Acasă Arhiva 2 Dilema unei ,,împerecheri” monstruoase: PSD este caprăsau țap?!

Dilema unei ,,împerecheri” monstruoase: PSD este caprăsau țap?!

 Bizarerii politice

JIGNIRI. Democrat-liberalii vâlceni nu mai vor săîmpartăciolanul puterii cu social – democrații. Drept urmare, au cerut conducerii centrale a partidului ruperea protocolului cu PSD. Mircia Gutău, liderul PDL Vâlcea, a declarat la finele săptămânii trecute, că relația cu PSD poate continua doar în cazul în care pesediștii vor asculta fără săcârtească ordinele liderilor PD-L, chiar dacă acest lucru ar presupune săstea ,,capră” în fața democrat liberalilor, o situație posibilăgeneratăde pofta de înavuțire a pesediștilor. Ion Cîlea, liderul PSD Vâlcea, s-a declarat surprins de vocabularul trivial al liderului Mircia Gutău și-i atrage atenția că PSD este ,,mai mult țap decât capră”, dacă ar fi săse ia După rezultatele foarte bune obținute, la Vâlcea, în cele trei tururi de scrutin, rezultate la care democrații pot doar săviseze.

Relația de colaborare dintre Mircia Gutău și Ion Cîlea a început săscârțâie din toate balamalele. Democrat-liberalii vor săscape de peșediști prin orice mijloace. Astfel, PD-L Vâlcea a cerut, luni, 21 septembrie, în cadrul ședinței Biroului Permanent Național al partidului, ruperea protocolului cu PSD, la nivel național. Deocamdată, relația cu social – democrații vâlceni depinde în mare măsurăde docilitatea acestora. În cazul în care pesediștii vâlceni nu vor juca cum le vor cânta pedeliștii, coaliția se va sparge și la Vâlcea. ,,Eu cred că pesediștii ar face orice sănu iasăde la guvernare. PSD a spus că nu va vota pachetul celor trei legi, dar le-a votat. După ce s-au bătut cu pumnul în piept că nu o vor face, au stat caprănumai sănu iasăde la guvernare. Cred că dacă , mâine, îi spune cineva lui Geoană să-i lingăpantofii lui Băsescu, ar face-o, pentru că pesediștii au prins gustul banului”, a afirmat liderul PD-L Vâlcea, Mircea Gutău. Liderul PD-L recunoaște, totuși, că ruperea actualei coaliții nu poate fi făcutăoricum, dar a găsit o soluție: în cazul în care nu se rupe protocolul, democrat-liberalii vâlceni vor cere remanierea guvernamentalăa miniștrilor Ecaterina Andronescu de la Educație și Dan Nica de la Interne. ,,Măvoi alătura celorlalte județe care au cerut ruperea protocolului la nivel central. PSD-ul trebuie săplece, dacă nu se va putea, atunci vom aplica cea de-a doua variantă: săse facă remanierea miniștrilor PSD care fac abuzuri. Noi simțim efectele acestor abuzuri zilnic din cauza ministrului Învățământului și celui al ministrului de Interne. Gândirea PSD este următoarea: prin acești doi miniștri își întăresc structurile în teritoriu care săse miște pentru ei în campanie și săle facă jocurile. Asta e gândirea lor și o cunosc foarte bine din interior”, a spus Mircea Gutău. La alegerile parlamentare din iarna anului trecut, Mircia Gutău i-a interzis vicepreședintelui PSD, Constantin Pârvu, liderul CNSLR Frăția, sub amenințarea unei amenzi de 100 milioane lei, săafișeze un banner al PSD pe clădirea care aparținea sindicatului. Metoda este aceeași, dar poate fi aplicatădoar de PD-L nu și de PSD sau PNL.

Liderul pedeliștilor vâlceni nu știe care ar fi modalitatea de spargere a actualei coaliții, știe doar că trebuie săscape de pesediști sub o formă sau alta. ,,La alianța de la nivel local vom analiza clar lucrurile și, în condițiile în care nu vor fi urmăriți pașii, vom lua o decizie, dar deocamdatăvorbesc de alianța la nivel central. Nu știu cum vom rupe alianța, dar ei trebuie săfacă ceea ce spune partidul democrat. Noi suntem șefii! Asta e, nu le convine săfacă ce spune PD-L pentru că are președinte și prim-ministru săplece”, a spus liderul Gutău.

Pesediștii nu pleacă și nu stau nici ,,capră”

Liderul social – democraților vâlceni își avertizeazăcolegii de alianțăcă pot săjoace la fel de murdar, dacă atacurile acestora vor degenera în declarații jignitoare la adresa pesediștilor. Mai mult, ei spun că sunt pregătiți să”arunce” în presă și câteva dosare compromițătoare ale pedeliștilor. ,,Eu nu sunt trădător în această alianțăși-l rog pe domnul Gutău sănu se mai ia de mine, sănu se mai ia După unul sau După altul, sădiscute direct cu mine. Sănu mămai atace că am și eu niște limite și pot să măridic deasupra lor, dacă cineva sare calul. Am și eu dosare despre colegii săi de partid pe care le pot scoate la lumină. În legăturăcu afirmațiile făcute de domnul Gutău, îmi pare foarte rău că a ajuns la un asemenea nivel de gândire, la folosirea acestor cuvinte primitive. Oamenii din PSD sunt prea deștepți și îl asigur că nu vor sta niciodată,,capră” în fața PD-L, de fapt rezultatele de la alegeri aratăcă suntem mai mult țapi decât capre. Realizarea acestei alianțe guvernamentale a fost făcută pentru a avea majoritate în Parlament și pentru punerea în aplicare a cât mai multor reforme. Dacă vor săne scoatăde la guvernare, e problema dumnealor. Eu personal nici nu am vrut săintrăm în această coaliție și dacă am intrat, nu am intrat pentru ,,cașcaval”, cum spun ei. Dacă erau interesați de problemele oamenilor, le rezolvau, cum a fost cazul județului Vâlcea, unde nu s-a rezolvat niciuna dintre problemele semnalate, nici După vizita președintelui Traian Băsescu. Au promis doar, dar nu au făcut nimic. Știu că nu sunt bani, dar nici să lași totul de izbeliște nu se poate”, a afirmat Ion Cîlea.

Liderul PSD Vâlcea a ținut săprecizeze că PSD nu le va permite niciodatădemocrat-liberalilor sădeținătoată puterea: ,,Ceea ce a declarat Mircia Gutău măsurprinde, probabil este o sarcinătrasatăde Traian Băsescu de a scoate PSD-ul de la guvernare și de a arunca responsabilitatea spargerii coaliției pe umerii PSD. Îl asigur pe domnul primar că PSD nu va ieși de la guvernare, pentru că nu trebuie să-l lăsăm pe Traian Băsescu săpunămâna pe toate instituțiile statului”, a mai spus el.

 

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.