Acasă Arhiva 2 Deputații vâlceni, nevoiți săfie mai strânși la pungă

Deputații vâlceni, nevoiți săfie mai strânși la pungă

 Camera Deputaților a dat publicității cheltuielile aleșilor

Normal 0 21

ECONOMII LA SÂNGE. De curând, pe pagina de Internet a Camerei Deputaților – www.cdep.ro – au fost afișate cheltuielile deputaților pentru primele luni ale anului în curs. Cu toate că aleșii nu au muncit în luna ianuarie – sesiunea Parlamentară fiind suspendatăpână în februarie – deputații vâlceni au primit destui bani săse deplaseze în teritoriu. Ba, mai mult, Camera Deputaților le-a asigurat chiar și cazarea în capitala României. De asemenea, au fost făcute publice și cheltuielile birourilor parlamentare în perioada ianuarie-aprilie 2009.

Buican nu a cheltuit bani în teritoriu

În rândurile care urmează, ziarul nostru va da publicității sumele de bani, plătite din buzunarul nostru, cheltuite de aleșii vâlceni pentru deplasările în teritoriu, cazare sau convorbirile telefonice.

Potrivit site-ului amintit, deputatul social-democrat, Vasile Bleotu, are o indemnizație brutăde 27.976 lei, în timp ce suma netăeste de 19.682 lei. Diurna de deplasare în București a parlamentarului a fost de 7.554 lei, în timp ce cea în teritoriu a fost de 2.380 lei. Cazarea sa în capitalăs-a ridicat la suma de 11.760 lei, transportul în țara a însumat 1.293 lei, iar cheltuielile pentru convorbirile telefonice ale deputatului au ajuns la doar 264 lei.

Cel de-al doilea deputat care apare în lista cheltuielilor, este liberalul Cristian Buican. Ca și în cazul colegului său de cameră, Vasile Bleotu, indemnizația, atât cea netă, cât și cea brutăse ridică la aceiași valoare.

Pentru deplasările în București, Buican a cheltuit 7.334 lei. Cele în teritoriu au fost ceva mai mici: doar 4.760 lei. Cheltuielile pentru cazarea în București au fost de 11.760 lei. Surprinzător, alesul a fost extrem de econom la deplasările în teritoriu, în dreptul acestei rubrici nefiind trecutănicio sumă. Pentru plimbările în țară ale penelistului, Camera Deputaților a plătit 1.802 lei, în timp ce cheltuielile pentru conversațiile telefonice au fost chiar mai mici decât ale lui Bletou – 134 lei.

Mazilu vrea săparăeconom

Parlamentarul care a irosit cei mai puțini bani în această perioadă , este deputatul Constantin Mazilu (PSD). În lista cheltuielilor, în dreptul alesului pesedit, nu apar decât sumele plătite pentru deplasarea acestuia în capitala României (7.624) lei și cele pentru telefon – 262 lei. Menționăm că alesul nu a solicitat bani publici pentru cazarea în București pentru că deține, potrivit declarației sale de avere, un apartament în capitala României, în supraFață de 98 de metri pătrați, dobândit în anul 2001.

Ca și în cazul celorlalți trei parlamentari, de care aminteam în rândurile de mai sus, indemnizația brutăși cea netăare, și în cazul deputatului democrat-liberal, Samoil Vâlcu aceiași valoare. 7.554 lei este suma plătităpentru deplasarea sa în București, în timp ce cea în teritoriu a fost de 4.760 lei. Cazarea în capitala României s-a ridicat la 36.019 lei și cea în teritoriu 1.816 lei. Pentru convorbirile telefonice ale alesului s-au scos din buzunar 233 lei.

Diurna de deplasare în București a deputatului pesedist, Aurel Vlădoiu, a fost ceva mai mică , doar 6.714 lei, în teritoriu de 3.780 lei. Spre deosebire de colegii săi, deputatul a primit diurnăși pentru deplasarea în străinătate 697 lei, Chiar și cazarea sa a fost mai puțin costisitoare – 11.760 lei – iar cea în străinătate de 1.843 lei. Transportul în țară s-a ridicat la suma de 1.280 lei, în timp ce pentru șederea sa peste hotare, Camera a plătit 784 lei. Convorbirile telefonice au însumat 264 lei.

Ultimul deputat vâlcean pe lista cheltuielilor este democrat-liberalul, Sorin Zamfirescu. Suma plătităpentru deplasarea sa în București a fost de 6.994 lei și pentru cea în teritoriu – 5.180 lei. Zamfirescu nu a cheltuit bani pentru cazarea în București, ci doar pentru deplasările în teritoriu (36.019 lei), iar pentru transportul în țară a cheltuit 1.519 lei. Convorbirile sale telefonice au costat doar 257 lei.

Cheltuielile pentru birourile parlamentare

Ultima parte a listei, conține cheltuielile înregistrate de birourile parlamentare ale deputaților. În continuare, văprezentăm valoarea acestora, menționând că aleșii nu au făcut excese din acest punct de vedere.

” Cristian Buican (PNL) – 20.783 lei, pentru materialele de întreținere, în timp ce salariile oferite personalulului birourilor parlamentare au însumat, 17. 227 lei.

” Vasile Bleotu (PSD) – 19.959 lei, cheltuiți pentru materiale de întreținere, 3.000 lei pe chirii și 15.465 lei pentru salariile angajaților birourilor parlamentare.

” Constantin Mazilu (PSD) – 19.630 lei pentru materialele de întreținere, iar cele pentru salariații biroului au fost de 10. 312 lei.

” Samoil Vâlcu (PD-L) – 21. 806 lei au fost cheltuielile pentru materialele de întreținere, 347 lei au fost chiriile, iar pentru salariile angajaților – 12.765 lei.

” Aurel Vlădoiu (PSD) – 23.177 lei cheltuiți pentru materiale de întreținere, 5.147 lei au însumat chiriile și salariile angajaților s-au ridicat la 11.572 lei.

” Sorin Zamfirescu – 20. 645 lei au costat materialele pentru întreținere, 730 lei chiriile, iar salariile angajaților biroului parlamentar s-au ridicat la 15.360 lei.

 

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.