Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

CSM nu ia bani pe Florin Costea

 Fotbal, Liga a II-a

Florin Verigeanu a purtat ieri noi negocieri cu oficiali ai Universității Craiova în ceea ce privește vânzarea celor 25 de procente pe care gruparea din Zăvoi le are în cazul unui eventual transfer din Bănie al atacantului Florin Costea. Vâlcenii își doreau 500.000 de euro, plătiți până la data de 15 august, plus trei fotbaliști, mijlocașul dreapta, Irinel Găman, fundașul stânga Cosmin Neacșu și mijlocașul stânga, Daniel Giurcă . Cele două părți nu au ajuns la un acord, negocierile urmând săcontinue și zilele următoare. „Nu am ajuns la o înțelegere. Domnul Mititelu mi-a promis că vom mai vorbi, azi nu a avut timp săne dea un răspuns. Eu sper ca până la urmăsăne înțelegem, pentru noi e vital”, a spus Florin Verigeanu, directorul general al echipei din Zăvoi. Pentru a putea săînceapănoul sezon, CSM are nevoie de aproximativ 2.000.000 de euro, jumătate din sumăurmând săfie folosităpentru plata restanțelor la contracte și a primelor de joc din finalul sezonului trecut. La capitolul tehnicieni, CSM stăși mai rău, Artimon, Ivan și Teleșpan având neplătite ultime două rate contractuale plus cinci prime. Alin Artimon a primit cu mâhnire veștile de la Craiova: „Am mai spus-o și mărepet, de Universitatea Craiova se legau în mare parte speranțele noastre din punct de vedere financiar. Eu trebuie săle cer fotbaliștilor săacumuleze din punct de vedere fizic, săalerge pe o că ldurăinfernală, în condițiile în care au buzunarele goale și nici speranțe de mai bine nu prea sunt. Oricum, eu nu le pot promite nimic, niciodatănu mi-a plăcut să-i mint pe jucă tori, este unul dintre principiile de la care nu măabat. Vom vedea ce va mai fi”. Altfel, că pitanul din sezonul trecut de la CSM, Ciprian Dinu, a părăsit cantonamentul din Zăvoi, cu dezlegarea în alb de la conducerea clubului. „Nu știu unde a plecat, la ce echipă. Este un fotbalist valoros, sigur își va găsi un alt angajament. Normal că aveam nevoie de el dar ce pot face „, a declarat Alin Artimon.

„Câju poate face Față în primul eșalon”

Tehnicianul de la CSM, Alin Artimon, crede că atacantul Enache Câju se poate descurca fără probleme la o echipădin primul eșalon. „Enache își poate găsi o echipădin Liga I unde săse batăpentru titularizare nu doar săfie în lot. Este un fotbalist de valoare, fără doar și poate. Eu îi doresc multăbaftăiar dacă până la urmănu se va transfera, poate să rămână la Râmnicu Vâlcea pentru a începe împreunăcu noi reconstrucția echipei. Dacă va rămâne, important este ca Enache săfie cu sufletul alături de CSM”, a declarat antrenorul principal al echipei din Zăvoi. Altfel, formația olteanăa renunțat la serviciile mijlocașului central, Vasile Olariu, cel care și-a reziliat contractul și a plecat din cantonamentul din Zăvoi. Olariu a fost adus la CSM în pauza competiționalădin iarnă, liber de contract, de la Prefabricate Modelu, dar a jucat în doar patru partide din retur din cauza unei accidentări. De asemenea, fundașul central, Ionel Stoica, a fost nevoit săse întoarcă la FC Oltchim, După doar câteva zile petrecute sub comanda lui Alin Artimon, negocierile dintre cele două cluburi fiind întrerupte din cauza pretențiilor financiare ale grupării din eșalonul al treilea. Alți doi jucă tori de la FC Oltchim, mijlocașii Octavian Marinescu și Octavian Vasile, au rămas la CSM și au șanse mari săfie incluși în lotul cu care se va ataca noua ediție de campionat.

Camerunez în probe

Camerunezul Ange Nissinga Joseph Hebga, care în sezonul trecut a evoluat în Liga a III-a, la FC Caracal dăîn aceste zile probe de joc la CSM Rm. Vâlcea. Hebga are 23 ani și evolueazăca vârf de atac, post complet deficitar în Zăvoi.„La prima impresie, Ange are calități, este un jucă tor tânăr, care promite. Îl vom urmări în continuare. Oricum, noi trebuie sămai aducem în lot doi atacanți și doi fundași centrali, suntem descoperiți pe aceste posturi. Atacant în lot îl avem doar pe Boroiban, iar fundași centrali pe Vișa și Dandea” a spus antrenorul CSM-ului, Alin Artimon.