Acasă Arhiva 2 Directorimea trage chiulul pe banii FMI

Directorimea trage chiulul pe banii FMI

ÎN VACANŢĂ. Se pare că noii șefi instalați de coaliția PSD-PD-L la Vâlcea în fruntea deconcentratelor au o rezistențăfoarte redusăla stres, deoarece majoritatea s-au și grăbit săplece în concedii. Deși au trecut doar șase luni de la instalarea lor, „băieții deștepți” ai celor două partide aliate au și obosit, mai toți sunt în concedii de odihnăsau, și mai grav, trag chiulul la greu pe banii FMI. Începând cu luna august, România va fi condusăde acest organism internațional și nu de Guvernul Boc, iar salariile tuturor bugetarilor vor fi plătite din împrumutul extern.

În instituțiile deconcentrate vâlcene, în special, bate vântul, nu mai găsești picior de șef. Unii sunt plecați în concedii, iar alții pe teren, destinația lor fiind atât de vagă, încât niciun subaltern nu poate oferi o informație corectăsau coerentăîn acest sens. Șefii semneazăcondica la prima oră, După care dispar fiecare încotro îl cheamăsufletul sau interesele personale. Chiar dacă premierul Emil Boc le-a cerut tuturor demnitarilor sărenunțe la concedii și săpunăumărul la scoaterea țării din criză, nimeni nu a dat curs acestei dorințe, nici măcar miniștrii cabinetului, iar dacă aceștia au plecat, și-au luat liber și directorii din subordine.

Bebe Ungureanu n-a muncit, dar e obosit

Nici cele două instituții emblematice ale județului, Prefectura și Consiliul Județean, nu fac rabat de la această regulă. Subprefectul Bebe Ungureanu este plecat în concediu de odihnă, cu toate că nu a finalizat situația aplică rii legilor fondului funciar, raport cerut de prefect cu aproape două luni de zile în urmă. Primarul Mircia Gutău și directorul Maternității, Marian Stoica, au dat o fugăpână -n Portugalia chiar dacă spitalul este în pragul falimentului. Medicul a fugit, de frica dezastrului, cât mai departe. În prezent, datoriile spitalului se ridică la aproximativ 27 de miliarde de lei vechi și se fac în continuare datorii, pentru că nu s-au găsit bani pentru achitarea restanțelor de până acum. În C.J., vicele Romulus Bulacu stămai mult în teritoriu, singurul rămas pe baricade fiind cel de-al doilea vice, pesedistul Dumitru Persu.

Cosmin Constantinescu, directorul Direcției Taberelor, a plecat și el în concediu, deși a fost numit în funcție cu trei, patru luni în urmă. Nu conteazăprea mult pentru el că luna august reprezintăo lună de vârf în activitatea taberelor școlare.

Cel mai nefericit și stresat dintre noii directori este Cosmin Ghiță, directorul Direcției de Statistică Vâlcea. Tânărul pesedist a plecat în concediu După prima conferințăde presă care s-a dovedit a fi un fiasco total. Se pare că nu-i place deloc fotoliul făcut cadou de tatăl său, primarul localității Vlădești, pentru că odrasla stămai mult de jumate din programul de lucru în Prefectura Vâlcea, unde a lucrat cu ceva timp în urmă, atât de ,,bine” încât a fost dat afară. Ion Tudor, șeful Inspectoratului în Construcții s-a mutat cu birou cu tot la Ocne, probabil pentru a-și supraveghea reporterii pentru că halda de sare pică și fără ajutorul lui.

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.