Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Constantin Șerban, victima unei campanii de denigrare

” Secretarul primăriei, Alin Popescu, a împrăștiat în comunăafișe cu mesaje otrăvite

” Constantin Șerban a ajuns, spre surprinderea multora, în turul II cu fostul secretar al primăriei, țărănistul Alin Gheorghe Popescu. ” cum a reușit un personaj anost și dubios săajungăîn turul doi de scrutin al alegerilor locale cu un primar puternic, un gospodar desăvârșit? ” i-a făcut campanie murdarăedilului, apelând la minciuni electorale, de-a dreptul jenante ” membru al unui partid care nu mai înseamnă nimic pe scena politică românească , Alin Popescu a fost conștient că nu poate săcâștige încrederea electoratului, bazându-se pe sprijinul unui partid puternic, și nici cu idei inovatoare pentru binele colective, pentru că , spun oamenii, individul este destul de limitat și cam duce lipsăde materie cenușie

Constantin Șerban este unul dintre cei mai destoinici primari pe care i-a avut până acum comuna vâlceană Popești. Muncitor și plin de devotament Față de cetățenii care l-au ales edil, Șerban a gândit și implementat în permanențăproiecte îndrăznețe, menite săcontribuie la modernizarea comunei și la îmbunătățirea nivelului de trai al localnicilor. De curând, Constantin Șerban a inaugurat, în prezența premierului că lin Popescu Tăriceanu, noul sediu al primăriei din Popești, o investiție apreciatăde primul-ministru cu atât mai mult cu cât, clădirea instituției a că pătat un aspect nou, modern, cu adevărat european. Dar aceasta nu este, nici pe departe, singura realizare a primarului Constantin Șerban. Lista sa este plină de proiecte, unele deja finalizate, altele în curs de realizare, care au schimbat, definitiv, în bine, viața locuitorilor din Popești.

Constantin Șerban are planuri mari pentru comunitatea pe care o păstorește și spune că dacă locuitorii comunei îl vor mai credita cu un mandat de primar, va face din Popești o așezare ruralăcu adevărat Europeană . Cu toate că a dovedit cetățenilor că soarta lor și a localității nu îi este deloc indiferentă, După scrutinul din 1 iunie 2008, Constantin Șerban a ajuns, spre surprinderea multora, în turul II cu fostul secretar al primăriei, țărănistul Alin Gheorghe Popescu. Cum a reușit un personaj anost și dubios săajungăîn turul doi de scrutin al alegerilor locale cu un primar puternic, un gospodar desăvârșit? Destul de simplu. I-a făcut campanie murdarăedilului, apelând la minciuni electorale, de-a dreptul jenante. Membru al unui partid care nu mai înseamnă nimic pe scena politică românească , Alin Popescu a fost conștient că nu poate săcâștige încrederea electoratului, bazându-se pe sprijinul unui partid puternic, și nici cu idei inovatoare pentru binele colective, pentru că , spun oamenii, individul este destul de limitat și cam duce lipsăde materie cenușie.


Afișele mincinoase

Pentru că nu a găsit o cale inteligentăcă tre sufletul alegătorilor, Alin Gheorghe Popescu a mințit cetățenii la modul cel mai ordinar, apelând la tertipuri electorale de prost gust. El a împrăștiat în comunămanifeste care conțin două fotografii ale unor vile din Băile Olănești, susținând că acestea ar fi proprietățile lui Constantin Șerban, sub care a scris: „AICI SUNT BANII DUMNEAVOASTRĂ! VILA ȘERBAN – BĂILE OLĂNEȘTI”. Minciuni sfruntate. De fapt, cele două case al că ror proprietar ar fi schipurile Constantin Șerban, aparțin familiilor Zmărăndescu și Ganea, ultimul fiind chiar hotărât să-i dea în judecatăpe cei care au pus la cale acest plan mârșav. Omul spune că țărănistul a procedat astfel în speranța că va reuși săaducă grave prejudicii de imagine primarului Șerban. Ca și cum lucrurile nu ar fi fost și așa destul de grave, Alin Gheorghe Popescu a împărțit tot felul de fluturași pe care era înscris: „Dau o caprăpentru un vot”, „Bere și mici pentru un vot” sau „Haine vechi pentru un vot”. Sub aceste mesaje, apărea semnătura, falsădesigur, a primarului Constantin Șerban. Mai mulți cetățeni din Popești susțin că l-au văzut pe Popescu împărțind hârtiile cu mesaje otrăvite prin comună.

