Acasă Arhiva 2 Criza mondialăa ocolit Băile Govora

Criza mondialăa ocolit Băile Govora

Primarul Mateescu

Normal 0 21 IMPLICARE. În ciuda faptului că toată lumea se plânge de ravagiile pe care le face criza mondială, la Govora este cu totul și cu totul o altăsituație. Stațiunea se pregătește pentru investiții. Primarul Mihai Mateescu ne-a oferit câteva amănunte legate de acestea. La fiecare ședințăa Consiliului Local existăcel puțin o propunere pentru un proiect de mare anvergură. Și bani au fost găsiți, majoritatea sumelor venind din surse extrabugetare.

Rep.: Care sunt principalele proiecte ale primăriei Băile Govora?

Primar Mihai Mateescu: „În cadrul Programului Operațional regional 2007-2013, Consiliul Local al orașului Băile Govora, în calitate de solicitant, a obținut aprobarea pentru proiectul „Reabilitarea infrastructurii turistice a stațiunii balneare Băile Govora”. Proiectul, în valoare totalăde peste 6 milioane euro va avea ca efecte creșterea activității ariei cu potențial balnear natural , îmbunătățirea și diversificarea ofertei de agrement pentru turiștii din stațiune. Se va reabilita parcul central, se vor construi că i de acces că tre izvoarele naturale, se vor construi pasarele pietonale peste unul din principalele obiective turistice naturale: pârâul Hința și vom realiza și un traseu de cură.

Am alocat 70 de miliarde de lei vechi pentru un alt proiect. Este vorba de construirea unui centru de informare și a unui bazin kinetoterapeutic, precum reabilitarea fostei Case de Culturăîntr-un muzeu balnear. De reținut ! Toate documentele ce presupun un asemenea proiect, de la studii geo, topo, expertizăenergetică și întreaga documentație a studiilor de fezabilitate precum și întocmirea proiectului tehnic, cu toate avizele necesare, a fost realizat fără surse financiare din bugetul local. Zilele acestea va fi datăpe SEAP fișa achiziționării publice pentru ca întreaga sumăsăfie cheltuităanul acesta. Investiția se va întinde pe 24 de luni. Restul sumelor vor fi primite în 2010.

Rep.: Situația persoanelor care locuiesc în case naționalizate este încă destul de dificilă. Existăo soluție pentru rezolvarea acestei probleme?

Primar Mihai Mateescu: „Da, bineînțeles. 10 miliarde de lei vechi au fost introduse în bugetul local pentru construirea unui bloc social cu 25 de apartamente ce vor destinate chiriașilor evacuați din casele naționalizate. Investiția urmeazăa se derula în următoarele 24 de luni. De asemenea, am ținut cont și de problema locativăa tinerilor. În iunie, se va organiza licitația pentru un bloc cu 25 de apartamente, ce va fi construit pe strada Tudor Vladimirescu, și care va fi destinat acestora. S-au introdus în bugetul local aproximativ 2 miliarde de lei vechi pentru continuarea proiectului pe Ordonanța 7- poduri și podețe. Trebuie subliniat faptul că toate fondurile sunt din surse extrabugetare. În derulare avem două proiecte de aproximativ 15 miliarde de lei vechi.În Gâtejești, sat component stațiunii, va fi reabilitat primul tronson al străzii Zăvoiului, în valoare de două miliarde lei vechi.”

Rep.: În toate localitățile existăun deficit în ceea ce privește numărul locurilor din unitățile școlare. Care este situația la Băile Govora?

Primar Mihai Mateescu: „Este adevărat acest lucru. Nici la noi nu este o altăsituație. Dar, am găsit și la această problemăo rezolvare. Am depus documentația pentru construirea unei grădinițe. Sper ca în cel mai scurt timp posibil sădevinăun proiect realizabil.”

Rep: Știm că văpreocupăși viața sportivăa localității.

Primar Mihai Mateescu: „Vom demara construcția unei baze sportive tip D,în Gâtejești. Pe linie sportivă, este de apreciat și inițiativa Consiliului Local privitoare la asocierea cu un partener privat în vederea amenajării bazei sportive din Govora. Lucrarea Continuă și sperăm săînceapăcât mai curând construcția tribunei acoperite. Vreau săvăspun că apreciez inițiativa întreprinzătorilor privați care au depus documentații serioase pentru finanțare Europeană . În scurt timp, Palas-ul, emblema Govorei, va intra în reparație prin strădania operatorilor de turism. În felul acesta pot spune cu satisfacția omului onest că la Govora lucrurile sunt așezate pe un făgaș normal, astfel încât criza poate săbatăla porțile altora.

 

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.