Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

denunță torul Crinu Popescu va fi arestat

În procesul Gutău – Dicu

de teama rigorii legii, el refuzăsăse prezinte la proces

 

Marți, 17 februarie 2008, la Curtea de Apel din Constanța, a avut loc o nouăședințăde judecată, în cazul edililor Râmnicului, primar Mircia Gutău și ex-viceprimar Nicolae Dicu. La ora 10, în sala de judecată, completul i-a avut la barădoar pe inculpați, asistați de avocații Octavian Fieroiu (pentru Mircia Gutău) și Marian Hazat (pentru Nicolae Dicu). denunță torul Constantin Popescu – zis Crinu, pentru a doua oară, consecutiv, a refuzat săse prezinte în fața instanței de la Constanța, să-și susținăși să-și argumenteze delațiunea, fugind de la domiciliu. Menționăm că împotriva sa, pentru termenul din 17 februarie, s-a emis un mandat de aducere de că tre polițiștii vâlceni, mandat ce echivalează- conform DEX-ului – cu „a ține pe cineva sub pazălegalăîn vederea unui proces; a aresta”. Deci, pentru câteva ore bune, el se va afla în starede arest.

Mic istoric

Delatorul Crinu Popescu este un om de afaceri controversat, cunoscut mai mult ca „erou” negativ, din afacerile pe care le-a făcut cu diverși vâlceni. „Tunurile” trase, aflate, pe undeva, la limita dintre civil și penal, au fost amplu comentate în presa localăși, în curând, ca pedeapsădivină, el va deveni protagonistul falimentului firmei sale, prin declararea acestei stări economice de că tre Banca Transilvania. Ulciorul nu i-a mai mers, la apă, întreg și de data asta. În megalomania lui, Crinu Popescu și-a dorit săconstruiască un bloc cu 16 etaje, în zona ZERO a municipiului capitalăde județ, situându-și dorința în afara hotărârii Consiliului Municipal (înălțime depășită, zonăcu încă rcă turăistorică etc.). fără săfi depus vreo solicitare, în acest sens și refuzat constant (verbal) de a încă lca PUZ-ul și hotărârea Legislativului local, el s-a dus la DNA, mințind că i s-a cerut suma de 50.000 euro, pentru autorizarea construcției, dar nu de că tre primar, ci de viceprimarul Nicolae Dicu. Dovedind că nu cunosc legile țării, în baza că rora procurorii ne pedepsesc pe noi dacă le încă lcă m, oficialii DNA care au instrumentat cazul au considerat că dacă se va organiza flagrantul cu viceprimarul, implicit va că dea în cursăși primarul Gutău. A urmat un flagrant ciudat, făcut în wc-ul unui restaurant și arestarea celor doi edili. Ce dacă viceprimarul nu avea dreptul săsemneze o astfel de autorizare și primarul refuzase – CONSTANT – săîncalce legea, că arestarea celor doi și incriminarea de comiterea infracțiunii de „mită”, tot s-a produs?! Ce dacă autorizarea ascultării telefoanelor oficialilor Râmnicului a fost semnatăde vicepreședintele Tribunalului și nu de președinte – așa cum spune EXPRES legea, iar acesta nu a vrut săo facă , deși președintele este prezent în pontajul instituției?! Comanda politică trebuia îndeplinită, ca săarate liberalii guvernanți ce intransigenți sunt ei cu oamenii președintelui Traian Băsescu, sub mandatul că ruia a stat 48 de ore în arestul IGPR Dinu Patriciu – stăpânul PNL, aripa Tăriceanu. Ce a urmat, se știe. Arestare, eliberare, re-arestare și eliberare. Procese peste procese, unde, de fiecare datăprimarul Gutău și vicele Dicu au fost găsiți nevinovați, până s-a ajuns, acum, în „Apel”, la Constanța.

