Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

FEMEI DE SUCCES DIN POLITICA ROMÂNEASCĂ

” Elena Udrea, Ana Maria Pătru și Rovana Plumb au demonstrat că sunt câștigă toare, prin simplul motiv că și-au stabilit un țel și au mers pas cu pas spre îndeplinirea lui

Ne aflăm la începutul lunii martie, singura lunăcând în centrul atenției se aflăfemeile, când, odatăcu vestitorii Primăverii, la 8 martie, este sărbătorităZiua Femeii. Cu această ocazie, am gândit săomagiem și sătrecem în revistătoate femeile de succes care reprezintăVâlcea, fie aflate la nivel ministerial, în politică sau în Parlamentul European. Cu hotărârea de a reveni în numerele viitoare cu prezentarea altor femei care au avut succes în viața publică , deocamdatăne-am oprit asupra a trei dintre ele. Indexul alfabetic este cuprinzător. Doamnele vizate de noi, acum, sunt Elena Udrea, secretarul general al PD-L – responsabil din partea acestui partid pentru județul Vâlcea (deci, este de-a noastră!), Ana Maria Pătru, ministru secretar de stat la Autoritatea ElectoralăPermanentăși europarlamentarul PSD, Rovana Plumb.

Se va vedea că vremea femeilor la cratițăși lângă pătuțul copilului, a apus demult. Acum reprezentantele sexului frumos cucereasc lumea și ajutăca aceasta săse schimbe. Oare cum pot face acest lucru, dacă nu prin depunerea unui efort dublu decât cel al bărbaților, prin renunțări și sacrificii și prin multăîncredere în sine? Elena Udrea, Ana Maria Pătru și Rovana Plumb au demonstrat că sunt câștigă toare, prin simplul motiv că și-au stabilit un țel și au mers pas cu pas spre îndeplinirea lui. Pentru ele, succesul înseamnă implicare, pasiune, tenacitate, responsabilitate și foarte multămuncă .

Elena Udrea, decisăsă-i „mitralieze” pe dinozaurii din politica românească

Contestatăde unii, adulatăde alții, Elena Udrea și-a croit drumul în politică , convinsăcă poate schimba ceva. Generația de politicieni tineri, din care frumoasa blondăface parte, vrea săschimbe imaginea omului politic din România. Fost consilier prezidențial în perioada februarie – noiembrie 2005, Elena Udrea a absolvit Facultatea de Științe Juridice și Administrative din cadrul Universității Creștine „Dimitrie Cantemir”, iar între 1997 și 2005 a practicat avocatura la propriul cabinet. În prezent, Elena Udrea este doctorand la Universitatea Naționalăde Apărare „Carol I”.

Reprezentantele sexului frumos care sunt preocupate de cariera lor și vor săurce cât mai sus pe scara ierarhică trebuie săaibăîn vedere toate amănuntele, de la culoarea părului și până la ultimul cuvânt din discurs. Elena Udrea recunoaște că imaginea contează. Mai ales dacă vrei săai succes într-un domeniu unde bărbații fac legea, și anume politica. „Atunci când ești mai tânăr decât marea majoritate și ești și femeie trebuie săai foarte mare grijăde imaginea ta și de mesajele pe care le transmiți celorlalți, fie că sunt mesaje la nivelul discursului sau mesaje transmise prin ținută”, susține fostul consilier prezidențial.

fără doar și poate, Elena Udrea dominăincontestabil topul femeilor din politica românească , prin decizii inteligente, dar și printr-un look extrem de incitant. „Consider că a face politică este o activitate ca oricare alta. Poți sărămâi la fel de feminină, chiar e de dorit, până la urmăpolitica nu e un domeniu exclusiv rezervat bărbaților” – susține cu tărie Elena Udrea.

Se declarăextravagantă, dar consecventă. Elena Udrea este blondăde 14 ani și nu ar renunța sub nicio formă la culoarea ei favorită: „Femeile au nevoie de modele săvadăcă existăalte femei, la fel ca ele care au putut sădepășească o condiție impusăori de casnică ori acea condiție pe care a impus-o de-a lungul timpului societatea”.

Modelul politic al Elenei Udrea este nimeni alta decât Condoleezza Rice, secretar de stat al SUA. „O apreciez pe doamna Condoleezza Rice pentru că este o femeie extrem de fermă, dar, pe de altăparte, este ușor săai o astfel de etapăîn carierăcând reprezinți SUA. Alta este situația când reprezinți o țară cu un statut mai puțin important” – a încheiat Elena Udrea.

