Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Dorel Jurcan s-a plictisit de Senat, vrea la Primăria Râmnicului

 S-a întors lumea cu susul în jos

ORICE SE POATE. În PD-L, circulăzvonul, e zarvămare de când Dorel Jurcan le-a spus colegilor de partid că ar cam vrea săcandideze la Primăria Râmnicului. Politicianul susține chiar că este dispus săscoatăbani din buzunar, deloc puțini, pentru efectuarea unui sondaj de opinie, care săreliefeze popularitatea sau impopularitatea pe care o are în rândul cetățenilor. Cu toate că mai multe voci din partid spun că ar fi mai bine să-și vadălungul nasului, Jurcan pare îndrăgostit de idee și pare a nu dori sărenunțe la ea. Chiar dacă va decide să-și plătească un sondaj, din PD-L existăsemnale puternice că omul nu se bucurăde susținerea partidului, nici pentru fotoliul de primar și nici pentru cel de președinte al organizației.

Dorel Jurcan este unul dintre cei mai insignifianți parlamentari vâlceni. Activitatea sa din Senat este una jenantă, cu riscul de a se supăra pe noi, trebuie săspunem că personajul a fost inclus, mai mereu, în studiile IPP, în topul chiulangiilor și al inactivilor, iar prestația sa politică lasăde dorit.

Anul trecut, Dorel Jurcan a pierdut funcția de președinte al partidului, decizia de înlocuire a acestuia cu Mircia Gutău a venit de la liderii de la București, care au fost nemulțumiți de activitatea politică a senatorului, iar acum doi ani a fost înfrânt de Ion Cîlea în lupta pentru șefia Consiliului Județean. Parlamentarul nu are un capital scă zut de imagine doar în rândul vâlcenilor, ci și al colegilor de partid care ne-au spus că omul ar trebui să-și vadăde treaba lui și să-l lase pe Romeo Rădulescu săcandideze la primărie, pentru că -i harnic și onest, adică , zic ei, tot din ceea ce Jurcan nu este.

Efectuarea unui sondaj de opinie pentru a vedea care sunt șansele potențialilor candidați este, până la urmă, un gest democratic, care se înscrie într-o logică a manifestării politice. Nu și pentru Jurcan, însă , care, tot din sursele noastre din partid am auzit, nici nu vrea săaudăde așa ceva, nutrind convingerea că partidul trebuie să-și ia libertatea de a desemna pe cine vrea pentru primărie. I-auzi brâul! Asta e chiar bună! Adică , în concepția lui Jurcan, liderii PD-L ar trebui săhotărască După ce au dat în bobi, citit în stele și în zațul de cafea numele candidatului fără săținăcont măcar de un amărât de studiu sociologic.

Tot de la gura târgului am auzit că imediat După arestarea primarului, Jurcan s-a dezis de Mircia Gutău și a început săviseze, din nou, cu ochii deschiși la șefia partidului, pe care crede că este îndreptățit săo recâștige, pentru că a mai ocupat scaunul de președinte, chiar dacă degeaba.

Lipsăde solidaritate

Nu puțini sunt cei care susțin că Dorel Jurcan datoreazăfuncția de senator, exclusiv, lui Gutău care i-a transferat un important capital de imagine pe toată perioada campaniei pentru parlamentare. fără ajutorul imens al lui Gutău, iar Jurcan s-a folosit de credibilitatea și popularitatea fostului primar până la paroxism, pedelistul nu ar mai fi fost ales în că lduțul scaun de senator. Știm foarte bine că acest lucru este adevărat, de pe vremea când a candidat la șefia CJ Vâlcea și, în urma unui sondaj de opinie intern, a ieșit la ivealăcă omul era praf la capitolul imagine: din zece oameni îl cunoșteau maximum doi și pentru niciunul nu prezenta încredere.

Graba cu care s-a grăbit săanunțe, imediat După arestarea lui Mircia Gutău, că i se cautăînlocuitor pentru șefia la postul de președinte de partid, lăsând săse înțeleagăcă suspinăDupă această funcție, dar și afirmațiile făcute în legătură, la foc rapid, cu potențialii la primărie, aratăspiritul de solidaritate cu colegul său de partid, că ruia îi datoreazăcontinuitatea carierei politice și nu numai. Omul știe despre ce vorbim. Prea bine.

Ne vine greu săcredem că PD-L va ieși la Primăria Râmnicului, cu un individ lipsit de șarm și credibilitate, care nu a făcut altceva decât sătragă, în permanență, ajutat de o serie de acoliți de ai săi, sforile în partid în interes personal, trăgând mereu spuza pe turta lui.

Faptul că Jurcan a început să-l sape adânc la rădăcinăpe Mircia Gutău nu mai este un secret. De foarte multăvreme. Însuși fostul primar al municipiului nostru i-a transmis, de la Colibași, de curând, un mesaj extrem de subtil colegului său de partid: „Îi mulțumesc lui Dorel Jurcan pentru tot, dar sănu uite că măîntorc!”. Posibilitatea ca Gutău săfie eliberat la următorul termen de judecatăeste foarte mare și nu se știe dacă sabia chiar nu taie capul plecat.