Acasă Arhiva 2 „După ce îmi închei mandatul aici, măduc în diplomație”

„După ce îmi închei mandatul aici, măduc în diplomație”

 Viceprimarul Râmnicului, Romeo Rădulescu, afirmă

IMPLICARE. Ani buni După Revoluție, românii au așteptat apariția unei noi clase politice și administrative, care săînlocuiască vechile elite comuniste și care săconducă administrațiile publice locale în alt stil. Și râmnicenii au avut mult de așteptat, până când, alături de un primar modern al municipiului Rm. Vâlcea, cu idei inovatoare, au venit doi viceprimari tineri, care au arătat în acest timp că tinerețea este sinonimăcu eficiența. Unul dintre ei este pedelistul Romeo Rădulescu care a demonstrat că poate face performanțăîn funcția pe care o deține. Următorul său obiectiv este acela de a crește în plan politic, intenționând săcandideze pentru funcția de președinte al organizației municipale a PD-L Rm. Vâlcea.

Rep.: Domnule Romeo Rădulescu, cum s-a schimbat viața dumneavoastrăde când ați devenit viceprimar al Râmnicului?

Romeo Rădulescu: Nu pot săspun că s-a schimbat pentru că munceam și la firmăla fel de mult. Singura diferențăeste că acum am mai puțin timp liber. Dacă la firmăaveam un program destul de lejer pentru că puteam veni și la 9 la serviciu, că nu era nicio problemă, acum trebuie să mătrezesc dis-de-dimineață. Dar nu pot săspun că mi s-a schimbat viața într-un mod anume. Muncesc aici mai mult decât munceam la firmă, dar asta este, sunt altfel de satisfacții, până la urmănu trebuie săte gândești numai la partea materială.

Rep.: Care sunt avantajele și dezavantajele unui tânăr aflat într-o funcție de conducere?

R.R.: Nu știu dacă acestea pot fi cuantificate. Nu pot săspun că sunt în avantaj că sunt viceprimar al Râmnicului. până la urmăomul toată viața lui trebuie sămuncească , săfacă câte ceva și să-și atingăniște obiective, nu neapărat trebuie săcuantifici. Asta pentru că orice job are și avantaje și dezavantaje. În ceea ce măprivește pot spune că cel mai mare și mai important dezavantaj este acela că am mai puțin timp liber pentru familie. însă pe partea cealaltăorice individ are un țel în viațăși consider că dacă nu încerci săfaci ceva în viață, săai un nume de rezonanțăși săfii cineva de la o vârstăfragedă, când ajungi un pic mai înaintat în vârstăe mai greu. Fiecare are aspirațiile lui despre ceea ce vrea săfacă peste 10 ani.

Rep.: Au fost momente de când sunteți viceprimar în care v-ați dorit sărenunțați la administrația publică ?

R.R.: Nu, pentru că e o plăcere săvin la serviciu și ceea ce fac aici, fac chiar de plăcere. Nu am nicio reținere. Cu toate acestea, intenționez ca la un moment dat, peste câțiva ani când îmi duc mandatul la bun sfârșit, sărenunț pentru o perioadă la administrația publică locală, pentru a măduce în diplomație. Este un vis al meu la care nu voi renunța.

Rep.: Te poți afla într-o funcție de conducere fără a face compromisuri?

R. R.: Da, cum sănu. Așa este și normal până la urmă, săfaci totul fără a te compromite. Singura problemăa celor ce lucreazăîn administrația publică localăeste partea Financiară . Din fericire, eu mai am o companie la care sunt asociat și de la care mai iau dividende. Deci pot să-mi rotunjesc oarecum veniturile de la primărie prin parteneriatul pe care îl am. Pentru alții, însă , e destul de greu.

Rep.: Care sunt problemele cu care se confruntă , în momentul actual, municipiul Rm. Vâlcea?

