Acasă Arhiva 2 Constantin Drugan, un director de liceu cu performanțe

Constantin Drugan, un director de liceu cu performanțe

Rezultatele stau mărturie

REUȘITE. Premiile naționale și internaționale obținute de-a lungul anilor de elevii Colegiului Național „Alexandru Lahovari” din Rm. Vâlcea i-au adus directorului Constantin Drugan numai satisfacții

Constantin Drugan este poate cel mai performant director de liceu din Vâlcea, având o popularitate printre elevi de invidiat. Fiind în fruntea Colegiului Național „Alexandru Lahovari” din Rm. Vâlcea de patru mandate, Constantin Drugan și-a demonstrat din plin calitățile de conducă tor, excelând, însă , și ca profesor de matematică . El se poate lăuda că elevii săi au reușit săpropulseze colegiul nu numai pe primul loc în județ, ci și printre primele pe țară . Toate aceste reușite i-au adus, în anul 2006, lui Constantin Drugan diploma pentru „Management performant în licee”, diplomăce i-a fost înmânatăchiar de ministrul Educației de atunci, Mihail Hărdău. Mai mult decât atât, anul trecut, directorul Colegiului „Alexandru Lahovari” a fost premiat de primarul Râmnicului, Mircea Gutău, pentru cel mai gospodar director de școală.

Premii naționale și internaționale

Cea mai mare satisfacție a directorului Constantin Drugan este că , de-a lungul anilor, foarte mulți elevi ai Colegiului Național „Alexandru Lahovari” au reușit săobținăburse la universități importante din Anglia și America. Nu-i sunt indiferente, însă , nici premiile naționale și internaționale obținute de tineri la diferite concursuri și olimpiade. Și anul acesta, elevii Colegiului „Lahovari” au obținut nu mai puțin de 21 de premii și mențiuni la olimpiadele naționale, o tânărăreușind săse califice la Olimpiada Internaționalăde Geografie care va avea loc în luna august a acestui an, în Belgia. „Sunt foarte mulțumit de rezultatele pe care le-au obținut elevii liceului anul acesta. Meritul este în special al lor și al profesorilor care au muncit foarte mult. Anul acesta, la faza națională, am avut 43 de elevi calificați. Au obținut rezultate foarte bune, printre care pot enumera locul I la Olimpiada de Geografie, locul II la germanăși multe alte premii și mențiuni. Au mai avut loc și alte concursuri interjudețene unde elevii noștri au obținut foarte multe premii” – ne-a declarat directorul Colegiului Național „Alexandru Lahovari” din Rm. Vâlcea, Constantin Drugan.

4 milioane de euro pentru reabilitarea liceului

O altăreușităa directorului Constantin Drugan este aceea că , împreunăcu Primăria Râmnicului, a reușit obținerea unei finanțări de la Uniunea Europeană pentru modernizarea clădirii liceului. Proiectul în valoare de aproximativ 4 milioane de euro se referăla modernizarea clădirii vechi a Colegiului, clădire ce dateazădin anul 1937 și unde, de-a lungul anilor, nu s-au făcut mari reabilitări. „Proiectul a trecut de fazele cele mai importante și urmeazăsăse facă licitația. Condiția principalăeste de a păstra arhitectura, deoarece clădirea este consideratămonument istoric. Va fi reparat acoperișul, se va consolida structura de rezistențăa clădirii, iar tavanele, instalațiile electrice și termice, precum și geamurile din sălile de clasăvor fi schimbate. Este un proiect mare care va dura 36 de luni” – ne-a mai spus directorul Constantin Drugan. Proiectul de reabilitare va începe cel târziu anul viitor. până atunci, însă , directorul Colegiului Lahovari a dat startul curățeniei și igienizării sălilor de clasădin liceu, astfel încât la începutul anului școlar, elevii săfie primiți în cele mai bune condiții.

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.