Îărănistul fără scrupule

Continuând seria declarațiilor mincinoase, Alin Gheorghe Popescu s-a victimizat public, spunându-le cetățenilor că a fost obligat de primarul Șerban să-și dea demisia cu puțin înainte de începerea campaniei electorale pentru alegerile locale din acest an. Ceea ce nu a vrut săspunățărănistul, sfidând inteligența concetățenilor săi, este că acesta a fost nevoit, conform legii funcționarilor publici sădemisioneze, pentru a se putea înscrie în cursa pentru primăria comunei Popești.

„Sunt foarte dezamăgit de toate aceste mârșăvii la care s-a pretat contracandidatul țărănist! Este o campanie murdarăîmpotriva mea, clăditănumai pe minciuni. E ușor săobții voturi fără săfaci nimic, doar sădenigrezi! Era de așteptat săse preteze la astfel de lucruri, pentru că el nu a reușit să-și conceapăun program electoral bine pus la punct. Vădați seama că e un om lipsit de idei și proiecte, din moment ce a umblat prin comunăcu poza familiei și cu o icoană, crezând că astfel reușește săsensibilizeze cetățeni”, a opinat Constantin Șerban.

Trădător de profesie

Alin Gheorghe Popescu nu este deloc bine văzut de consătenii lui. Ei spun că acesta nu este gospodar și că , mai mult decât atât, locuiește într-o mizerie de nedescris. Ba chiar, zic unii, în curtea casei sale zace un munte de gunoaie care miroase îngrozitor. „El nu este în stare să-și facă curat la el acasăși vrea săajungăprimarul comunei Popești. Dacă ar fi fost un om inteligent ar fi încercat săne convingăcu abilitățile sale și nu apelând la minciuni ordinare. Noi știm foarte bine că Șerban, primarul nostru, nu este genul omului pus pe îmbogățire și nu ar fi avut cum săaibăacele vile. El este om serios și muncitor, nu-l intereseazăsă-și facă saci cu bani. Pe noi, ne-a convins că este un bun gospodar și suntem convinși că nici în viitorul mandat nu ne va dezamăgi”, ne-a spus un locuitor al comunei Popești.

Puțini sunt însă , cei care știu că însuși Șerban l-a ajutat de foarte multe ori pe trădătorul țărănist, în condițiile în care chiar Aurel Vlădoiu, pe vremea când era prefect, i-a cerut primarului să-l dea afarădin serviciu pentru că nu-și îndeplinește atribuțiunile de serviciu. Numai că lui Constantin Șerban i-a fost milăsă-l lase fără serviciu, gândindu-se că are o familie de hrănit și a încercat săse prefacă că nu vede nepriceperea lui Alin Gheorghe Popescu. Cum și-a arătat țărănistul recunoștința pentru gestul uman al primarul comunei Popești? L-a săpat sistematic la „rădăcină” și i-a defăimat numele, uitând de bunătatea și toleranța arătatăde edil.

În cazul în care Constantin Șerban nu va mai ieși primar al Popeștiului, este foarte clar că stângaciul țărănist nu va fi în stare săcontinue proiectele începute de edil. Despre altele noi nici nu poate fi vorba. Și acesta nu este singurul pericol. Fotbalul local nu ar mai avea aceeași susținere din partea primăriei ca și până acum, iar echipa Luncavățul ar putea sădispară, iar baza sportivăla care primarul a investit enorm ar putea ajunge o ruină.


