Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Dumitru Persu a decis să rămână la Consiliul Județean

” Renunțând la pensie,

HOTĂRÂRE. Deși eliberarea din funcție a pesedistului Dumitru Persu era datăca sigură, cu toate acestea situația s-a răsturnat, la Consiliul Județean. Vicepreședintele CJ a decis sărenunțe la pensie și să-și păstreze funcția mult râvnităde democrat – liberali.

Pedeliștii au mizat pe retragerea la pensie a lui Persu

După ultima ședințăa Consiliului Județean Vâlcea, când s-a hotărât demiterea pedelistul Romulus Bulacu din funcția de vicepreședinte, consilierii județeni PD-L au inițiat un proiect de hotărâre pentru demiterea lui Dumitru Persu. Pentru obținerea majorității și implicit a aprobării punctului de pe ordinea de zi, ei se bazau pe faptul că odatăce Traian Băsescu a câștigat alegerile vor negocia o alianțăcu liberalii la nivelul județului. Astfel, eliberarea din funcție a vicepreședintelui CJ Vâlcea, Dumitru Persu, părea a fi doar o formalitate. Cu toate acestea însă , președintele PD-L Vâlcea, Mircea Gutău, a anunțat de curând că a hotărât săretragăproiectul de hotărâre inițiat de consilierii județeni PD-L. Asta pentru că , spunea el, După intrarea în vigoare a legii cumulului de pensie cu salariul, Dumitru Persu va fi nevoit săaleagăîntre funcția de vicepreședinte și pensia destul de mare pe care o ia de la stat. „Am luat o decizie care ține de decență, spun eu. Ne-am retras acțiunea pe care am avut-o pentru schimbarea vicepreședintelui Dumitru Persu. Am considerat că este normal sănu venim și noi săcontribuim la un scandal pe plan local, pentru că , din data de 8 ianuarie 2010, intrăîn vigoarea legea cumulului de pensie cu salariul și atunci are posibilitatea săopteze pentru una dintre ele. Cred că am dat dovadăde eleganțăși decențăși cred că așa trebuie săprocedăm toți” – spunea președintele PD-L Vâlcea, Mircea Gutău.

Dumitru Persu a ales

Decizia pedeliștilor de a retrage proiectul de demitere a lui Dumitru Persu nu a fost o mutare tocmai inspirată. Mircea Gutău a mizat pe faptul că pesedistul va alege săse retragăla pensie, însă , s-a înșelat. Zilele trecute, Dumitru Persu a ales sărenunțe la pensie și să-și continue treaba la Consiliul Județean Vâlcea din funcția de vicepreședinte. Singura șansăa democrat-liberalilor de a pune „mâna” pe postul ocupat de Persu este aceea de a face alianțăla Consiliu cu liberalii și de a reiniția proiectul de hotărâre privind demiterea vicepreședintelui CJ Vâlcea, Dumitru Persu.