Acțiuni caritabile

Elena Udrea se caracterizeazăca fiind o femeie generoasă, iar în sprijinul acestei afirmații vin sutele de acțiuni în folosul oamenilor, cu ajutorul Fundației ProEuropa, al că rei membru fondator este. Ea a susținut și susține în continuare acțiuni caritabile pentru copii si tineri cu nevoi speciale si categorii defavorizate din toată țara. „Îmi place săajut oamenii. Cred că și acesta a fost unul din motivele pentru care am intrat în politică ” – ne-a mai spus Elena Udrea. Dintre multele acțiuni caritabile pe care le-a inițiat putem aminti: ” organizarea unei tabere la Eforie Nord, în perioada 11-17 iulie 2006, pentru 50 de elevi din Buzău, cu vârste cuprinse între 10 și 14 ani provenind din familii cu venituri modeste ” organizarea unei petreceri de Crăciun 2006 la Hollywood Multiplex pentru 230 de copii aflați în evidența Direcției Generale de asistență Socialăși Protecția Copilului Sector 3 ” sponsorizarea participării a trei studente la Vienna International Model United Nations 2007(VIMUN), Viena (Austria), în perioada 5 – 9 august 2007 ” acordarea unei burse de studiu câștigă toarei concursului Miss Diaspora – Callatis 2007

Ana Maria Pătru

În vârstăde 32 ani, licențiatăîn drept, cu două masterate, unul pe management, iar celălalt pe integrare Europeană , actualmente doctorand, Ana Maria Pătru prezintăo carte de vizităcu care se poate mândri oriunde. Vâlceanca noastrăeste ministru secretar de stat al Autorității Electorale Permanente, fiind numităîn această funcție de președinte Traian Băsescu la data de 1 martie 2007. Ana Maria Pătru a fost membru PD din anul 2002, și a ocupat funcția de vicepreședinte al Biroului Permanent Județean, fiind cea mai tânărăpersoanădin conducerea organizației, și președinte executiv al organizației de femei. Pentru că noua calitate nu permitea, ea și-a dat demisia din partid, dedicându-se muncii administrative guvernamentale. Înainte de a accede în funcția ministerială, Ana Maria Pătru a fost candidatul PD Vâlcea pentru alegerile europarlamentare. Despre cariera ei profesională, vorbește cu plăcere și spune că s-a pregătit toată viața pentru această meserie. „Dintotdeauna m-au pasionat sistemele electorale. M-am bucurat tare mult când am fost numităîn funcție, pentru că astfel pot să-mi pun practică cunoștințele. Fac parte din comisia Parlamentară pentru votul uninominal și am participat la numeroase conferințe și seminarii despre sistemele electorale” – ne-a spus Ana Maria Pătru. Tânăra vâlceancă se declarăo femeie împlinită, atât în plan personal, cât și profesional, deși serviciul îi ocupăo mare parte din timp: „Viața mea se contureazăîntre profesie și familie. Cred că fac Față cu succes îndatoririlor profesionale și datorităfaptului că am un soț înțelegător și iubitor”. Ana Maria Pătru susține că modelul ei feminin este Marie-Rose Mociornița, despre care spune că este distinsă, elegantă, cu un puternic simț al datoriei și responsabilității.

Rovana Plumb, preocupatăde soarta femeilor

Rovana Plumb, europarlamentar PSD, reprezintă, din noiembrie 2007, România, la Parlamentul European. Plumb spune că la Bruxelles, una dintre cele trei capitale ale Uniunii Europene, nu conteazădin ce țară vii, important este nivelul de excelențăprofesională. De loc din București, Rovana a început săfie vizibilăîn lumea politică , de când premierul Adrian Năstase a numit-o în funcția de secretar de stat al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor, în anul 2001. Din anul 2004, frumoasa pesedistăa fost deputat de Vâlcea, în Parlamentul României, iar din anul 2007 este unul dintre cei 35 de europarlamentari. Despre activitatea ei din Parlamentul European, spune că , deși este la început de drum, a făcut lucruri bune: „Am preluat două modele privind sistemul social de îngrijire a copiilor începând de la vârsta de 3 ani și, am elaborat un program în domeniul îngrijirii sociale, în colaborare cu colegii de la PES (Partidul Socialiștilor Europeni). De asemenea, am semnat declarații în interesul României, ultima fiind cea cu Parcul Bordei. Sunt mulțumităde activitatea pe care am avut-o, am mult mai multe proiecte pe care vreau sa le realizez”. Rovana Plumb este o feministăconvinsăși luptăpentru drepturile femeilor. Este implicatăîn mai multe programe și proiecte care vizeazăfemeile, iar de curând, în luna ianuarie 2008, ea a semnat, alături de celelalte membre ale conducerii organizației de femei a Partidului Socialiștilor Europeni („PES Women”), petiția „STOP Cancerului Cervical în Europa”, lansatăde Asociația Europeană de combatere a Cancerului Cervical (ECCA). „Atât PES Women, cât și organizația noastrăde femei au susținut încă de la bun început acest proiect, al că rui scop este combaterea unei maladii care face peste 25.000 de victime anual, în Europa. Sănătatea populației, prin prevenție, respectiv prin asigurarea unor servicii medicale din calitate, reprezintăo prioritate pentru familia noastrăpolitică „, a declarat Rovana Plumb, vicepreședinte al PES Women. V-am prezentat, succint, trei din miile de femei ale județului, care au reușit în viațăși în societate. Nu avem pagini de ziar, pentru a le mediatiza pe toate. Succesul lor se vede zilnic și suntem mândri de existența lor socială. Tuturor frumoaselor Vâlcii, de ziua lor, le urăm „La mulți ani!”

Magda Tolea