Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Felix Bojan a fost bătut de polițiștii ialomițeni

Cristian Buican se declarăcontrariat

Normal 0 21 VIOLENÎĂ. „Pe zi ce trece puteam vedea sau auzi în mass-media sau în viața de zi cu zi de astfel de cazuri de abuz în serviciu, care creazămare vâlvă, dar care apoi, din diverse motive, fie sunt mușamalizate, fie sunt trecute cu vederea prin aplicarea unor măsuri care constă în trecerea în rezervăa respectivilor inculpați”, a spus Buican.

 

Cu puțin timp în urmă, deputatul PNL Cristian Buican a susținut, în Parlamentul României, o declarație politică intitulată”Abuz „milițienesc în anul 2009″, prin care condamnăatitudinea a trei polițiști ialomițeni care au lovit un vâlcean. Este vorba de cunoscutul om de afaceri Felix Bojan, soțul Denisei Bojan.” Văsemnalez un caz extrem de grav de abuz în serviciu a organelor statului din subordinea Ministerului de Interne, precum și a felului în care anumiți polițiști înțeleg săîși facă „datoria”. Conform unui document primit zilele trecute de la unul din cetățenii județului Vâlcea, adresat și Ministrului Administrațiilor și Internelor, în data de 5 aprilie 2009, Felix Bojan, domiciliat în județul al că rui deputat sunt, a fost supus unui tratament inuman din partea unor agenți ai Inspectoratului de Poliție Ialomița. Conform acestuia, atât el cât și mama acestuia au fost loviți de trei polițiști, actele doveditoare existând atât în memoriul adresat Ministrului Dan Nica, cât și în cadrul plângerii penale depuse împotriva celor trei”, a spus parlamentarul. În plus, el este de părere că în țară mai existăastfel de abuzuri ale polițiștilor, însă , majoritatea lor rămân nesemnalate de cetățeni. Acest fenomen, spune Buican, trebuie tratat cu maximăseriozitate. „Pe zi ce trece puteam vedea sau auzi în mass-media sau în viața de zi cu zi de astfel de cazuri de abuz în serviciu, care creeazămare vâlvă, dar care apoi, din diverse motive, fie sunt mușamalizate, fie sunt trecute cu vederea prin aplicarea unor măsuri care constă în trecerea în rezervăa respectivilor inculpați. Și angajații Ministerului Administrațiilor și Internelor sunt cetățeni ai României și ar trebui săfie supuși acelorași legi ca restul populației, în cazul în care sunt găsiți vinovați de abuz în serviciu sau de astfel de cazuri similare. Chiar dacă siguranța cetățenilor trebuie săfie o prioritate în contextul în care rata infracționalității crește pe zi ce trece, consider că abuzul de o anumităfuncție, de un anumit statut social, precum și cel de echipamentul din dotare trebuie tratate aspru, iar controlul intern în cadrul Ministerului Administrațiilor și Internelor săfie mai eficient și sănu mai auzim de astfel de cazuri grave ca cel prezentat”, a mai spus deputatul liberal Cristian Buican.

De asemenea, liberalul considerăcă în România anului 2009 astfel de abuzuri nu ar trebui săse petreacă , iar asemenea fenomene trebuie stopate.