Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Datorii vechi – conflicte noi

MUTILARE.  Pe fondul unor datorii neplătite, doi săteni din Copăceni și-au „reglat conturile” în puterea nopții. O loviturăputernică de picior în plină figurăl-a făcut pe Gheorghe Roșca sănu mai vadăcu ochiul stâng. Agresorul Daniel Salomia a fost trimis în judecatăpentru lovire deosebit de gravă.

Datorii mai vechi – sustragerea unor lemne – au provocat un scandal de zile mari în comuna Copăceni, incident care s-a terminat destul de grav. În seara de 20 noiembrie 2007, Gheorghe Roșca și Aurel Bisericaru se întorceau de la muncă . După un popas la barul „Dalas” din satul Horasca, Gheorghe Roșca și-a continuat singur drumul spre casădar nu înainte de a consuma o jumătate de sticlăde bere. Pe drum s-a întâlnit cu Daniel Salomia și cu Ion Robert Marica. Aducându-și aminte de vechile neînțelegeri pe care Salomia le avea cu Gheorghe Roșca, acesta a decis să-și facă singur dreptate și l-a lovit cu pumnii. Bărbatul a că zut într-un șanț, moment în care Salomia l-a lovit cu piciorul în plină figură. Învinuitul își recunoaște parțial fapta în fața anchetatorilor, din declarație reieșind că l-a lovit doar cu palmele pe Roșca, piciorul în figurăfiind doar invenția acestuia. Martorii scandalului, printre care se numărăși Aurel Bisericaru, au menționat și lovitura de picior, care i-a luat definitiv vederea binoculară- ochiul stâng al lui Gheorghe Roșca suferind un traumatism grav.

Tot Aurel Bisericaru menționeazăîn declarația sa că i-a telefonat, în aceeași seară, concubina lui Roșca care era îngrijoratăcă Gheorghe Roșca nu ajunsese încă acasă. În cele din urmă, plin de sânge, vâlceanul a ajuns acasă, iar salvarea chematăde concubina lui l-a transportat imediat la Spitalul Județean de UrgențăRâmnicu Vâlcea – secția oftalmologie. Conform certificatului medico – legal eliberat de oftalmologi, Gheorghe Roșca a necesitat 30 de zile de îngrijiri medicale. Din cauza leziunilor suferite, victima și-a pierdut definitiv vederea la ochiul stâng.

Parchetul Horezu a dispus trimiterea în instanțăa lui Daniel Salomia, iar pentru fapta comisă, lovire deosebit de gravă, el riscă între 2 și 10 ani de închisoare.