Acasă Arhiva 2 DRUMURILE MORȚII

DRUMURILE MORȚII

 

TRAGEDIE. Trei oameni și-au pierdut viața, iar alți 10 au fost grav răniți ca urmare a unor accidente de circulație. În trei zile, nu mai puțin de 5 accidente de circulație au avut loc pe unele dintre cele mai aglomerate drumuri județene din Vâlcea. Asemenea creaturilor de infern însetate de sângele inocenților, șoselele județului și-au cerut, unele ani de zile, tributul de vieți nevinovate, contribuind la nașterea unor veritabile mitologii automobilistice despre „drumurile morții”, așa cum au fost considerate, și încă mai sunt, unele tronsoane de drum din Vâlcea. În ciuda eforturilor autorităților județene de a reduce numărul de accidente prin amplasarea unor radare pe cele mai importante artere din județ, numărul victimelor Continuă săcrească , de la zi la zi.

 

Și-au găsit sfârșitul în albia pârâului Tărâia

 

Drumul județean 605 A și-a cerut duminică searădin nou tributul. Trei tineri au murit, iar alți 4 au fost răniți grav, După ce mașina în care se aflau s-a izbit de un cap de pod și, de la o înălțime de 7,3 m, a plonjat în albia râului Tărâia, proptindu-se într-un copac. Cauza accidentului? Viteza excesivă, neatenția și, probabil, consumul de băuturi alcoolice.

Accidentul a avut loc în jurul orei 04.00. Autoturismul marca Fiat cu numărul de înmatriculare VL – 05 – UFH, în care se aflau cei 7 tineri cu vârste cuprinse între 14 și 21 ani, se îndrepta spre Berbești. Tinerii petrecuserătoată noaptea la discoteca din Milostea, iar acum se întorceau acasă. Inițial, în mașină, s-au aflat doar șoferul și Adrian Îambrea. Pe drum, au întâlnit grupul de 5 tineri, iar șoferul le-a spus că dacă -l cinstesc cu 2 beri îi duce până la Mateești. Tinerii, care se îndreptau că tre Berbești, au fost de acord și s-au urcat pe bancheta din spate a autoturismului. Unul din supraviețuitori le-a povestit polițiștilor că acul vitezometrului sărise de 100 km./h și într-o curbăla dreapta mașina a părăsit șoseaua, izbindu-se într-un cap de pod. Ciocnirea cu capul de pod a fost nimicitoare pentru că mașina a plonjat de la o înălțime de 7,3 m în albia râului Tărâia, și s-a oprit într-un copac.

Din nefericire, mașina a luat foc la impactul cu copacul, și trei dintre tinerii care se întorceau de la discoteca din Milostea nu au mai avut nicio șansă. Șoferul Marian Cristea, 19 ani, Siminel Pripas, 14 ani și Bogdan Golescu, 20 ani, au murit pe loc, iar trupurile lor zdrobite, cu fețele desfigurate, au rămas între resturile mașinii. Patru tineri (Iulian Hoanțăde 17 ani, Ilie Bondoc de 18 ani, Lucian Drugăde 17 ani și Îambrea Adrian de 21 de ani) au reușit săse salveze ieșind din mașinăînainte ca aceasta săexplodeze. Cei care au reușit săiasădin mașinăle-au spus celorlalți săse grăbească pentru că arde ceva la motor și focul se extinde. Din păcate, cei trei n-au mai apucat săiasă, murind carbonizați.

La locul tragediei au sosit imediat mai multe ambulanțe și un echipaj de descarcerare de la ISU. Medicii le-au acordat îngrijiri celor 4 supraviețuitori, care ulterior au fost transportați la Spitalul Județean de UrgențăVâlcea, unde li s-au stabilit diagnosticele. Pompierii de la ISU și membrii Serviciului Privat pentru Situații de Urgențăal SC Min Prest Berbești au muncit câteva zeci de minute sărecupereze corpurile celor trei victime din mormanul de fiare contorsionate și săstingăincendiul, care a izbucnit în urma accidentului.

 

A adormit la volan

 

Oboseala și neatenția au făcut victime și în data de 29 august a.c. Adrian Terhan, de 30 ani, din Zătreni, a adormit la volan în timp ce se deplasa că tre Drăgășani. Astfel, el a pierdut controlul volanului, a părăsit partea carosabilăși s-a oprit într-un pom pe marginea drumului. Șoferul imprudent a fost transportat la Spitalul din Bălcești, iar medicii au stabilit diagnosticul de fracturăde femur stâng. Conducă torul auto nu a putut fi testat cu aparatul etilotest datorităstării de sănătate în care se afla, recoltându-i-se doar probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

 

Pieton accidentat

 

Tot în data de 29 august, un alt accident de circulație a avut loc în Rm. Vâlcea. Un pieton care se angajase în traversarea străzii Nicolae Bălcescu prin loc nepermis a fost acroșat de un autoturism marca Mercedes, condus de Elvis Uță, de 35 ani, din municipiul Rm. Vâlcea. Acesta a efectuat manevra de mers înapoi și nu l-a văzut pe pietonul neatent, care s-a ales cu diagnosticul „Fracturătibie stânga, traumatism cranio – cerebral acut cu pierdere de cunoștință, etilism acut”. Conducă torul auto a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind negativ, recoltându-li-se ambilor participanți la trafic probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

 

O septuagenarăa fost că lcatăde autobuz

 

O bătrânăde 78 ani a fost victima unui accident de circulație, care a avut loc în comuna Stănești în data de 30 august a.c. Aurelia Bunget a fost că lcatăcu roata dreaptăspate de un autobuz marca ISUZU, condus de Gheorghe Gidoiu de 30 ani din Fârtățești. Acesta se deplasa din direcția Lădești – Măciuca și nu a putut-o evita pe bătrână. În urma impactului, bătrâna a fost rănităgrav și a fost transportatăla Spitalul Județean Vâlcea, unde i s-a stabilit diagnosticul ,,amputație traumatică gleznăstângă,,. Șoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ și le-au fost recoltate probe biologice de sânge, atât lui cât și bătrânei, pentru stabilirea alcoolemiei.

 

 Încercând să evite un cal

A accidentat grav două bătrâne

 

Din cauza unui cal ce se afla nestingherit pe șoseaua din localitatea Grădiștea, un șofer a accidentat grav două bătrâne, care se aflau într-o că ruță. Ionuț Șerban, de 20 ani, din Grădiștea se afla la volanul unei Dacii 1310 și se îndrepta din direcția Sinești – Livezi, când calul i-a ieșit în Față . În încercarea lui de a evita impactul, a intrat pe sensul opus de mers și a lovit o că ruță, care circula regulamentar. În urma impactului a rezultat rănirea ușoarăa Victoriei Bălan, de 70 ani, din comuna Sinești, județul Vâlcea, care a fost diagnosticatăcu ,,politraumatism, prin accident rutier, contuzie toracică ” și rănirea gravăa Floarei Roiban, de 70 ani, din comuna Grădiștea, județul Vâlcea, care a fost transportatăla Spitalul din Horezu, unde i s-a stabilit diagnosticul ,,fracturăînchisămetatarsianăpicior stâng” și care a și rămas internatăîn spital. Ambele victime erau pasagere în că ruță.

 

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.