Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Egal cu FC Drobeta

CSM a jucat la Motru cel de-al doilea amical din această vară, contra colegei din Seria a II-a a eșalonului inferior, FC Drobeta. Tehnicianul Alin Artimon a început disputa în formula: Rusandu – Pasăre, Vișa, Dandea, Goge – I. Popa, Gârlă, S. Popescu, Dobre – Boroiban, Băltățeanu, pe parcursul celor 90 de minute mai intrând: Perianu, Pârvu, Chiripuș, Vătavu, Giurcă , Vasile, Găman, Marinescu, Nedelcu, Roșca și Onofrei. Meciul a fost unul echilibrat și sărac în faze de poartăîn prima lui jumătate. Severinenii au fost aproape de primul gol în minutul 51, atunci când Hugo Moutinho a executat bine o loviturăde la 11 metri, dar Alexandru Perianu s-a întins și a reușit săpareze. Un sfert de orămai târziu, portarul vâlcenilor nu s-a mai putut opune la deschiderea scorului. Dacian Bârzăa pătruns bine în careu, l-a driblat și pe Perianu și a reușit săpuncteze, chiar dacă intrase în unghi. În minutul 75, CSM a reușit egalarea, prin Marian Nedelcu, vârful de ataca adus de la Chiajna șutând imparabil de la peste 25 de metri distanțăde poarta apăratăde Bănică . Finalmente a fost 1-1, rezultat echitabil pentru ambele formații. „Sunt mulțumit de joc, suntem în grafic în acest moment al pregătirilor de vară. Nu ne-a interesat rezultatul. Am vizionat alături de băieți înregistrarea partidei pentru a vedea unde s-a greșit din punct de vedere tactic. Este drept că încă nu avem prospețimea pe care o așteptăm, dar este normal pentru că fotbaliștii vin După un cantonament obositor”, a declarat antrenorul Alin Artimon.

Victorie cu Jiul Petroșani

CSM a jucat cea de-a treia partidăamicalădin această pauzăcompetiționalăla Petroșani, în compania colegei de serie, Jiul. Prima reprizăa fost echilibrată, cu faze la ambele porți, ambii tehnicieni folosind titularii. Vâlcea a deschis scorul în minutul 14, atunci când Laurențiu Boroiban l-a servit ideal pe Răzvan Dobre care, scă pat de marcajul lui Kalai, l-a învins cu un șut sec pe Hotoboc. Zece minute mai târziu, gazdele au egalat După un șut bine plasat al lui Apetrei, 1-1 fiind scorul la pauză. În partea a doua a întâlnirii ambele formații au schimbat garniturile și Jiul a avut prima ocazie, prin Muțiu care a nimerit transversala din interiorul careului. Vâlcea a preluat apoi frâiele jocului și a punctat de două ori prin Băltățeanu (minutul 70) și Roman (minutul 82), atacantul adus de la Chiajna semnând și ultima ocazie a partidei, barăde la 3,4 metri de poarta adversă. Tehnicianul vâlcenilor, Alin Artimon, a declarat că este mulțumit de evoluția elevilor săi: „Una peste alta am făcut un joc bun. Suntem exact unde măașteptam, în această fazăa pregătirilor de vară. Am crescut la capitolele disciplină tactică și angajament la efort Față de partida precedentăcu FC Drobeta”. Pentru CSM nu au putut evolua Roșca, Marinescu și Giurcă , toți ușor accidentați, revenind în schimb că pitanul din ediția trecutăa campionatului, Ciprian Dinu, cel care și-a prelungit contractul cu formația din Zăvoi.

CSM Rm. Vâlcea a folosit următorul „unsprezece” de start: Perianu – Pasăre, Vișa, C.Dinu, Goge – Vasile, S. Popescu, Gârlă, R.Dobre – Boroiban, Roman. Au mai jucat: Rusandu, Dandea, Fl.Pârvu, I.Popa, Stoian, Onofrei, Nedelcu, Băltățeanu, Ir.Găman. Antrenor Alin Artimon

A plecat și Marinescu

CSM nu a ajuns la un acord cu mijlocașul Octavian Marinescu, care a plecat din cantonamentul din Zăvoi. Fotbalistul adus de la FC Oltchim a confirmat în meciurile amicale, dar suma cerutăpentru un contract pe doi ani nu le-a convenit oficialilor formației vâlcene. Astfel, din cei trei jucă tori veniți de la formația de Liga a III-a a mai rămas doar Octavian Vasile. Vestea bunăeste că Ciprian Dinu, Răzvan Dobre, Alexandru Perianu și Iulică Popa au semnat prelungirea contractului, dar încă așteaptăsăli se plătească ratele și primele restante din campionatul trecut. Camerunezul Ange Nissinga Joseph Hebga pare și el tentat sărevinăla Râmnicu Vâlcea, chiar dacă este în probe la o formație din Liga a III-a din Anglia. „Ne-a sunat și ne-a spus că nu-i place în Anglia, că vrea săvinăla CSM. Noi îl așteptăm”, spun oficialii din Zăvoi.
Roman și Vasile au semnat

Atacantul Dan Roman, adus de vâlceni de la Gloria Bistrița, a semnat cu CSM un contract valabil pentru un sezon. Acesta a și marcat pentru gruparea din Zăvoi în amicalul cu Jiul Petroșani și va avea dificila misiune săsuplinească plecarea slovenului Jaka Stromajer. „După un an își dorește sărevinăîn primul eșalon, de asta a semnat pentru numai un sezon. Și-a dorit foarte mult sălucreze cu Alin Artimon și astfel ne-a fost mai ușor să-l convingem să rămână la Râmnicu Vâlcea. Este un fotbalist valoros în care ne punem mari speranțe”, a spus directorul general al CSM-ului, Florin Verigeanu. Și mijlocașul dreapta, Octavian Vasile, a semnat cu echipa din Zăvoi, acesta venind din Liga a III-a, de la FC Oltchim.