Delatorul s-a ales cu dosar penal
UN PERSONAJ SUMBRU. Omul de afaceri Crinu Popescu, o persoanăcontroversatăși dubioasă, pare născut pentru a provoca tot soiul de scandaluri publice, unele dintre ele de-a dreptul jenante. După cum se știe, el este cel care și-a dorit cu ardoare să-l vadăîn pușcă rie pe primarul Râmnicului, Mircia Gutău, pe care și-a dorit să-l vadăaruncat în pușcă rie pentru o bunăbucatăde vreme. Din fericire, însă , justiția – care nu este întotdeauna oarbă- a hotărât ca talerul dreptății săîncline în favoarea edilului. Așa cum era și firesc săse întâmple, ca urmare a acțiunilor sale, imaginea lui Crinu Popescu s-a depreciat enorm, iar individul a devenit necredibil în ochii tuturor celor care au sesizat încercă rile sale mișelești de a-i face rău primarului municipiului. Și pentru că -i stăîn fire sărecidiveze în rele, nu de mult, denunță torul s-a legat ilegal și la rețeaua de apăa familiei Huțupan.
A că lcat legea-n picioare
Crinu Popescu, directorul societății ROVIMET, a construit ilegal, în cartierul rezidențial din Bujoreni, mai exact pe strada Primăverii din localitate, trei blocuri de locuințe. Alarmați de neregulile la care s-a dedat de acum celebrul delator al primarului Râmnicului, Mircea Gutău, în momentul construirii imobilelor, vecinii lui Crinu Popescu au trimis o serie de reclamații instituțiilor abilitate în care solicitau acestora săverifice dacă constructorul respectăsau nu normele legale de execuție a complexului de locuințe.
Așa cum am mai scris și cu alte ocazii când am abordat subiectul legat de denunță torul Crinu Popescu, în data de 2 iunie 2006, Primăria Bujoreni a emis un certificat de urbanism, în urma unei cereri formulate de SC ROVIMET SA, în vederea construirii unui bloc de locuințe. Trebuie menționat că atât certificatul de urbanism cât și autorizația de construcție sunt lovite de nulitate absolută, deoarece acestea au fost semnate doar de primarul Roșu, nu și de secretar și inginerul instituției, conform legii. Mai mult decât atât, edilul a semnat în fals și pentru ceilalți doi, fals ce a făcut obiectul unei plângeri penale adresatăParchetului Vâlcea, DNA Pitești, Ministerului Justiției și Ministerului Administrației și Internelor. Și mai grav, însuși secretarul primăriei Bujoreni, Constantin Presură, ne-a declarat că habar nu are de aceste acte și că nu a semnat nimic. „Nu am semnat nimic. Săfim serioși” – ne declara el, pe atunci.
Având în vedere multiplele nereguli existente, s-ar fi impus, potrivit legislației în vigoare sistarea imediatăa lucrărilor, însă , din păcate nu s-a întâmplat nimic. Prieten bun cu actorii politici importanți ai momentului, Crinu Popescu a continuat liniștit construirea, ajutat fiind, se spune pe la colțuri, chiar de șeful Inspectoratului în Construcții de atunci, Ion Nicolae, zis și „Dintele de Aur”.
Popescu a construit fără autorizații
Și pentru că -l introduceam în această ecuație, al că rei rezultat a fost mereu în favoarea delatorului Popescu, și pe primarul Alexandru Roșu trebuie menționat că acesta a avut un rol foarte important în ilegalitatea săvârșităde constructorul certat cu legea. Blocurile despre care aminteam anterior au fost construite fără a fi respectate distanțele minime obligatorii, prevăzute de Codul Civil. Pe de altăparte, HG 525/1996 – prevede că „autorizarea executării lucrărilor este permisănumai dacă beneficiarul se obligăsăprelungească rețeaua existentăde apă, canal, curent, atunci când acestea au capacitatea necesară sau se obligăsă mărească capacitatea rețelelor publice existente, fie săconstruiască noi rețele”. Așadar, autorizarea lucrărilor cu fosăseptică – cum se prevede în documentele existente – este nulă. Aceeași hotărâre mai spune că „autorizarea executării lucrării este permisănumai dacă se respectădistanțele minime necesare intervențiilor în caz de incendiu, stabilite pe baza avizului unității teritoriale de pompieri”. În cazul construcțiilor lui Crinu Popescu, avizul amintit pur și simplu nu există. Acesta nici nu poate fi emis, pentru că drumul de acces la cele trei blocuri are, în anumite zone, doar 3,76 metri, spațiu insuficient pentru a permite accesul unei mașini de pompieri. Este important de subliniat că în certificatul de urbanism este prevăzut un singur imobil, iar la locul execuției Crinu a construit trei blocuri.
Apartamentele delatorului nu au canalizare
Luminița Huțupan Dinu, fostul mare portar al echipei OLTCHIM, dar și al naționalei de handbal, se numărăși ea printre cei că rora Crinu Popescu le-a făcut fel de fel de probleme. Cu toate că nu deține avize care să-i permitălegarea la rețeaua de canalizare, După cum explicam și în rândurile de mai sus, Popescu s-a branșat ilegal, fără săținăcont că pentru a proceda astfel ar fi avut nevoie de acceptul Acvarim-ului. Dar, „descurcă reț” și șiret cum îl știm, Crinu Popescu a găsit repede o soluție. S-a branșat la rețeaua de apăa locuinței familiei Dinu – montatăpe cheltuiala acesteia – care se aflăfoarte aproape de unul dintre blocurile construite de firma ROVIMET SA. Luminița Huțupan susține că Popescu s-a legat la rețeaua de apăîncă de anul trecut, însă ea a observat acest lucru de abia în luna martie a anului în curs, când a observat, în drum, o groapăimensă.
Mai mult, fostul portar spune că imediat ce a sesizat ilegalitatea înfăptuităde delator i-a chemat pe cei de la Acvarim pentru a-l debranșa, lucru care s-a și întâmplat. Numai că , la scurt timp, delatorul lui Mircea Gutău s-a branșat din nou, neținând seama de avertismentul primit. Văzând că Popescu are mari probleme în a respecta legea, familia Dinu l-a dat în judecatăpe delator, instanța de judecatădându-i câștig de cauză. Ea spune că i-a chemat în 25 mai a.c, pe cei de la Acvarim, precum și executorul judecă toresc, pentru a face debranșările. După doar o zi, mărturisește ea, muncitorii trimiși de Popescu au rebranșat din nou conducta.
Acum, denunță torul se va alege cu un dosar penal și va trebui sădea socotealăpentru faptele sale în fața oamenilor legii.
Lasă un comentariu