Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Directorii RAJDP au aruncat 120 de milioane ROL, pe benzină

Regia județeană de Drumuri Vâlcea, societate aflatăîn subordinea Consiliului Județean Vâlcea, se aflăîn continuare în pragul falimentului. În prezent societatea are datorii că tre furnizorii de materiale, dar are de încasat 82 miliarde lei pe lucrările efectuate, de la diferiți beneficiari: 40 miliarde de la diferiți terți, 50 miliarde de la CJ, pe lucrările efectuate în diferite comune ale județului, restul de la primarii care au contractat lucrările, dar nu mai au bani pentru plata lor.

În timp ce primarii ridică neputincioși din umeri, cei 290 de angajați ai Regiei stau cu rândul în șomaj tehnic. În prezent 80% sunt în șomaj tehnic, restul merg la serviciu dar pe un salariu diminuat la jumătate sau chiar mai mult, în condițiile în care salariul minim este de 820 lei, iar cel mediu nu depășește 1.480 lei.

Conducerea nu a mai acordat nici tichetele de masăpe motiv de criză, o scuzănesusținutăde scriptele contabile, scripte care aratăcă societatea are bani, dar numai pentru cei cinci directori, deoarece directorul Nicolae Vălimăreanu și-a plătit benzina din buzunarul propriu.

Conform datelor contabile, RAJDP Vâlcea înregistreazăla plata salariilor o pierdere de 3 miliarde de lei, banii au existat se pare, dar au fost aruncați pe benzină. Cei cinci directori ai societății au consumat benzinăde câteva zeci de milioane de lei în condițiile în care spuneau că societatea nu are bani pentru plata salariilor sau pentru acordarea tichetelor de masă. Directorul Tărbujaru Damian a consumat anul trecut, cu mașina proprie, benzinăîn valoare de 67 milioane lei; Dumitru Stancu a consumat benzină, tot cu automobilul propriu, peste 20 milioane lei vechi (2.050 lei); Radu Silviu a cheltuit peste 30 milioane lei vechi(3.081 lei); Ghimeș Constantin a circulat ceva mai puțin, a cheltuit doar două milioane lei vechi.

Pentru viitor, perspectiva este destul de sumbră, Regia figureazăpe lista societăților care și-au propus săfacă disponibilizări colective, astfel în viitorul foarte apropiat vor fi dați afară70 de angajați.