroiban, alãturi de Iulicã Popa, Onofrei, Voina, Dandea, Dragomir și Vișa și-au reziliat contractele și sunt liberi sã își gãseascã alte angajamente. În acest retur de la CSM au mai plecat Dobroiu, Gãman și Gârlã. Lotul a fost completat de juniori, iar conducerea face eforturi pentru cel puțin câteva transferuri în aceastã pauzã competiționalã. Încã nu se știe dacã Alin Artimon va mai rãmâne sau nu antrenor principal.

Vlad Soare