Câteva dintre realizările primarului

„Au trecut trei ani și jumătate de când dumneavoastrămi-ați încredințat din nou votul. Acum e datoria mea moralăsăvăinformez cu privire la modul în care mi-am îndeplinit promisiunile. Alături de dumneavoastrăsunt sigur că și în viitor vom avea succese și realizări majore pentru comunitate. – Fapte, nu vorbe ! este deviza liberalilor, iar eu ca primar liberal nu puteam să mădezic de cele promise. Iatărealizările mele din iulie 2004 și până astăzi: ” am introdus „Alimentarea cu Apă” în comuna Popești prin programul SAPARD ” s-a construit un pod peste pârâul Bălteanca în satul Popești distrus în timpul calamităților din 2006 ” s-a realizat iluminatul public în comunăîn proporție de 90% ” au fost realizate balastări cu utilajele proprii din dotare în satele Popești, Urși, Meieni, Dăești, Curtea ” a fost refăcutăo porțiune importantădin drumul Valea Caselor ” a fost refăcut drumul comunal spre satul Firijba, drum distrus în urma calamităților din anul 2006 ” refacerea drumurilor a fost făcutăîn special cu forțe proprii, cu utilaje din dotarea Primăriei, care au fost aduse în 2004 prin intervenția mea de la M.A.I. prin transfer cu titlu gratuit ” a fost rezolvatăproblema telefoniei mobile în comună. Dacă în 2004 nu exista nici un fel de semnal, la ora actualăprin numeroase demersuri pe care le-am făcut personal, au fost montate în comunătrei stații de telefonie mobilă- ORANGE, COSMOTE, VODAFONE, având în acest moment semnal pe toate aceste rețele ” s-a reușit finalizarea Grădiniței Urși din fonduri ale Ministerului Integrării Europene și contribuția Consiliului Local al comunei Popesti, o grădinițăconstruităși dotatăla standarde europene ” au fost obținute finanțări pentru reabilitarea Școlii Generale Urși și Școlii Generale Popești, lucrări care au fost începute în anul 2006 și care vor continua.Lucrările constau în construirea de grupuri sanitare (centrale termice, geamuri termopan etc) ” s-a reabilitat sediul Primăriei Popești ” a fost începutălucrarea de construcție a unui teren de fotbal, lucrare începutăprin forțe proprii, dar în același timp, am elaborat un proiect în acest sens pentru terenurile de sport promise de Guvernul României ” am obținut o primătranșăde finanțare pe OG 7/2006 a Guvernului României a proiectului „Poduri, punți, podețe și prag de fund în comuna Popești, județul Vâlcea” ” am reabilitat Școala Generalădin Curtea care a fost transformatăîn că min Cultural ” am pietruit cu macadam drumul comunal Curtea ” am extins din 2007 – 2008, cu fonduri proprii peste 7 km de rețea de apăpotabilă” cu sprijinul IMSAT au fost montate 2 camere de supraveghere pe DN 65 C, prin aceasta fiind eliminatăobligativitatea cetățenilor de a efectua 3-4 zile pază” am dispus la retrocedări de păduri în mod corect și cinstit pentru toți proprietarii „am rezolvat problemele sociale ale locuitorilor comunei, astfel încât nu avem cazuri grave de persoane sub limita sărăciei ” Am format un colectiv profesionist în cadrul Primăriei Popești. Cetățeanul care vine cu vreo problemăde rezolvat este servit rapid și cu profesionalism. ” în fiecare an am oferit cadouri de Pom de iarnăla copiii din comună, atât din partea Primăriei, cât și din partea Organizației P.N.L ” am contribuit la redeschiderea farmaciei din comună, astfel încât cetățenii săpoatăbeneficia de eliberarea medicamentelor compensate” se aratăîn raportul primarului Șerban.