Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

CSM, fără probleme cu Mureșul Deva

Fotbal, Liga a II-a

 gruparea din Zăvoi nu a pierdut în 2009 și a urcat pe locul III al clasamentului

 

CS Municipal reușește săîși păstreze invincibilitatea în anul 2009 și După etapa a patra a returului de campionat. Elevii lui Alin Artimon au evoluat pe propriul teren contra unei formații care se luptăpentru evitarea retrogradării, Mureșul Deva. Vâlcenii au atacat încă din start, pentru a rezolva rapid situația celor 3 puncte puse în joc și în minutul 20 Câju a deschis scorul După un șut sec din interiorul careului oaspeților. Echilibrul se putea rupe peste alte trei minute, atunci când Roszel a pătruns singur spre poarta adversarăși a fost faultat în postura de ultim apărător de portarul Mureșului, Rahoveanu. Arbitrul a acordat loviturăliberăde la 20 de metri dar nu și cartonaș roșu. Cu cinci nminute înainte de final Deva avea săegaleze cu o execuție de senzație a lui Vaida, șut de la 20 de metri direct în vinclu. Elevii lui Artimon au intrat, însă , la cabine în avantaj, Roszel marcând cu capul primul său gol pentru CSM. În partea a doua a a întâlnirii Vâlcea a făcut spectacol și a marcat alte două goluri prin Ciprian Dinu (din interiorul careului După o centrare a lui Câju) și Dobre (scă pat singur cu portarul advers). CSM a terminat partida în inferioritate (Kutlacik fiind eliminat în chiar ultimul minut, pentru cumul de cartonașe) dar a ajuns pe poziția a treia a clasamentului, la un singur punct distanțăde ocupanta poziției secunde, Mureșul Deva și la trei de lidera Unirea Alba Iulia.

Artimon e mulțumit

Tehnicianul Clubului Sportiv Municipal, Alin Artimon, este mulțumit de evoluția elevilor săi în meciul de pe propriul teren cu Mureșul Deva: „Eu cred că partida a fost la discreția noastră. Le-am studiat jocul devenilor și trebuia săne facem superioritate pe benzi, prin urcarea fundașilor laterali. Am reușit și cred că victoria a fost fără dubii. Am atacat mult dar este drept că în unele situații nu am găsit soluții pentru pasa finală. Eu cred că echipa este în creștere de formă și vom ajunge la potențial maxim peste două săptămâni, așa cum ne-am propus (n.r. CSM va juca pe propriul teren cu FC Drobeta). Suntem mai puternici decât în tur din punct de vedere fizic dar și în plan tactic.” Artimon crede că lupta pentru promovare se va da până la final între primele cinci clasate: „Este devreme săfacem calcule dar cred că aceste cinci echipe se vor lupta până la final pentru locurile care duc în Liga I. Nu va conta prea mult dacă o echipămai pierde puncte pentru că poate recupera rapid. Nu măintereseazăcelelalte rezultate, important este ca noi săfacem cât mai multe puncte.” În ceea ce privește mciul din etapa viitoare, de la Câmpia Turzii, Artimon a spus: „Nu este un meci ușor, așa cum se crede. Toate meciurile sunt dificile. Noi suntem obligați săînvingem pentru a cuceri trei puncte importante în lupta pentru promovare.”

Altfel, primarul Râmnicului, Mircia Gutău, a declarat că obiectivul este promovarea. „Obiectivul nostru este promovarea, vom face toate eforturile pentru a reuși acest lucru. Îi vom sprijini pe jucă tori pentru a realiza acest obiectiv, apoi, După promovare, vom că uta un sponsor. Dacă în Liga a II-a mai greu găsești sponsori, când ești în Liga I este mai ușor săgăsești susținere Financiară ” (Primăria Râmnicu Vâlcea este acționarul principal al echipei CSM n.r.).