Lașitatea

Desigur, în caracterul denunță torului s-au relevat felurite tare comportamentale și sunt semne că mai existămulte, nerelevate, până acum, de comunitate. Printre cele necunoscute, în acest proces, se relevăși lașitatea individului, care, prin denunțul făcut, s-ar fi putut crede că geme de curaj, de demnitate și de dreptate. Dar nu-i așa. Pentru termenul de judecatăla care facem referire, Crinu Popescu a fost citat – spre a fi adus, cu mandat, de polițiști, în instanță – la adresa unui apartament (vândut în urmăcu 3 ani) din strada General Magheru. această informație ar fi trebuit săo știe polițiștii de la biroul „Executări mandate”, După cum îi știu și adresa adevarată, din strada Lacuri. Numai că o „cârtiță” aflatăîn acest birou, i-a dat telefon, anunțându-l de citarea greșităși sfătuindu-l sănu meargăla proces, putând săinvoce, din acest motiv, citarea greșită. Menționăm că polițiștii care sunt însă rcinați cu executarea mandatelor îi cunosc toate adresele unde locuiește acesta, pentru că nu este prima datăcând l-au luat din scutece, pe sus și l-au dus la procese. De data aceasta, complicitatea polițiștilor poate fi ușor dovedită, cu atât mai mult cu cât la ora 8.30, în dosarul cauzei se și afla un fax prin care se menționa că martorul acuzării, propus de DNA, nu a fost găsit la domiciliu. Aici se nasc mai multe întrebări la care ar trebui sărăspundășeful Poliției municipale Eugen Neață, pe care VOCEA VÂLCII l-a anunțat că „subiectul” mandatului de aducere „nu vrea săvinăla proces și intenționeazăsăfugăde la domiciliu (str. Lacuri nr. 5) sau săse interneze în spital. Menționăm că redactorii noștri de investigații l-au monitorizat pe Crinu Popescu timp de 24 de ore – începând cu primele ore ale zilei de 16 februarie – cunoscându-i întreaga activitate diurnă. Dar, ca întotdeauna, polițiștii au că utat calea cea mai comodă, de temporizare, de neimplicare. Mandatul unei instante este la liberul lor arbitru.

Ce-i în capul Crinului?

A devenit clar, pentru toată lumea, că DNA-ul l-a trădat pe denunță tor, luându-și mâna de pe el, cu toate că i s-a garantat protecție și sprijin în schimbul cooperării. Popescu a luat cunoștințăcă procurorii au luat mâna de pe el – fapt transmis în direct de scenariștii arestării edililor – și acum îi este frică . Îi este frică de distanța prea mare de până la Constanța, de vreo vendetăconsumatăpe drum, de pedeapsa lui Dumnezeu, pentru toate relele făcute vâlcenilor. Simțindu-se descoperit, el nu mai vrea săvinăla proces, deși conștientizeazăcă reprezintă singura probă incriminatoare a DNA-ului. Știe bine că nu mai are cum săsusținăminciunile în fața judecă torilor Curții de Apel, dar, mai grav, nu-și mai aduce aminte nici ce a declarat la DNA, sub dictare. Bașca probele ce-l dovedesc a fi un denunță tor calomnios ordinar, probe ce rezultădin declarația contabilei Elena Duduialăși din cea ale fostului său director de la Rovimet, Florin Toma. Exasperat de noua sa impostură, Crinu Popescu și-a permis săo sune chiar și pe procuroarea de ședință, de la Constanța, reproșându-i că nu a fost citat la domiciliul său, născându-se, astfel, două întrebări: de unde are numărul de telefon al procuroarei DNA și de ce nu s-a prezentat la proces, din moment ce aflase că a fost citat – cu mandat de aducere – de că tre polițiști noștri „incoruptibili”? Prezența sa, între coperțile dosarului „Gutău – Dicu”, denotăo prea mare colaborare cu DNA-ul (tulburată, acum, de „protectorul” ce și-a luat mâna de pe el) și o complicitate certăcu politicienii râmniceni care și-au dorit sădistrugădestinul primarului Gutău și ex-viceprimarului Dicu.

