Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Cristian Buican, viitorul liberalismului vâlcean

 A venit timpul schimbării

IMPLICARE. De când a dobândit mandatul de deputat, liberalul Cristian Buican s-a dovedit implicat în problemele cu care se confruntă vâlcenii, atent la doleanțele lor și la nevoile colective. Ori de câte ori conjunctura i-a permis-o, a pus serios umărul la dezvoltarea comunităților din județ, încă de pe vremea când era vicepreședinte al Consiliului Județean, prin susținerea proiectelor demarate de edilii-șefi din județ, interesați de soarta localităților ce le păstoresc.

 

Cristian Buican face parte din categoria oamenilor politici, pentru care faptele primeazăvorbelor. De fapt, chiar el spune acest lucru, cu fiecare ieșire publică a sa. Liberalul ne-a spus că -i displace săse laude cu realizările sale, deși deloc puține, numărându-se, de altfel, printre puținele figuri politice ale județului (dacă nu singura!), care a avut mereu grijăsăpunăinteresele cetățenilor pe primul plan, nu pentru a-și face imagine publică , ci din adânc respect pentru electorat.

Mai mult decât atât, el a reușit săpăstreze o relație echilibratăcu presa, fiind convins că nimeni nu are dreptul săpunăziariștii la zid pentru curajul lor de a spune adevărul.Cristian Buican nu este doar o personalitate publică care a demonstrat că se pricepe la administrație, și, mai nou, a dovedit că demnitatea de deputat îi vine ca o mănușă, dar și un tânăr cu mari perspective în viața politică vâlceană . Unii ar spune chiar imense, având în vedere abilitățile sale înnăscute de politician. Deși a fost, mai mereu, pus în umbrăde mai multe ori de șeful peneliștilor vâlceni, Emilian Frâncu, Buican a fost și este perceput, în permanență, de electorat ca un individ care are multe de spus în viața publică .

Muncitor și modest

Cea mai mare parte a liberalilor din județ considerăcă Buican este cel care ar trebui săpreia conducerea PNL Vâlcea, care, în acest moment, are nevoie, mai mult ca niciodată, de o realăreformă interioară. Deocamdată, însă , în partid se simte, strident, influența lui Frâncu, care nu rateazănicio ocazie săse laude cu reușitele sale politice, de acum expirate. Apoi, în mod vizibil, Buican este un tânăr plin de carimsă, apreciat de alegători, care poate aduce un suflu nou partidului. Total diferit.

În plus, trebuie sărecunoaștem, Cristian Buican a reușit săfacă rost de rețeta pentru adevărata modernizare a liberalismului vâlcean. Și pentru a demonstra că este un politician de valoare, de când se aflăîn prim-planul vieții publice, a reușit săconvingăprin determinare, profesionalism, dar și prin onestitatea și modestia care-l caracterizează. În scurta perioadă cât a fost vicepreședinte al Consiliului Județean, Cristian Buican a depus eforturi susținute pentru a ajuta primarii vâlceni, indiferent de coloratura politică pe care aceștia o au. Mai mult decât atât, tânărul liberal se bucurăde o mare popularitate în rândul electoratului, popularitate din plin conturatăși de mass-media localăcare l-a văruit, aproape de fiecare dată, în culori luminoase. Și nu-i puțin lucru.