Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Evaziunea fiscalăîn atenția polițiștilor

Un dosar penal și mai multe amenzi pentru agenții economici ce nu respectălegea contabilității

Normal 0 21

În urma verifică rilor efectuate la o societate comercialădin Frâncești, s-a stabilit că fostul administrator al societății, Dumitru Șerban, a omis săevidențieze în contabilitatea societății mai multe achiziții de cereale efectuate în cursul anului 2008 de la mai multe persoane fizice.

În acest sens, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor s-au sesizat din oficiu Față de această situație, fiind constituit un dosar penal în care se efectueazăcercetări pentru săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecă toria Rm. Vâlcea.

Agenții economici care au ca obiect de activitate colectarea și comercializarea deșeurilor reciclabile au intrat în vizorul ofițerilor din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor. Aceștia au efectuat, zilele trecute, verifică ri la patru astfel de agenți economici. Au fost aplicate două sancțiuni contravenționale în valoare de 2500 lei.

Cu această ocazie a fost identificatăși Elisaveta Năstase, din orașul Brezoi, persoanăautorizatăsădesfășoare activități de colectare de fier vechi, care nu avea înregistratăîn evidența contabilăcantitatea de 2500 kg fier vechi ce a fost găsităîn incinta punctului de lucru. Femeia a fost sancționatăcontravențional cu o amendăîn cuantum de 2500 lei, iar cantitatea de fier vechi neînregistratăa fost confiscată.