Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

două vaci și un mânz sfâșiate de fioroasele animale

 Urșii, stăpâni în Perișani

Localnicii din comuna vâlceană Perișani trăiesc, de mai bine de o săptămână, cu teama că , în orice moment, ar putea fi atacați de urșii din pădurile din apropiere. până acum au fost sfâșiate două vaci și un mânz, iar sătenii cer împușcarea fiarei.

„Mi-e teamăca oamenii sănu devinăhranăpentru urși”

Animalele flămânde au început săintre noaptea în gospodăriile oamenilor. până acum, au sfâșiat trei vite, un mânz și au distrus magazia unei familii.

„Și azi-noapte au intrat în gospodăria unei femei văduve, de 75 de ani. Au încercat săatace anexele unde stau porcii. Noroc că avea trei câini, care au lătrat toată noaptea. Mi-e teamăca numărul atacurilor sănu crească și, Doamne Ferește, sănu aud dimineața că au că zut victime oamenii din localitate. Deja, când vin dimineața la serviciu, aflu că noaptea urșii au atacat din nou. Sper săse ia măsuri, săvinăhăituitori, pentru că se pot produce adevărate tragedii”, ne-a declarat primarul comunei Perișani, Ion Sandu.

Săptămâna trecută, în apropierea comunei, doi ciobani au fost atacați de urși, fiind necesară deplasarea în zonăa Serviciului Salvamont din Vâlcea.

Înfometați, urșii devasteazămagaziile și că mările oamenilor din Perișani

Unul sau mai mulți dintre urșii strămutați din Munții Făgăraș la izvoarele râului Topolog a început săcoboare în comuna Perișani și, de câteva nopți, pătrunde până în gospodăriile oamenilor, golind că mările și devastând magaziile în că utarea hranei. Ursul a omorât până în acest moment două vaci și un mânz și a distrus o stupină. De asemenea, la unul dintre localnici a dat atacul la o oalăplină cu carne. Aparițiile animalului în comunitatea din Perișani i-a panicat pe localnici, care au început săbombardeze cu petiții și cereri Asociația județeană a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi (AJVPS) Vâlcea și autoritățile publice din județul Vâlcea. De mai bine de o săptămânăa început săle treacă pragul gospodăriilor un urs, că ruia nu mai știu cum să-i ținăpiept. Primarul comunei, Ion Sandu, se teme că ursul ar putea săatace oamenii și își dorește ca pericolul săfie îndepărtat cât mai repede cu putință.

„Este un stres și un risc. Tot timpul mă gândesc ca nu cumva ursul sau urșii sălovească un om, având în vedere că localnicii fac tot posibilul să-și apere animalele”, ne-a declarat primarul Ion Sandu.

Comunitatea localăcere ajutor din partea vânătorilor

Pentru rezolvarea acestei probleme, Ion Sandu a anunțat conducerea AJVPS Vâlcea, solicitându-le sprijinul.

„Și cu spijinul acestora nu știu cum se va putea rezolva situația altfel decât prin vânat”, a precizat Sandu.

Chiar și așa primarul din Perișani dorește ca ursul săfie cât mai repede potolit, având în vedere pericolul unor întâlniri între oameni și urs.

„În fiecare noapte acest urs își face apariția în gospodăriile localnicilor. Nici măcar nu știm dacă este vorba de un singur urs sau de mai mulți. Cred că aceste animale nu au mâncare suficientăși coboarăîn sat După hrană”, ne-a precizat primarul comunei Perișani, Ion Sandu.

În momentul de Față , reprezentanții AJVPS Vâlcea susțin că vor lua măsuri imediat ce vor primi un răspuns din partea vânătorului din zonă.