Mesaj pentru Poliție

Dezinteresul manifestat în executarea mandatului de aducere la proces, denotă, cel puțin, o complicitate moralăcu delatorul Crinu Popescu, ceea ce-i situează, pe cei implicați, în tabăra adversăa dreptului act de justiție și a celor doi edili râmniceni. Este de netăgăduit că nu s-a vrut executarea mandatului, din moment ce noi am anunțat intenția denunță torului de a se interna în spital, ca sănu fie găsit și nu s-a făcut nimic pentru preîntâmpinarea ridicolului. Ba mai mult, După ce am anunțat situația penibilăîn care vor fi puși polițiștii, nu ni s-a mai răspuns la telefon, știindu-se că aducem noi informații despre ce vrea săfacă Crinu Popescu. Pentru a se putea spăla imaginea instituției, trebuie depistată”cârtița” delatorului, polițistul care l-a anunțat săplece de la domiciliu și l-a încurajat în lașitate, transmințindu-i că , în afarăde amendă, nu are ce primi. Cu adevărat, nerăspunzând solicitărilor repetate ale instanței de judecată, procesul se poate judeca și fără martorul acuzării, în baza declarațiilor date la instanțele anterioare (declarații în care nu poate, cu nimic, să-și susținăacuzarea convenităcu procuroarele DNA). Continuându-ne activitatea de sprijinirea aflării adevărului în cauza menționată, anunțăm Comanda IJP Vâlcea și Poliția municipiului Rm. Vâlcea că , la data de 5 martie, data fixatăpentru o altăședințăde judecată, Crinu Popescu vrea săplece din țară, făcând imposibilăaducerea sa, cu mandat (După cum s-a dispus) la proces.

Final

Se pare că la data de 5 martie 2006, odiseea edililor Râmnicului va lua sfârșit. Procesul se va lua în pronunțare și soluția este previzibilă. În urma sentinței, rămân derbedeismele unor politicieni vâlceni care l-au vrut pe primarul Gutău scos din jocul politic (se și vedeau primari Emilian Frâncu, Ion zis Gigi Matei, Ion Nicolae ș.a.) și ale unui ziarist – așa-zis occidentalizat – dar cu o cizmăa Unchiului Sam în profundorul gândiri sale, care, nici acum, la temă, nu renunțăsă-și dezinformeze cititorii și săînvenineze orașul. În jurul său s-au strâns niște indivizi lași, hiene ascunse în spatele unor pseudonime, pe forumurile electronice, care au încercat, fără succes, săsmulgăbucă ți mari din imaginea celor doi nefericiți. Săvorbim de prietenie, de conviețuire comunitară, de sprijin uman, nu se mai poate, datorităacestor jigodii. „Omul este lup pentru om” – și se pare că această sintagmăpentru ei a fost născocită. Mai este puțin și se va trage cortina, în acest caz, într-o mulțumire și mare fericire. În urma lui rămân toți cei care, pe când era la penitenciar, l-au înjurat pe primarul Gutău, la posturile de televiziune locale, în restaurante sau aiurea, pentru ca, mai apoi, După eliberare, săjoace hora eliberării, gudurându-se ca niște ipocriți cum sunt, pe lângăacesta, spre a-și demonstra atașamentul, dacă nu, chiar prietenia. Cel puțin, ziaristul Silviu Popescu – omul care i-a miștocă rit și acuzat pe cei doi edili mai rău decât procurorii și delatorul Popescu, a rămas un același obraznic și ofticat, chiar și acum. Tuturor, în ceasul al doisprezecelea, în caz că greșim, ne vine mintea la cap. Lui nu are cum să-i mai vină, sorcova de la începutulanului, păstrându-i-o pentru Sărbătorile de iarnă de la anu’. Și, în traducere, ca săcitez un contemporan celebru: „Prost, prost, dar consecvent!”.