Acasă Arhiva 2 Ex-deputatul Becșenescu vrea să-și rupă gâtul la Vâlcea

Ex-deputatul Becșenescu vrea să-și rupă gâtul la Vâlcea

Ţeapă extraparlamentară

Cu o avere estimată la 50 milioane euro, ex-deputatul Dumitru Becșenescu a început sătragățepe concetățenilor lui, înșelându-i în disperarea lor și în credința că semnând contracte de cumpărarea unor spații de locuit, pe formulare tipizate (aflate în afara cadrului legal) puse la dispoziție de el, se aflăîn fața unui om serios. Numai că realitatea de După semnarea contractelor și plata anticipativăa unor sume impuse, dovedește că omul nu și-a schimbat prezența malefică în societate și nici năravul.

O nouă firmă

Acum, după ce, se pare, Becșenescu a dat de pământ cu afacerile făcute prin firmele de tip ANTARES și falimentul îi cam bate la ușă, motiv pentru care și-a făcut alte firme, el și-a schimbat „părul”, nu și dorința de înavuțire pe seama unor râmniceni naivi. Una dintre aceste firme este SC DOWNHILL DEVELOPMENT SRL și se ocupăcu construirea locuințelor și, apoi vânzarea lor. Pentru a se face cunoscut, Becșenescu a tipărit pliante de prezentare cu obiectul muncii firmei sale, pe care le-a trimis râmnicenilor, în cutiile poștale, de la scă rile blocurilor din Rm. Vâlcea. Prin aceste pliante, firma sa și-a luat angajamentul să asigure cumpărătorilor suprafața de locuit, spunând că oferta este limitată, la prețul de numai 39.900 euro. Deși fostul deputat a afirmat public că din cauza crizei se vede nevoit sărenunțe la investiții și să-și eficientizeze afacerea, el s-a răzgândit, întinzând o cursămurdarăoamenilor care-și că utau locuință, înșelându-i prin mesajul transmis prin pliante, dar nu numai prin acest mijloc. Astfel, el a emis un contract de rezervare, prin care le-a spus celor interesați că respectivul act este doar o promisiune de a contracta locuința, cu privire la vânzare-cumpărare, anexând chiar și o schițăde proiect.

Antecontractul de păcă leală

La capitolul condițiile încheierii documentului intitulat „Antecontract de vânzare-cumpărare”, cumpărătorul este obligat săplătească suma de 40 milioane lei, cu titlul de „taxăde rezervare”, Becșenescu afirmând că are o cerere atât de mare pentru spațiile ce le va construi, că este obligat săfacă asta, dând asigurări naivilor săau prioritate la ceea ce-și doresc și au ales. Clauza numărul 4, din „Antecontractul de vânzare-cumpărare”, a descumpănit cumpărătorii, dar li s-au dat asigurări că aceasta nu va produce efecte juridice și că rezolvarea eventualului conflict se va face pe cale amiabilă. Iatăcum sunăclauza: „În situația în care promitentul cumpărător refuzăîncheierea antecontractului de vânzare-cumpărare, acesta va plăti, cu titlul de daune, promitentului vânzător, suma de 40 milioane lei”, tocmai suma ce reprezintăavansul pentru locuință. Adică , După ce i se spune că trebuie săplătească , în avans, 40 milioane lei și semneazădocumentul, omul trebuie săachite suma, pentru că , în caz de răzgândire, art. 4 de la Capitolul II îl obligăsăachite tot 40 de milioane, dar, de data asta, cu titlu de daune. Aceasta-i o șmecherie de cartier, grosieră, După cum, la fel este și faptul că încheierea înțelegerii îl exonereazăpe constructorul DOWNHILL DEVELOPMENT de răspundere, actul semnat fiind numai un antecontract și doar o promisiune de vânzare. În fața instanțelor de judecată, un astfel de act va fi desființat, dar, din păcate, „inventatorul” păcă lelii nu va păți nimic, nici măcar moral, pentru că fostul deputat este tăbăcit de cât de imoral a fost și este considerat.

Cu lacrimi în ochi
Cazul ne-a fost adus la cunoștințăde o râmniceană, o naivăce s-a lăsat impresionatăde blazonul lui Becșenescu și de morga cu care acesta a dialogat cu viitoarea sa victimă. După ce au stabilit condițiile vânzării-cumpărării, Becșenescu a pasat-o pe doamna în cauzăsecretarei sale, o anume Claudia. Trebuie menționat că , prin antecontractul semnat, firma ex-deputatului trebuia sătermine construcția locuințelor până la sfârșitul acelui an, iar cumpărătorii săachite, integral, contravaloarea, până la 31.12.2008. Promisiunea finalizării construcției de că tre SC DOWNHILL DEVELOPMENT a fost făcutăNUMAI verbal, dar obligația achitării contravalorii locuințelor contractate trebuia săse facă până la 31.12.2008, așa cum am specificat mai sus. Aceasta a fost o altășarlatanie, cum numai „afaceriștii” versați sunt în stare să-i exploateze pe naivi.
Actul adițional

Dar ca săfie și mai bine pus la adăpost, constructorul a prezentat clienților cumpărători un act adițional la „Contractul de rezervare”, prin care, constatându-se că aceștia au rețineri a achita avansul impus, a prelungit termenul de depunere a banilor, menționând că dacă suma de 40 milioane nu se aflăîn contul său – integral, sumele plătite parțial vor fi reținute și nu vor mai fi înapoiate.

