Acasă Arhiva 2 Direcția județeană pentru Tineret în subordinea Ministerului Educației

Direcția județeană pentru Tineret în subordinea Ministerului Educației

 Guvern nou, structură nouă

REORGANIZARE. În structura Guvernului României au fost operate mai multe schimbări la nivelul ministerelor. Astfel, cel ce era acum nu mult timp Ministerul Tineretului și Sportului a devenit parte integrantăa Ministerului Educației, care mai nou, poartănumele de Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului.

Îinând cont că noul guvernământ are în componența sa un minister nou, printr-o Hotărâre de Guvern, s-au stabilit o serie de atribuții privind organizarea și funcționarea Ministerului Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului (MECTS), având în vedere faptul că ministerul a preluat în noua sa structurăactivitatea de tineret și sport. A fost astfel înființatăAutoritatea Naționalăpentru Tineret și Sport care va funcționa în cadrul MECTS, care va prelua atribuțiile din domeniul tineret și sport, personalul, patrimoniul și bugetul fostului Minister al Tineretului și Sportului.

Așadar Direcțiile Județene pentru Tineret (DJT) vor face parte de acum încolo din Ministerul Educației. Cosmin Constantinescu, directorul DJT Vâlcea, apreciazăcă , chiar dacă structura acestor instituții s-a schimbat, atribuțiile nu au suferit schimbări majore. „Chiar dacă suntem subordonați unei noi structuri, atribuțiile noastre nu se schimbăsubstanțial, asltfel administrarea eficientăa Centrelor de agrement aflate în patrimoniul nostru, precum și elaborarea calendarului de acțiuni de și pentru tineret rămân prioritățile DJT Vâlcea și în anul 2010.Rolul nostru este săaplică m și săpromovăm politica Guvernului în domeniul tineretului, dar avem și noi o serie de activități specifice pentru acest an care vizeazăpromovarea și consilierea tinerilor, colaborarea cu ONGT-urile (organizațiile non-guvernamentale de tineret – n.r.), precum și cu alte instituții”, a declarat acesta.

 

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.