R.R.: Cred că lipsa banilor este cea mai mare problemădin această perioadă . După câte ați văzut, executivul Primăriei Râmnicului își dorește săfacă foarte multe investiții și domnul primar chiar face foarte multe. În cazul acesta, obligatoriu te gândești la necesitatea fondurilor. Dacă anul trecut am avut un grad de colectare a fondurilor în proporție de 93%, anul acesta mergem pe același buget. Totuși este posibil ca bugetul de anul acesta săfie mai mic, dacă ținem cont că majoritatea companiilor și firmelor și-au reevaluat imobilele, iar valoarea lor este mai mică și implicit impozitele vor fi un pic mai mici. Acea creștere care poate fi în Consiliul Local nu ne suplinește diferența de valoare, însă o săne descurcă m și o săfinalizăm toate investițiile care ni le-am propus.

Rep.: Ce proiecte de viitor aveți, în afara celor care sunt deja bine știute?

R. R.: O noutate este aceea că zilele acestea lucrăm la un proiect al unui parc industrial pentru energie regenerabilă. Practic tot consumul primăriei de curent, mărefer aici la lumina stradală, luminițele de sărbători, consumul clădirii în care își desfășoarăactivitatea angajații primăriei și toate școlile, săfie realizat din energia regenerabilă. O sădepunem documentația pentru a obține o finanțare de aproximativ 15-16 milioane de euro, în ideea creării unui parc de 3 MW. Cea mai mare problemăeste aceea că termenul este destul de scurt, până în data de 30 martie 2010 trebuie săfim gata cu toată documentația. Noi, însă , lucrăm intens la acest proiect.

Rep.: În ceea ce privește izolarea termică a blocurilor din municipiu, ce le puteți spune râmnicenilor?

R.R.: Le pot spune că în următorii ani, în mod normal până în anul 2020, noi trebuie săavem cam tot orașul izolat. Acum, asociațiile de proprietari trebuie săștie că trebuie sărespecte Hotărârea Consiliului Local și Hotărârea de Guvern. Dacă vor săintre în programul de reabilitare termică trebuie săorganizeze o întâlnire cu proprietarii de apartamente care trebuie să-și dea acordul și să-și deschidăun cont la bancă pentru a depune un avans de 10% din valoarea ce le revine de platăproprietarilor. În momentul în care strâng banii, pot veni la noi sădepunătoate documentele pentru programul de finanțare. Anul trecut am reușit săprindem 11 blocuri în acest program, iar anul acesta avem trimise la București proiectele pentru 98 de blocuri. Săvedem pe câte dintre ele le vom putea finanța în acest an. Sumele sunt foarte mari, dar până la urmăcâștigul este în buzunarul cetățeanului și asta trebuie săînțeleagătoți și sănu fie reticenți la acest tip de idei.

Rep.: În ceea ce privește politica, domnule Rădulescu candidați pentru funcția de președinte al PD-L Rm. Vâlcea?

R. R.: Da, am câțiva colegi de ai mei care mi-au sugerat săfac acest lucru. Ceea ce văpot spune este că încă nu m-am decis, pentru că nu s-a stabilit absolut nimic la nivelul partidului. Oricum, la noi în partid nu a fost niciodatăși nu va fi o bătălie pentru funcții cum este la alții. Nu se bat oamenii pentru funcțiile de conducere în partid, pentru că singurul nostru scop este acela de a ajuta oamenii și de a-i convinge săne dea votul lor pentru a Guverna și a le face viața mai bună. De aceea spun că este mai puțin important dacă voi fi președinte sau va fi altcineva.

Rep.: Dar vădoriți acest lucru?

R. R.: Nu cred că se pune problema dacă îmi doresc sau nu săajung președinte. Oricum în acest moment eu sunt președintele interimar al organizației municipale a PD-L Rm. Vâlcea, iar dacă măvor alege colegii mei este un lucru care măobligămai mult decât aș fi la momentul actual. Ar fi o onoare săfiu președintele PD-L-ului pe Râmnic, dar deocamdatănici nu s-a pus problema cum o săcandidăm, când o săcandidăm și ce o săse întâmple. Indiferent cum va fi, va fi un vot democrat, liber. Va avea loc pe undeva în luna februarie, am înțeles.

 

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.