Șmenul

Doamna în cauză, la semnarea antecontractului a plătit suma de 40 milioane lei și la numai o lună de zile 48 milioane lei, respectând clauzele din documentul semnat. Numai că deplasându-se la locul unde ar fi trebuit săse ridice blocul, a constatat că nu se lucreazăpe șantier și nici nu sunt semne ca lucrul săînceapă. Drept urmare, a „îndrăznit” să-l caute pe Becșenescu, numai că secretara Claudia o pasa veșnic, cu tradiționalul „nu-i la firmă” sau informând-o că „nu e în țară „. De aici, sarabanda vizitelor pentru găsirea ex-deputatului șmecher a început. Din întâmplare, înșelata cumpărătoare l-a văzut pe Becșenescu prin Rm. Vâlcea, la volan și a venit la sediul din Autogara 1 Mai, lipindu-se de scaunul din secretariat și amenințând că nu pleacă de acolo nici chiar pe timpul nopții, până nu dăochii cu Becșenescu. În atare situație, țeparul fost parlamentar a apărut din biroul unde se închisese, promițându-i femeii că va începe lucrările și că se va ține de cuvânt. Ca argument al corectitudinii sale, a mințit că va participa la un târg al locuințelor ce va avea loc în București și se va întoarce cu multe comenzi, acoperind, prin contracte, locuințele proiectate. Numai că totul s-a dovedit a fi iar o păcă lealăși bălăriile au năpădit fundația blocului, semn de mare țeapătrasănaivilor care au crezut în demnitatea unui afacerist ce se dăcu „ștaif” și fost parlamentar cu pretenții de politician serios. „Adevărul este că domnul Becșenescu nu a avut banii ca săînceapăconstrucția, ne-a păcă lit, ne-a luat nouăbanii, i-a mâncat cum i-a mâncat și acum nu mai vrea săne dea banii înapoi” – ne-a declarat, cu lacrimi în ochi, victima lui Dumitru Becșenescu.

A cerut banii înapoi

Sub aceste auspicii și considerând că nu se face vinovatăcu nimic, pentru că firma țeparului nu poate construi blocul, doamna înșelatăa înaintat o adresăfirmei constructoare, prin care a denunțat antecontractul semnat, cerându-și banii înapoi. Numai că șmecherii de la DOWNHILL s-au folosit de prevederea din „contractul de rezervare” unde se specifica că sumele achitate nu se mai înapoiază, în caz de rezoluțiune unilaterală. Labiritul creat de „Contractul de rezervare”, „Antecontractul de vânzare-cumpărare” și „Actul adițional” la acestea face ca mulți naivi care s-au lăsat înșelați de cântecul de sirenăal firmei lui Becșenescu sănu-și mai poatărecupera banii avansați, îmbogățindu-se, prin înșelăciune, fostul deputat.

Final

Despre adevărata Față a afaceristului Dumitru Becșenescu s-a mai vorbit prin presa locală. Victimele acestuia sunt oameni cinstiți, care cred că toată lumea afaceriștilor este corectăși se comportăca și ei. Dar uite că nu-i așa, „premiantul” țeparilor vâlceni fiind un fost demnitar, un miliardar care se bucurăla banii nevoiașilor, îngrășându-se pe seama lor. „Domnul Becșenescu nu mai vrea săvorbească cu noi, păcă liții, și ne transmite că nici instanța de judecatănu are ce să-i facă . Pentru că noi am fost naivi și am crezut în cuvântul dumnealui, nu trebuie săne batjocorească . Noi nu vrem decât săne dea banii înapoi și nu mai avem alte pretenții că ne ține banii în afacerile sale de un an de zile. Vrem ca toată lumea săafle cine-i acest Becșenescu și opinia publică să-l izoleze, să-i arate că astfel de oameni nu pot face parte din elita vâlceană . Îl vom acționa în judecatăși vom sesiza și Parchetul. Ne-a speculat încrederea și ne-a pus săsemnăm documente contractuale aflate în afara prevederilor legale. Rușine să-i fie!” – a încheiat victima aceluia care s-a făcut de râs și în politic și în Parlament și în societate.

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.