Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

„Europarlamentarii PD-L au trădat”

 Adrian Severin susține că în cazul SC Oltchim

Normal 0 21

INADMISIBIL.Europarlamentarul democrat – liberal Nicolae Vlad Popa a făcut o petiție împotriva SC Oltchim Rm. Vâlcea, făcând lobby pentru cei de la PCC care sunt concurenții societății vâlcene Oltchim Rm. Vâlcea. Social-democrații au luat poziție Față de trădarea pedelistului

Cu ocazia vizitei sale la Vâlcea, europarlamentarul PSD, Adrian Severin, a lansat un atac fără precedent la adresa colegilor săi PD-L din Parlamentul European. El i-a acuzat de trădare în cazul societății vâlcene Oltchim Rm. Vâlcea, pe care, spune el, în loc săo susțină, mai mult a înfundat-o. Mai exact, el l-a acuzat pe europarlamentarul democrat – liberal Nicolae Vlad Popa că a făcut o petiție împotriva SC Oltchim Rm. Vâlcea, făcând lobby pentru cei de la PCC care sunt concurenții societății vâlcene. Adrian Severin crede că gestul ulterior al liderilor PD-L de a-l retrage pe „trădător” de pe lista pentru Parlamentul European este unul tardiv și inutil, din moment ce răul a fost deja făcut. ,,Vreau săvăspun că toți europarlamentarii PSD au susținut cauza Oltchim-ului. Dintre ceilalți însă , poate unii nu au știut săsusținăaceastă cauză, însă alții nu au reușit pentru că aveau relații cu concurența. Vorbesc aici despre colegii de la PD-L, cum foarte bine știe toată lumea. Nu admit săspunem una și săfacem alta. Venim aici și ne batem cu că rămida în piept că susținem Oltchim-ul, iar acolo unii susțin concurența. Este vorba de Vlad Popa, care a acționat în Comisia de Petiții, unde este membru, împotriva intereselor Oltchim-ului, făcând lobby fără nicio reținere pentru firma concurentă. Noi, social-democrații, credem că societatea Oltchim, prin conducerea sa, ar trebui săacționeze singurăîn Comisia de Petiții împotriva celorlalți. Trebuie săse apere într-un fel. Știu că domnul Constantin Roibu se bazeazăfoarte mult pe conducerea Guvernului. Este adevărat că miniștrii vor săacționeze în favoarea intereselor Oltchim, dar este foarte clar că influența și competența lor acolo este egalăcu zero. De aceea, domnul Roibu ar trebui săaleagăo altăvariantăși săacționeze singur. Strigând la boscheți nu rezolvi nimic. În ceea ce măprivește, nu pot săvăspun ce anume am făcut pentru Oltchim, pentru că sunt lucruri care nu pot fi spuse. însă , văasigur că am făcut.” – a declarat Adrian Severin, europarlamentar PSD.

Secretarul executiv al PSD Vâlcea, Dumitru Persu, a luat și el poziție Față de actul de trădare al pedeliștilor. ,,Nu mi se pare corect ca un europarlamentar român, fie el și PD-L, săsusținăo firmăaflatăîn concurențăcu Oltchim. Este vorba de trădare. La fel mi se pare și poziția Monică i Macovei, care a spus că în România nu are sens săse investească , pentru că banii se fură, că toate instituțiile statului fură, primarii la fel. Aceste declarații care au fost mediatizate de toate canalele media nu fac bine imaginii României. Nu are sens săne mai ascundem, trebuie săspunem deschis ce s-a întâmplat în cazul Oltchim-ului. Muncitorii trebuie săștie că riscă să-și piardălocurile de muncă din cauza europarlamenatrilor PD-L, care au făcut un mare rău societății, susținând cauza acționarului minoritar PCC” – a spus Dumitru Persu.