Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Consilierii județeni PD-L pun bețe-n roate achiziționării Clinicii din că limănești

 Deși proprietarii sunt de bunăcredință

GICĂ CONTRA. Proprietarii Vilei Oltul în care își desfășoarăactivitatea angajații clinicii au dat dovadăde multăînțelegere, oferind autorităților locale o sponsorizare de aproximativ 2.600 de metri pătrați din terenul aferent clădirii. Numai că , la renegocierea prețului de achiziționare a clinicii, consilierul democrat – liberali Aurel Simion a făcut tot posibilul săîmpiedice negocierile. El au început săspunăcă această clădire este foarte veche. Ca un adevărat „expert”, alesul și-a dat cu părerea asupra materialelor cu care a fost construit imobilul, afirmând că acesta nu are durabilitate în timp. Afirmațiile s-au dovedit a fi total false, consilierul dându-și cu părerea fără a avea habar.

De aproape doi ani, angajații Clinicii de Recuperare Medicalădin că limănești își desfășoarăactivitatea într-o clădire ce a fost revendicatăși câștigatăîn instanțăde patru persoane din București. Petrescu Lucian Nicolae, Petrescu Maria, Cârstea Ion și Cârstea Ovidiu sunt moștenitorii Anetei Crețoiu, cunoscută, în jurul anilor 1900, ca o persoanăextrem de bogată, ce deținea mai multe clădiri în diferite localități din județ (Olănești, Govora, că imănești, Rm. Vâlcea). Procesul, ce a durat aproape 8 ani de zile, a început în luna aprilie a anului 2000 și s-a desfășurat la Tribunalul Vâlcea, care le-a dat câștig de cauzăcelor patru bucureșteni. De asemenea, recursul intentat de Spitalul Județean Vâlcea la Curtea de Apel Pitești și la Înalta Curte de Casație și Justiție a fost câștigat tot de moștenitori. Astfel, conform ultimei hotărâri definitive și irevocabile, clădirea trebuia evacuatăpână la 31 martie 2008. Puși între ciocan și nicovală, mai marii județului i-au chemat pe moștenitori la negocieri, încercând să-i determine săle vândăclădirea.

Comisia de negociere

Astfel că , din prima comisie de negociere au făcut parte Ion Cîlea – care era atunci vicepreședintele CJ, consilierii județeni – Iulian Comănescu, Ștefan Prală, Iuliana Moise, Gheorghe Vieru și Constantin Rădulescu, precum și funcționari ai Consiliului Județean. La vremea aceea, expertul Consiliului Județean, Liviu Constantinescu, a ajuns la concluzia, în urma expertizei, că imobilul nu valoreazămai mult de 1,4 milioane de euro. În schimb, expertul angajat de moștenitori credea că valoarea clădirii este de nu mai puțin de 2,1 milioane de euro. Din păcate însă , nu s-a ajuns la nici un acord cu proprietarii clădirii, deoarece nu s-a luat o hotărâre în CJ prin care săse stabilească prețul de achiziție al acestei clădiri și o eventualăeșalonare a plăți pe un an, doi sau trei. Acum, noul președinte al Consiliului, Ion Cîlea, a decis săformeze o nouăcomisie de renegociere. Aceasta este formatădin Dumitru Persu – președintele comisiei, consilierii județeni – Iulian Comănescu (PSD), Petre Grigore (PD-L), Ion Gava (PD-L), Iuliana Moise (PD-L), Aurel Simion (PD-L), dar și directorii de direcții din CJ, Mircea Predescu, Florea Mierluș și Bogdan Lăstun.

Interese personale sau neștiință?

Noua comisie s-a întrunit de două ori anul acesta, ocazie cu care au chemat din nou moștenitorii la renegocieri. În urma discuțiilor, proprietarii clădirii au cerut o sumăde 1,8 milioane de euro și s-au arătat dispuși sămai negocieze. Numai că , dorind cu tot dinadinsul săîmpiedice negocierile, consilierul PD-L Aurel Simon a început săspunăcă această clădire este foarte veche. Ca un adevărat „expert”, alesul și-a dat cu părerea asupra materialelor cu care a fost construit imobilul, afirmând că acesta nu are durabilitate în timp. Afirmații care s-au dovedit total false în urma vizitei unor specialiști de la Consiliul Județean Vâlcea. „În ultima ședință, unii dintre consilierii județeni care fac parte din această comisie au avut păreri personale. Unii spuneau că această clădire este prea veche, că este construitădin lemn și este într-un stadiu avansat de uzură. Spre stupoarea mea am aflat că aceste informații nu aveau o bazărealăși în aceste condiții ca sărealizăm o situație clară, am stabilit în această comisie sărealizăm două lucrări foarte importante: un studiu tehnic asupra construcției pentru a afla gradul de uzurăși un studiu privind cheltuielile necesare pentru modernizarea clinicii” – a declarat voicepreședintele Consiliului Județean Vâlcea, Dumitru Persu, în ultima ședințăoperativă. De bunăcredință, proprietarii imobilului Vila Oltului în care funcționeazăClinica de recuperare medicalădin că limănești au oferit ca sponsorizare aproximativ 2.600 de metri pătrați din terenul aferent clinicii. Numai că , datorităintervenției inutile a consilierului județeni PD-L nu s-a ajuns nici până acum la o înțelegere.

Bolnavii și-au făcut programări și pentru anii următori

La Clinică , an de an vin sute de bătrâni pentru a fi tratați de unii dintre cei mai buni specialiști în domeniu. Majoritatea celor internați au suferit accidente vasculare sau vor săse trateze de afecțiuni renale, digestive, articulare, alergii, tulburări metabolice și arsuri. Mai mult decât atât, acolo se fac și infuzii cu apăsulfuroasă, iar oamenii și-au făcut programări și pentru anii viitori. „această unitate de elită, în opinia mea, este absolut necesară pentru că acolo sunt peste 60 de specialiști de prim rang și se realizeazăprestări de cea mai înaltăcalitate. Ar fi păcat sărenunțăm la aceasta și dacă ajungem la un punct comun cu proprietarii, va trebui săfacem presiuni asupra guvernanților pentru a ne susține și a ne aloca fondurile necesare” – a mai spus Dumitru Persu.