Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Curățenia din PNL începe cu Ion Nicolae

” Frâncu vrea săscape de „Dintele de Aur”/Furtună-n Paradis?

” surse demne de încredere din interiorul partidului ne-au spus că Ion Nicolae, crezându-se mai inteligent și valoros decât este, a început să-și jignească colegii de partid, cu o nesimțire care șochează” mulți sunt cei care i-au cerut liderului Emilian Frâncu săia atitudine vizavi de comportamentul neconform cu rigorile morale al „Dintelui Aurit”, boss-ul penelist dând asigurări că îl va taxa pe rebelul penelist ” în ciuda promisiunilor oferite de Frâncu cu privire la sancționarea lui Nicolae, existăo multitudine de motive care ne determinăsăfim sceptici cu privire la acest lucru

Președintele PNL Vâlcea, Emilian Frâncu, declara, de curând, într-una dintre conferințele sale de presă , că va începe „curățenia” de varăîn partidul pe care îl conduce. Unul dintre cei vizați, susține liderul liberal, este, în mod paradoxal, bunul, vechiul și dragul său prieten, Ion Nicolae, zis și „Dintele de Aur”. Din câte se pare, Frâncu este, mai nou, nemulțumit de atitudinea politică a lui Nicolae, despre care ar fi spus, într-un cerc restrâns de prieteni, că a” ajutat” din plin la degradarea imaginii pe care formațiunea politică o are în județ. Ne vine greu săcredem că Frâncu îl va trage pe linia moartăa politicii liberale autohtone pe „Dințișorul de Aur”, având în vedere că șeful peneliștilor vâlceni are o simpatie aparte Față de acest personaj public insignifiant și anost, pe care l-a lăudat ani în șir, pentru „calitățile sale politice nemaiîntâlnite”.

Surse demne de încredere din interiorul partidului ne-au spus că Ion Nicolae, crezându-se mai inteligent și valoros decât este, a început să-și jignească colegii de partid, cu o nesimțire care șochează. Mulți sunt cei care i-au cerut liderului Emilian Frâncu săia atitudine vizavi de comportamentul neconform cu rigorile morale al „Dintelui Aurit”, boss-ul penelist dând asigurări că îl va taxa pe rebelul penelist.

În ciuda promisiunilor oferite de Frâncu cu privire la sancționarea lui Nicolae, existăo multitudine de motive care ne determinăsăfim sceptici cu privire la acest lucru. În primul rând, dacă ar fi sădăm crezare zvonurilor ce au apărut în jurul celor doi, se spune că între liberali s-au creat puternice legături datorate intereselor de ordin politic și financiar. Despre Emilian Frâncu, VOCEA VÂLCII a scris multe ori de-a lungul vremii. I-am pus, poate, în cârcă multe păcate, însă , niciodatănu ne-am îndoit de faptul că este un politician incoruptibil. Cu toate acestea, sunt foarte multe voci din PNL Vâlcea, care spun că Frâncu-i șantajabil. Se aude că Nicolae este pregătit în cazul în care Emilian Frâncu se va dezice de el, sădivulge o serie de „intimități” create în urma prieteniei ce i-a legat atâta amar de vreme. Pornind de la această ipoteză, veridică sau nu, lui Frâncu îi va fi teribil de greu sărenunțe la „Dințișorul Aurit”, odatămâna dreaptăa șefului PNL Vâlcea.

Burghezul Nicolae are zilele numărate în partid?

Ion Nicolae a ajuns șef al Inspectoratului Județean în Construcții și lider al organizației municipale a PNL Rm. Vâlcea, datorităpromovării susținute de care a beneficiat din partea lui Emilian Frâncu. Deși presa localăși colegii de partid l-au avertizat permanent că individul pe care îl tot ridică în slăvi este parvenit și impostor, parlamentarul nici nu a vrut săaudă, continuându-și acțiunea de proslăvire a negriciosului Nicolae. Într-un final, când a realizat că personajul este în stare sămuște până la sânge mâna care i-a oferit sprijin și să-și sape la rădăcinăbinefăcă torul cu înverșunare, șeful PNL a început săaibăprocese de conștiințăși să-și dea cu pumnii în cap că l-a făcut „mare” pe fariseul Nicolae.

În cazul în care Frâncu nu înțelege sărupădefinitiv prieteșugul cu traseistul bronzat, atunci poate săaibăcertitudinea că va rămâne fără sprijin politic în partidul pe care îl conduce la Vâlcea. Și, apoi, mai este un motiv pentru care Frâncu s-ar putea să-l catapulteze pe Nicolae din partid. Dacă are curajul nesesar

Așa cum bine știți, președintele PNL l-a folosit timp de 4 ani (cât a durat mandatul de ales municipal al lui Ion Nicolae) pe „Dintele de Aur” ca și marionetăîn lupta sa politică cu primarul Râmnicului, Mircea Gutău. Acum, când Nicolae va avea în Consiliul Local doar un rol decorativ (în condițiile în care liberalii nu au reușit săobținădecât trei mandate de aleși locali), Frâncu nu mai poate ordona, din umbră, așa cum a făcut atâta timp, că țelușului fidel sabotarea proiectelor inițiate de Mircea Gutău. Degeaba va da din clanțămustăciosul Nicolae – total paralel cu discuțiile purtate în Consiliul Local – încercând săpunăbețe-n roate planurilor de dezvoltare și modernizare ale Râmnicului. Numărul insignifiant de aleși, obținut de partidul pe care-l reprezintănu-i vor oferi posibilitatea, repetăm, săse manifeste, în stilu-i caracteristic, împotriva intereselor acestui oraș.

Pornind de la această disertație devine din ce în ce mai clar că Nicolae are zilele numărate în partid. Dacă nu-l va da afarăFrâncu, atunci va că dea victimăfuriei colective din interiorul PNL, ce s-a declanșat nimicitoare asupra sa.

Olivia Pîrvu – Cîrciu